Η επιτροπή εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποίησης Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, ανακοίνωσε τους επιτυχόντες στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Διαχειριστών Αφερεγγυότητας του 2021. Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν και  οι ερωτήσεις /απαντήσεις των θεμάτων στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι. 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τις ερωτήσεις/απαντήσεις.

Οι υποψήφιοι που επέλεξαν το Φροντιστήριο της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ για την προετοιμασία τους σημείωσαν 100% επιτυχία στις Εξετάσεις!

 

Το επάγγελμα του Διαχειριστή Αφερεγγυότητας

Ως «διαχειριστής αφερεγγυότητας» ή διαχειριστής» ορίζεται το πρόσωπο που είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο διαχειριστών αφερεγγυότητας σύμφωνα με το άρθρο 230 του Ν 4738/2020 και όπως ορίζουν τα άρθρα 227 – 259 του Ν 4738/2020 (ΦΕΚ Α΄ 207),  καθώς και το ΠΔ 133/2016 (ΦΕΚ Α΄ 242).

Οι αρμοδιότητες του συνδίκου και του ειδικού εντολοδόχου ασκούνται από τον διαχειριστή αφερεγγυότητας. Το λειτούργημα του ειδικού διαχειριστή δεν συνιστά ελεγκτική εργασία ή υπηρεσία που προϋποθέτει την εγγραφή σε δικηγορικό σύλλογο.

Διαχειριστής αφερεγγυότητας μπορεί να διορισθεί (άρθρο 230 Ν 4738/2020):

α. φυσικό πρόσωπο υπό την προϋπόθεση ότι κατέχει ισχύουσα πιστοποίηση, ατομικά ή ως κοινοπραξία πιστοποιημένων προσώπων, ή

β. δικηγορική εταιρία ή ελεγκτική εταιρία ή συμβουλευτική εταιρία, εφόσον σε κάθε περίπτωση απασχολεί τουλάχιστον ένα πιστοποιημένο πρόσωπο με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης είναι πανελλήνιες και διενεργούνται εντός του δεύτερου τριμήνου εκάστου κατά το δυνατόν έτους, μετά από προκήρυξη της αρμόδιας αρχής που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τουλάχιστον σαράντα (40) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής τους και αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι αστικό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, γενικές αρχές λογιστικής και φορολογίας επιχειρήσεων, καθώς και βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης αφερεγγυότητας.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν στις συγκεκριμένες εξετάσεις μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία τους μέσω ασύγχρονου προγράμματος διδασκαλίας που διαθέτει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ενώ με το ίδιο κόστος θα συμμετέχουν και στο νέο Τμήμα που θα διεξαχθεί πριν από τις εξετάσεις για επικαιροποίηση και προσομοιώσεις εξετάσεων.

 

Δείτε περισσότερα: https://www.nb.org/nb-ekpedeysi/nomika-frontistiria/eksetaseis-diaxeiriston-aferegiotitas/frontistirio-diaxeiristes-afairegiotitas.html

 

Πληροφορίες-Εγγραφές : Τ 210 3678924 και Ε edu@nb.org

 

Αναρτήθηκε: Οκτωβρίου 27, 2021