Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 27 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομικής Βιβλιοθήκης, η παρουσίαση του βιβλίου της Ζωής Ρούσκα, Οικονομικής Επιθεωρήτριας στον Εσωτερικό Έλεγχο της ΑΑΔΕ με τίτλο «Ο Εσωτερικός Έλεγχος στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα».

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Αθήνας και Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος από το 2017 μέχρι σήμερα. Ο κ. Βερβεσός έχει διατελέσει Γ.Γ. του ΔΣΑ (2002-2008), Αντιπρόεδρος ΔΣΑ (2008-2011) και Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) (2011-2021). Ασχολείται με το εργατικό δίκαιο, ενώ είναι μέλος της ΕΔΕΚΑ και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, νομικός μέλος ΑΣΕΠ, διοικητικός επιστήμονας και αναλυτής Δημόσιας πολιτικής από δύο δεκαετίες στο Υπουργείο Προεδρίας και σε άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ασχολήθηκε με θέματα καλής νομοθέτησης, απλούστευσης διαδικασιών, ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου της Δημόσιας Διοίκησης, διαχείρισης κρίσεων καθώς και θέματα ανάπτυξης νησιωτικών πολιτικών. Έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια ως εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε μελέτες και έρευνες για τη διακυβέρνηση και τη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Παναγιώτης Περάκης, δικηγόρος Παρ’ Aρείω Πάγω για μια δεκαετία περίπου (1991-1999) ήταν Σύμβουλος της Επιτροπής της ΕΕ για νομικά θέματα των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορες νομικές επιτροπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού φορέα των δικηγόρων το 2023, έχοντας προηγουμένως θητεύσει ως Αντιπρόεδρος αυτού την περίοδο 2020-2022, ενώ προηγουμένως για μια πενταετία ήταν πρόεδρος της Επιτροπής του CCBE για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η συγγραφέας, Οικονομική Επιθεωρήτρια, Ζωή Ρούσκα. Η συγγραφέας, αφού καλωσόρισε το κοινό, μίλησε για τη χρησιμότητα του βιβλίου το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για κάθε manager του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος καλείται να συμβάλει μέσω της διενέργειας των εσωτερικών ελέγχων στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων στον Δημόσιο τομέα και των οικονομικών συμφερόντων της επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα. Την χρησιμότητα και την υπεραξία που προσφέρει το βιβλίο στον Εσωτερικό Έλεγχο ανέδειξαν όλοι οι ομιλητές. Υποστηρίχτηκε, επίσης, ότι πέραν της πρακτικής εφαρμογής του, προσεγγίζει τον εσωτερικό έλεγχο υπό το πρίσμα της άσκησης Δημόσιας Διοίκησης και πολιτικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες της συγγραφέως στους παρευρισκόμενους, τους ομιλητές, την Νομική Βιβλιοθήκη για την υποστηρικτική της στάση και την συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Αναρτήθηκε: Απριλίου 01, 2024