To WeSolve είναι ένα think tank, το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους φοιτητές Νομικής με σκοπό την ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου και της δημόσιας συζήτησης για θέματα έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση περαιτέρω δράσεων που εμπίπτουν στις παραπάνω θεματικές, ενθαρρύνοντας τη φοιτητική πρωτοβουλία για την εξεύρεση και υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων στα ζητήματα αυτά.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, το WeSolve διοργάνωσε Εκδήλωση με θέμα: «Εντάσσοντας τους φοιτητές με αναπηρία στο δικό μας ελληνικό Πανεπιστήμιο». Η Εκδήλωση διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας zoom και μεταδόθηκε για το ευρύ κοινό μέσω Facebook live από τη σελίδα του WeSolve. Την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών, πολλοί φοιτητές και αρκετά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συζητήθηκαν θέματα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και με απώλεια όρασης στη σχολή, παρουσιάστηκαν οι δυσκολίες της ενεργού συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία, της διεξαγωγής των εξετάσεων και της σύνδεσης με την αγορά εργασίας, και η σπουδαιότητα της χρήσης τεχνολογικών μέσων προς διευκόλυνση και υποστήριξη της φοίτησης. Προτάθηκαν λύσεις αναφορικά με τον τρόπο αποτελεσματικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου, την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση του διδακτικού και γραμματειακού προσωπικού, τις αναγκαίες προσαρμογές στον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και των εξετάσεων, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης φοίτησης για τους φοιτητές με αναπηρία.

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν ο καθένας μέσα από την δική του εμπειρία και οπτική: ο κ. Γ. Κουρουπέτρογλου ως επικεφαλής της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ, ο κ. Β. Αυγουλάς, απόφοιτος της Νομικής σχολής ΕΚΠΑ με απώλεια όρασης (και από τους λίγους εν ενεργεία δικηγόρους με απώλεια όρασης στην Ελλάδα), οι καθηγητές στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ κύριοι Γ. Δελλής, Δ. Χριστοδούλου, Σ. Βλαχόπουλος, Α. Καραμπατζός και Ν. Κατηφόρης. Επίσης, οι τεταρτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών Χ. Ζαφειρόπουλος, Β. Κάτσης, Γ. Τσάκαλος και ο απόφοιτος Κ. Ρουσακάκης. Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ κα Κ. Χριστακάκου-Φωτιάδη. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση μεταξύ καθηγητών, φοιτητών και των υπόλοιπων ομιλητών στην οποία συμμετείχε και το κοινό μέσω της συνομιλίας του facebook live.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση ακολουθώντας τον σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=L_Or9BdPgGU&amp%3Bt=55s

Περισσότερες πληροφορίες για το WeSolve

E wesolvegr@gmail.co, | fb WeSolve | Instagram @wesolve_gr

Αναρτήθηκε: Φεβρουαρίου 15, 2021