Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση ολοκληρώθηκε στις 12.5.2023 από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η παρουσίαση του νέου επιστημονικού περιοδικού «Αθλητισμός & Δίκαιο». Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Νομικός Σύμβουλος αθλητικών φορέων και πρώην Αθλητικός Δικαστής Χρήστος Ηλιάδης, συμμετείχαν δεκάδες νομικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και λοιπών αθλητικών φορέων και ακαδημαϊκοί.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Αλικάκος, ο Καθηγητής και Αν. Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωνσταντίνος Φλέγκας και ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Λιανός.

Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις ειδικών θεματικών αθλητικού δικαίου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Πρόεδρο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας Γιώργο Μαυρωτά, τον Καθηγητή και Αν. Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, τον Αν. Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνο Μπακόπουλο και τη Νομική Σύμβουλο του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών Σουζάνα Δόγα.

Στην εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση της ταυτότητας και της ύλης του νέου περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορεί σε τετραμηνιαία βάση σε έντυπη μορφή και στην ΤΝΠ Qualex και στο οποίο θα δημοσιεύεται επισκόπηση της αθλητικής νομοθεσίας, νομολογία διεθνών και εθνικών δικαστηρίων και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων για ζητήματα αθλητικού δικαίου καθώς και σχετική αρθρογραφία διακεκριμένων Καθηγητών και νομικών του κλάδου.

Αναρτήθηκε: Μαϊ 17, 2023