Βιντεοσκοπημένο

ΔΙΚΑΙΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.

Σε απόθεμα

Τιμή: 155,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 17675|17676
6 ώρες
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.
Βασική επιδίωξη του Σεμιναρίου αποτελεί η ενημέρωση των συμμετεχόντων για ζητήματα –διαχρονικά και επίκαιρα– που αφορούν στα εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων. Την παρουσίαση των σύγχρονων νομολογιακών τάσεων επί του ζητήματος, σε επίπεδο εμπράγματου και κτηματολογικού δικαίου, θα ακολουθήσει η παρουσίαση προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη λειτουργία της οροφοκτησίας, ιδίως στο πεδίο του κτηματολογικού δικαίου. Τέλος, παρουσιάζονται, σύντομα, ουσιαστικού δικαίου προβλήματα που προκύπτουν κατά την αναγκαστική εκτέλεση, όταν αντικείμενο είναι το ακίνητο. Μάλιστα, και εδώ επιχειρείται η ανάπτυξη των θεματικών με ειδική αναφορά στα ζητήματα που αντιμετωπίζονται στην πράξη, ιδίως, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, καθώς και σε περιοχές όπου ήδη λειτουργεί κτηματολόγιο.

• Νομολογιακές εξελίξεις – τάσεις στο πλαίσιο του Εμπράγματου και του Κτηματολογικού Δικαίου
   - Νομολογία στο πεδίο του Εμπραγμάτου Δικαίου 
   - Νομολογία στο πεδίο του Κτηματολογικού Δικαίου
   - Ειδικά ζητήματα
     - Αρμοδιότητα, ορισμένο των ένδικων βοηθημάτων, μορφή ομοδικίας, καταχώριση στα δημόσια βιβλία, παραδεκτό της συζήτησης (προσκόμιση κτημ. φύλλων, διαγραμμάτων, ΕΝΦΙΑ, τοπογραφικών κλπ), επιλογή του προσήκοντος ένδικου βοηθήματος κλπ

• Ζητήματα από την οροφοκτησία
   - Σύσταση διηρημένης ιδιοκτησίας
   - Ζητήματα οροφοκτησίας στο πεδίο του Κτηματολογικού Δικαίου
     - Ιδίως, οι θέσεις στάθμευσης στην πιλοτή οικοδομής
   - Έννομη προστασία (του ΑΚ και του Κτηματολογικού Δικαίου)
   - Ζητήματα από τη μη εξόφληση κοινόχρηστων δαπανών „„

• Ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης με αντικείμενο ακίνητο – ιδίως με αναφορά στο πεδίο του Κτηματολογικού Δικαίου
   - Ζητήματα ουσιαστικού δικαίου στην κατάσχεση εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων – Κτηματολογικά ζητήματα
   - Ζητήματα ουσιαστικού δικαίου στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων - Εσφαλμένη κατάθεση προσφοράς
   - Ζητήματα ουσιαστικού δικαίου σε περίπτωση άμεσης αναγκαστικής εκτέλεσης επί ακινήτων

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους της πράξης που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υποθέσεις ακινήτων και γενικότερα εμπραγμάτου/κτηματολογικού δικαίου, συμβολαιογράφους, τοπογράφους-μηχανικούς, δασολόγους, υποθηκοφύλακες και Προϊσταμένους Κτηματολογικών Γραφείων, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων ΝΠΔΔ, φοιτητές σχολών με συναφές αντικείμενο, καθώς και εν γένει επιστήμονες και επαγγελματίες συναφών κλάδων.

Κωνσταντίνος Πλιάτσικας

Ο Κωνσταντίνος Πλιάτσικας είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης παρ’ Αρείω Πάγω με ειδικότερο αντικείμενο απασχόλησης το Κτηματολογικό Δίκαιο. Είναι Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αστικού Δικαίου και πτυχιούχος Νομικής του ίδιου Τμήματος. Επίσης, από το εαρινό εξάμηνο 2019 απασχολείται ως Επισκέπτης Λέκτορας (Adjunct Lecturer) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia), όπου διδάσκει Εμπράγματο και Κληρονομικό Δίκαιο. Η διδακτορiκή του διατριβή, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019, έχει τίτλο: «Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής – Συμβολή στην ερμηνεία του άρθρου 6§2 ν. 2664/1998». Είναι δικηγόρος με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος του Γραφείου Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τον έλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Έχει λάβει μέρος, με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, σε πληθώρα πανελλήνιων συνεδρίων με αντικείμενο το Κτηματολογικό Δίκαιο και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών με συναφές περιεχόμενο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Back to Top