ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: «Λογοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση»

του Νικολάου Αλ. Μηλιώνη

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στην αίθουσα «Χάρης Καρατζάς» του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη, η παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Αλ. Μηλιώνη «Λογοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση»’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη, σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις και κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με πτυχές της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το βιβλίο «Λογοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση - Η δημοσιονομική διάσταση» επιχειρεί μια εις βάθος ανάλυση της έννοιας της δημόσιας λογοδοσίας, καθώς και των παρεμφερών εννοιών αυτής και εστιάζει ιδιαίτερα στη δημοσιονομική της διάσταση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδεικνύει τις διάφορες εκφάνσεις της καθώς και τα αναπόφευκτα κενά και τις επικαλύψεις που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή της. Το έργο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όσους ασχολούνται με το συνταγματικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και τις πολιτικές επιστήμες.

 

Για το βιβλίο μίλησαν λεπτομερώς και με ιδιαίτερη εμβρίθεια ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι Καθηγητές κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και κ. Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής Δικαίου ΕΕ, Έδρα Jean Monnet Πανεπιστημίου Πειραιώς. Και οι τρεις ομιλητές παρουσίασαν το έργο του Νικολάου Μηλιώνη, προβαίνοντας συγχρόνως σε ενδιαφέρουσες αναλύσεις του ευρωπαϊκού φαινομένου λαμβάνοντας αφορμή από το βιβλίο. Ο δε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση για τη σύσταση ενός διοργανικού φορέα δεοντολογίας, κοινού για όλα τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα, που πρόκειται να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός των ημερών.

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Άρης Φ. Ραβανός.

 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ομιλητές και στο πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης.

 

Αναρτήθηκε: Μαρτίου 22, 2023