Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ & ΑΔΙΚΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Εισηγητές: Τσαχιρίδης Σ.
Early bird: 105€ για εγγραφές έως 23.08.2024

Το Σεμινάριο στοχεύει στην ανάδειξη της ευθύνης, συμβατικής και αδικοπρακτικής, που μπορεί να προκύψει για τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης από συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις τους κατά τη συναλλακτική επαφή τους με τους πελάτες τους, φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα.

Ο ρόλος των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης
• Παραδοσιακή προσέγγιση
• Σύγχρονη θεώρηση

Παραβιάσεις GDPR
• Ενημέρωση τρίτου προσώπου για οφειλές του δανειολήπτη
• Μη ζητηθείσες τηλεφωνικές κλήσεις για εμπορικούς σκοπούς
• Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από τράπεζα σε εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών
• Αποσπάσματα παραρτημάτων συμβάσεων πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων

Μη τήρηση των υποχρεώσεων του Ν 5072/2023
• Αθέτηση υποχρεώσεων διαφάνειας, ενημέρωσης και σεβασμού των οφειλετών
• Μη θέσπιση πολιτικής παραπόνων
• Μη εφαρμογή Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών και μη επίδειξη εύλογης ανοχής

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη
• Συμβατική ευθύνη
• Αδικοπρακτική ευθύνη

Εσφαλμένοι χαρακτηρισμοί
• Μη συνεργάσιμος δανειολήπτης
• Ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών
• Εγγραφή στο σύστημα αθέτησης υποχρεώσεων

Εσφαλμένες επενδυτικές συμβουλές
• Υποχρέωση σαφούς πληροφόρησης και πλήρους διαφώτισης
• Επενδυτικές συμβουλές υψηλού ρίσκου σε συντηρητικούς πελάτες
• Συμβατική και αδικοπρακτική ευθύνη

Παραβίαση δικαστικών αποφάσεων
• Απόφαση αναστολής ή ακύρωσης επιταγής και αναγκαστικής κατάσχεσης
• Ενδεδειγμένες ενέργειες από την πλευρά του εναγομένου
• Ένσταση συμψηφισμού - αναβολή έκδοσης οριστικής απόφασης

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με το τραπεζικό δίκαιο και δη την συμβατική και αδικοπρακτική ευθύνη που μπορεί να προκύψει από τη δράση των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης.

Σωκράτης Τσαχιρίδης

Ο Σωκράτης Τσαχιρίδης είναι δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ Εμπορικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δίκαιο Επιχειρήσεων και Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής - εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο τραπεζικό δίκαιο, τόσο επαγγελματικά, όσο και επιστημονικά. Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό μελετών και σχολίων επί δικαστικών αποφάσεων που έχουν δημοσιευτεί στο νομικό τύπο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά έργα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του νομικού περιοδικού ΕΦΑΠΟΛΔ και μέλος της συντακτικής επιτροπής του ΝοΒ, έχει δε λάβει μέρος ως εισηγητής σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τέλος, διδάσκει Διαμεσολάβηση, Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο στη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Live Streaming

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20860| 20861| 20862
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Τσαχιρίδης Σ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: Κανονική Τιμή 140,00 € Ειδική Τιμή 105,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Early bird: 105€ για εγγραφές έως 23.08.2024

ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ & ΑΔΙΚΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20860| 20861| 20862
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Τσαχιρίδης Σ.
Back to Top