Κωδ. 18264|18265
8 ώρες
Τρίτη 28 & Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 (17:00 – 21:00)
Εισηγητές: Καλαντζής Ν. Δ.
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Βασικές αρχές και μέθοδοι διερεύνησης γνησιότητας γραφής, υπογραφής και εγγράφων
Εισηγητές: Καλαντζής Ν. Δ.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 190,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 18264|18265
8 ώρες
Τρίτη 28 & Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 (17:00 – 21:00)
Εισηγητές: Καλαντζής Ν. Δ.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτηθούν από το Σεμινάριο θα βοηθήσουν στην εξοικείωση με τις αρχές και την εφαρμογή της Δικαστικής Γραφολογίας. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά υποθέσεις που αφορούν γνησιότητα εγγράφων, ενώ θα γνωρίζουν ποιες σύγχρονες εξετάσεις μπορούν να αναζητήσουν από τους ειδικούς. Περαιτέρω οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις Βιομετρικές Υπογραφές (Ψηφιακά Καταγεγραμμένες Υπογραφές ΨΗΚΥ – Digitally Captured Signatures) από πλευράς Δικαστικής Γραφολογίας, τη διαφοροποίησή τους από τις παραδοσιακές υπογραφές, το περιβάλλον λήψης και ελέγχου αυτών και την εν γένει διαχείριση τέτοιων ψηφιακών εγγράφων.

• Διερεύνηση γνησιότητας υπογραφής: μεθοδολογία, μορφές πλαστογραφίας, μορφές ανίχνευσης & ανάλυσης.

• Διερεύνηση νόθευσης εγγράφων: παρουσίαση των εργαστηριακών μεθόδων εξέτασης, πτυχές & πληροφορίες του εγγράφου που μπορούν να ανιχνευθούν.

• Βιομετρικές Υπογραφές (Ψηφιακά καταγεγραμμένες υπογραφές / Digitally Captured Signatures): Παρουσίαση των Ψηφιακά Καταγεγραμμένων Υπογραφών, νομικές πτυχές, σύγκριση με κλασικές υπογραφές, μεθοδολογία διερεύνησης πλαστότητας.

• Παραδείγματα από πραγματικές υποθέσεις (case studies με συμμετοχή του κοινού) και άμεση εμπειρία στη διερεύνηση γνησιότητας με επαφή/επίδειξη εργαστηριακού εξοπλισμού στους συμμετέχοντες.

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για νομικούς και εσωτερικούς ελεγκτές και αποσκοπεί στην εξοικείωσή με τις αρχές και την εφαρμογή της Δικαστικής Γραφολογίας. Η παρακολούθηση βοηθά στην καλύτερη διαχείριση και αναγνώριση υποθέσεων με πιθανότητα πλαστογραφίας και στη γνώση των δυνατοτήτων διερεύνησης γνησιότητας

Νικόλαος Δ. Καλαντζής

Ο Νικόλαος Δ. Καλαντζής είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στη Δικαστική Γραφολογία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία. Έχοντας δύο μεταπτυχιακά διπλώματα από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire (μεταπτυχιακό PgD σε εγκληματολογικές επιστήμες/Forensic Science, και μεταπτυχιακό MSc στη Δικαστική Γραφολογία - και τα δύο με διάκριση) υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης με το Πανεπιστήμιο του Staffordshire από το 2008 έως το 2018, έτος κατά το οποίο έγινε ερευνητής (Researcher), συμμετέχοντας σε πειράματα και ερευνητικά προγράμματα. Επίσης παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και παραδίδει εξειδικευμένα μαθήματα Δικαστικής Γραφολογίας σε κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια παγκοσμίως (Καναδάς, Σαουδική Αραβία, Αγγλία κ.λπ). Είναι επαγγελματικό μέλος MFSSoc, Assessor και διπλωματούχος στη Δικαστική́ Γραφολογία της Chartered Society of Forensic Science (CSoFS, πρώην Forensic Science Society FSSoc) έχοντας δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde το 2008, είναι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Ερευνών (HAFS) και είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Εγκληματολογικών Επιστημών του Dubai (UAE), ενώ από το 2019 είναι μέλος του Steering Committee του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εξεταστών Γραφής European Network of Forensic Handwriting Experts – ENFHEX/ENFSI.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Καλαντζής Ν. Δ.

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  71157

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Back to Top