Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποινικού και Ποινικού Δικονομικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Το ηλεκτρονικό έγκλημα. Όψεις εκδήλωσης & αντιμετώπισής του».

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου.

Στην Ημερίδα μίλησαν ο Θεοχάρης Ι. Δαλακούρας, Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με θέμα «Η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος: Ουσιαστικές και δικονομικές όψεις», ο Γεώργιος Κ. Νούσκαλης, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ, Δικηγόρος, με θέμα «Προσβολές της ανηλικότητας στο διαδίκτυο», ο Ιωάννης Μοροζίνης, Εντεταλμένος Διδάσκων Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Δικηγόρος, με θέμα «Η απάτη με υπολογιστή» και τέλος ο Αναστάσιος Παπαθανασίου, Αστυνοµικός Υποδ/ντής ∆Ι∆ΗΕ, Μ∆Ε Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ, Ποινικών Επιστηµών ΕΚΠΑ και Κυβερνοασφάλειας ΠΑ∆Α, με θέμα «Κυβερνοέγκλημα, Ψηφιακή Εγκληματολογία και κατάσχεση ψηφιακών πειστηρίων και δεδομένων στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας».

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισαν οι κ.κ. Βασιλική Νιαβή και Λυδία Σαμαρά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν επιστημονικό διάλογο με τους εισηγητές για το οικείο θέμα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ευχαριστεί θερμά τον οργανισμό νομικών εκδόσεων, εκπαίδευσης & τεχνολογίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για την χορηγική υποστήριξη της ημερίδας, που σε κάθε περίσταση αποδεικνύει την μεταξύ τους εξαιρετική σχέση συνεργασίας.

 

Αναρτήθηκε: Ιουνίου 01, 2023