Βιντεοσκοπημένο

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ & GDPR - Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΚΑΝ ΕΕ 2016/679)


Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Γιαννακάκης I., Ζωγραφόπουλος Δ.

Σε απόθεμα

Τιμή: 430,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 16321|16322
5 ώρες
Εισηγητές: Γιαννακάκης I., Ζωγραφόπουλος Δ.

Ο ΓΚΠΔ περιέχει περισσότερες ειδικές αναφορές στις επεξεργασίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τον σκοπό της παροχής υπηρεσιών υγείας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και υπογραμμίζεται ότι το σύνολο των διατάξεών του εφαρμόζεται στις επεξεργασίες αυτές. Με την εφαρμογή του ΓΚΠΔ θα αντικατασταθεί αυτόματα το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν. 2472/1997), από τον ίδιο το ΓΚΠΔ και εθνικές ρυθμίσεις. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας (νοσοκομεία, κλινικές, φαρμακευτικές εταιρίες, ασφαλιστικές εταιρίες, κ.λπ.) αναμένεται να απαλλαγούν πλέον από τη γενική υποχρέωση γνωστοποίησης τήρησης αρχείου ή λήψης άδειας για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Θα υπάρχουν πλέον εναλλακτικοί τρόποι προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν την υγεία και αυστηρότερες κυρώσεις για την αθέμιτη επεξεργασία τους. Σκοπός, συνεπώς, του προγράμματος είναι αφενός να ενημερώσει αφετέρου να διευκρινίσει όλα τα σημεία εκείνα του Κανονισμού που συνδέονται με την προστασία των δεδομένων υγείας ενόψει ιδίως της επιβολής σημαντικότατων σε ύψος διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των υπευθύνων

  • Γενικός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων - Ο αντίκτυπος στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας
  • Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα και Φαρμακευτικές Εταιρίες
  • Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα και Νοσοκομεία (Πρωτοβάθμιοι Πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας)
  • Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα και Εταιρίες Διεξαγωγής Κλινικών Ερευνών (CROs)
  • Ειδικά θέματα (σύντομες αναφορές σε ιατρικές εξετάσεις εργαζομένων / υποψηφίων προς ασφάλιση ή τραπεζικό δάνειο / βλαστοκύτταρα / φάκελος ασθενούς - ασφαλισμένου / ιατρικός τουρισμός κ.λπ.)
  • Τεχνικά και Οργανωτικά Μέτρα για τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας και Εκτελούντες την Επεξεργασία στον χώρο της Υγείας
  • Roadmap για Πρόγραμμα Συμμόρφωσης Παρόχου Υγείας με τον ΓΚΠΔ

Ιωάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P

Ο Ιωάννης Γιαννακάκης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες ως νομικός σύμβουλος. Εξειδικεύεται στην προστασία προσωπικών δεδομένων και είναι ο πλέον πιστοποιημένος Έλληνας Data Protection Officer παγκοσμίως καθώς κατέχει έξι διεθνείς πιστοποιήσεις μεταξύ των οποίων την κορυφαία πιστοποίηση στον τομέα του Data Protection, αυτή του Fellow of Information Privacy από τον International Association of Privacy Professionals.

Έχει διπλή πιστοποίηση από τον International Association of Privacy Professionals (IAPP) ως Certified Information Privacy Professional for Europe (CIPP/E), & Certified Information Privacy Manager (CIPM) καθώς και πιστοποίηση από τον έγκυρο βρετανικό Οργανισμό IT Governance ως GDPR Practicioner.

Δείτε εδώ το ολοκληρωμένο βιογραφικό σημείωμα

Ο Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, είναι Δικηγόρος (ΔΝ) - Ειδ. Επιστήμονας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο συγκριτικό εργατικό δίκαιο (Université de Strasbourg III - Robert Schuman). Ως μέλος του DAPIX Working Group on Information Exchange and Data Protection (Council of European Union), έχει συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το “data protection reform package” (GDPR και Οδηγία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους τομείς του ποινικού δικαίου).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με δυνατότητα άτοκων δόσεων   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Back to Top