Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ πιστεύει στη γενναιοδωρία της επιστροφής προς όφελος του κοινού καλού συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας ιδίως προς όφελος της νομικής κοινότητας από την οποία προέρχεται και στην οποία ανήκει. Με σχετική απόφαση του ΔΣ της εταιρίας παραχωρείται κάθε χρόνο ισόποση αξία του 2% του κύκλου εργασιών της εταιρίας ως ετήσιος προϋπολογισμός χορηγιών και δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας όπως ενδεικτικά:

Υποτροφίες

Θέσπιση από το 2019 υποτροφιών σε οικονομικά ευάλωτους, νέους και αριστεύσαντες επιστήμονες και επαγγελματίες (Υποτροφίες «Χάρης Καρατζάς»).

Προσφορά βιβλίων

Ενίσχυση βιβλιοθηκών σχολείων και άλλων ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσφορά βιβλίων στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ελεγχόμενης Πρόσβασης AMELib του ΑΠΘ. Δράσεις φιλαναγνωσίας και δωρεάν διάθεση -στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου- χιλιάδων ενεργών τίτλων σε φοιτητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Παραχώρηση συνεδριακών εγκαταστάσεων

Δωρεάν παραχώρηση συνεδριακών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση: επιστημονικών εκδηλώσεων Πανεπιστημίων, φοιτητικών συλλόγων και ΜΚΟ (Forum για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ.ά.) καθώς και επιμορφωτικών Ημερίδων πρωτοβουλίας φοιτητών (Get Involved, Vis Pre Moot, Elsa κ.ά).

Χορηγίες εκπαίδευσης

Υποστήριξη: Προγραμμάτων εκπαίδευσης & πιστοποίησης κρατούμενων και προσωπικού φυλακών στην κοινωνική διαμεσολάβηση εντός της φυλακής (Πρόγραμμα Prison of Peace-Greece). Φοιτητικών Ομάδων Νομικών Σχολών για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς πανεπιστημιακούς διαγωνισμούς (Elsa, Jessup, Jean Monnet, Vis Pre Moot κ.ά). Οικονομική και οργανωτική υποστήριξη δεκάδων επιστημονικών συνεδρίων, Επιστημονικών Ενώσεων, Δικηγορικών Συλλόγων (e-themis, Ετ. Δικαστ. Λειτουργών, Ένωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων, Ένωση Ποινικολόγων, Εμπορικολόγων κ.ά).

Οικονομική ενίσχυση

ενώσεων κοινωφελούς σκοπού («Άσυλο του Παιδιού», ΚΕΘΕΑ, Φλόγα κ.ά).

Φροντίζουμε και υλοποιούμε δράσεις προς όφελος των συνεργατών μας

Σύλλογος αιμοδοτών «ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»

H NOMIKH ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ έχει δημιουργήσει από το 2019 το σύλλογο αιμοδοτών «Νομική Βιβλιοθήκη» και οι εργαζόμενοί της συμμετέχουν σε ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας για την προσφορά αίματος με τη συνδρομή του Κοργιαλένειου, Μπενάκειου Νοσοκομείου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σεμινάρια πρώτων Βοηθειών

Από το 2018 η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει τακτικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια παροχής Α΄ Βοηθειών με την αρωγή της RSF για το προσωπικό της ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί ενώ έχει συσταθεί και σχετική ομάδα άμεσης επέμβασης πρώτων βοηθειών για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Αθήνας.

Στη ΝOMIKH ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σεβόμαστε το περιβάλλον

Το 2023 μειώσαμεκατά 28% τις εκτυπώσεις &
κατά 32% την ανάλωση χαρτιού (σε σχέση με το 2022).

Ανακυκλώνουμε περίπου 5 τόνους χαρτί ετησίως.
Εφαρμόζουμε την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση για κάθε εμπορική συναλλαγή με έκδοση ψηφιακών παραστατικών.

Αντικαταστήσαμε πάνω από 2000 συμβατικά φωτιστικά σώματα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας με σύγχρονο φωτισμό LED εξοικονόμησης ενέργειας.

Ανακυκλώνουμε όλα τα παλαιά μηχανήματα του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μας, όταν αυτά αντικαθίστανται από καινούρια.

Χρησιμοποιούμε σύγχρονες μονάδες κλιματισμού (inverter) που εξοικονομούν ενέργεια και δεν είναι ρυπογόνες.

Δημιουργήσαμε στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στο κέντρο της Αθήνας μια νησίδα πρασίνου άνω των 80 τμ με δεκάδες φυτά της Αττικής γης.

Εγκαταστήσαμε φίλτρο ενεργού άνθρακα για καθαρό και φιλτραρισμένο νερό.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ –Πράσινο κτίριο

Τα πράσινα» κτίρια δείχνουν το δρόμο για έναν πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό αστικό σχεδιασμό που επιδιώκει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης αποτελούν υπόδειγμα σύγχρονου αστικού σχεδιασμού ο οποίος συνδυάζει την νεοκλασική όψη του ιστορικού κέντρου με τον μοντέρνο σχεδιασμό της ανωδομής οι εξωτερικοί χώροι της οποίας περιβάλλονται από ειδικά σχεδιασμένους χώρους φύτευσης παραδοσιακών φυτών και μυρωδικών της Αττικής δημιουργώντας στο χώρο του Αιθρίου και καθ’ ύψος μια πράσινη νησίδα συνολικής επιφάνειας 164 τμ.

Prasino_Ktirio
Prasino_Ktirio
Prasino_Ktirio
Back to Top