Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 17.30 στις εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαυρομιχάλη 23, η παρουσίαση του βιβλίου των Άγγελου Μπίνη, τ. Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Δρ. Αναστασίας Σωτηροπούλου, Δικηγόρου, Νομικής Συνεργάτιδος της Αναπλ. Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη.

 

Για το βιβλίο τοποθετήθηκαν εκτενώς ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης, ο οποίος το προλογίζει, η Βουλευτής του νομού Δράμας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα Χαρά Κεφαλίδου και ο Βουλευτής του νομού Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., κος Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Ο Υπουργός Επικρατείας, κος Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος επίσης προλογίζει το βιβλίο, δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω αδιαθεσίας.

 

Την έναρξη της εκδήλωσης στην κατάμεστη αίθουσα Χάρης Καρατζάς κήρυξε ο Αντώνης Καρατζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Νομικής Βιβλιοθήκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha TV και του Alpha Radio 989, κα Μαρία Νικόλτσιου.

 

Οι συγγραφείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και παρέθεσαν με συντομία τη διάρθρωση του βιβλίου και την προστιθέμενη αξία του για τους εφαρμοστές του νόμου και όσους εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του, κλείνοντας με μία αποτίμηση του ελληνικού πλαισίου σε σχέση με καλές διεθνείς πρακτικές και την επισήμανση ότι το σημαντικό είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, ώστε να αξιολογηθεί στη συνέχεια ο αντίκτυπός του στην αποτελεσματική ρύθμιση του φαινομένου του lobbying. Άπαντες οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επικαιρότητα του ζητήματος της ρύθμισης των δραστηριοτήτων επιρροής και στη συμβολή της συγγραφικής αυτής πρωτοβουλίας στην ελληνική νομική βιβλιογραφία. Τις τοποθετήσεις των ομιλητών ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ακαδημαϊκοί, και δικηγόροι που αντάλλαξαν απόψεις σε μια ιδιαίτερα ζεστή, φιλική και επικοδομητική ατμόσφαιρα.

 

 

Αναρτήθηκε: Ιανουαρίου 18, 2023