ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 4,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 4,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 15688
Συντακτική ομάδα του Elniplex
Weinstein Mark

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην εξοικείωση των παιδιών από μικρή κιόλας ηλικία με βασικές νομικές έννοιες και θεσμούς, αρχές και αξίες που είναι πολύτιμα εφόδια για την ενήλικη ζωή τους ως ελεύθερων και ενεργών πολιτών. Πιστή λοιπόν στον στόχο της προχωρά στην έκδοση μιας νέας και πρωτότυπης σειράς βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για ευχάριστα εκπαιδευτικά βοηθήματα, σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Μέσα από σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων, δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να διασκεδάσει και ταυτόχρονα ν’ αναπτύξει την κριτική του ικανότητα, να «συνειδητοποιήσει» αρχές που αυθόρμητα ίσως ακολουθεί, και ακόμη περισσότερο… να αντιληφθεί την αναγκαιότητα των αρχών και των κανόνων που διέπουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής ασχολείται με ένα οικείο και αγαπητό στα παιδιά θέμα, τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Όμως το θέμα του αθλητισμού προσεγγίζεται από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη με έναν ξεχωριστό τρόπο: Κάθε σελίδα του βιβλίου αναδεικνύει, μέσα από ειδικά σχεδιασμένη και διασκεδαστική δραστηριότητα που αφορά στον Αθλητισμό, συγκεκριμένες έννοιες ή αξίες που προσδοκούμε να διέπουν τη συμπεριφορά ενός ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Κάθε σελίδα ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου του μικρού παιδιού με τον γονέα/εκπαιδευτικό για ουσιώδη και παραγωγική επικοινωνία μεταξύ τους, που θα επιτρέψει στο παιδί να «αντιληφθεί» την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, της συστηματικής προσπάθειας, του σεβασμού στους κανόνες, της ομαδικότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης και τόσων άλλων εννοιών. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα αποτελούν μια εξαίρετη αφορμή ενασχόλησης με τον αθλητισμό και μύησης στα υψηλά ιδανικά του. Το βιβλίο περιέχει 32 πρωτότυπα φύλλα δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνεται στο παιδί η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται η κριτική του ικανότητα και η συνδυαστική του σκέψη.

Στην ίδια σειρά λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεων κυκλοφορούν και άλλοι τίτλοι. Η σειρά απευθύνεται στους νεαρούς αναγνώστες αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς αυτούς να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα κρίσιμα ζητήματα που αναδεικνύονται. Η σειρά έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Back to Top