Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021Βιντεοσκοπημένο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (E-COMMERCE) ΚΑΙ E-SHOPS

Συμβάσεις από απόσταση – Συμβάσεις click away – Προστασία καταναλωτή – Προσωπικά Δεδομένα
Εισηγητές: Σγούρας Π., Τσιαφούτης Β.
Οι περιορισμοί στις συναλλαγές τον καιρό της πανδημίας COVID-19 και ιδίως κατά τις περιόδους ισχύος περιοριστικών μέτρων, έχουν αναδείξει τη σύναψη συμβάσεων από απόσταση στο συνηθέστερο τύπο συναλλακτικής δραστηριότητας και τα ηλεκτρονικά καταστήματα στις πιο δημοφιλείς πηγές προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών. Με το σεμινάριο αυτό, επιδιώκεται η συνοπτική παρουσίαση των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τόσο των προμηθευτών όσο και των καταναλωτών, από την σκοπιά της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία καταναλωτή, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις υπηρεσίες πληρωμών και του δικαίου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η γνώση των ζητημάτων αυτών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση των συναλλακτικών κινδύνων κατά τη σύναψη συμβάσεων από απόσταση.

Νομικό περιεχόμενο ιστοσελίδας

- Όροι χρήσης ιστοσελίδας
- Γενικοί Όροι Συναλλαγών

Υποχρεώσεις προσυμβατικής ενημέρωσης

- Περιεχόμενο ενημέρωσης (Ν. 2251/1994 – ΠΔ 131/2003)

Σύναψη και λειτουργία της σύμβασης από απόσταση

- Διαδικασία παραγγελίας
- Υπηρεσίες πληρωμών (υποχρέωση πληροφόρησης - ευθύνη των συμβαλλομένων)
- Παράδοση των προϊόντων (Παράδοση με αποστολή - μετάθεση κινδύνου - πρόσθετες χρεώσεις)
- Συμβάσεις click away
- Δικαίωμα υπαναχώρησης του καταναλωτή (νομική φύση – προθεσμία - παράλειψη ενημέρωσης από τον προμηθευτή - άσκηση του δικαιώματος – συνέπειες)

Πώληση αγαθών

- Νόμιμη εγγύηση(έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων και ελαττώματα -  δικαιώματα αγοραστή – παραγραφές)
- Εμπορική εγγύηση – Τεχνική υποστήριξη

GDPR

- Προσωπικά δεδομένα στις συμβάσεις από απόσταση (ποια δεδομένα συλλέγονται - τρόποι συλλογής – συγκατάθεση - σκοπός της συλλογής)
- Υποχρεώσεις του Υπεύθυνου επεξεργασίας
- Δικαιώματα Υποκειμένου
- Συνέπειες μη συμμόρφωσης (ποινικές ευθύνες των εκτελούντων την παράνομη επεξεργασία, διοικητικές κυρώσεις, αστικές αξιώσεις από προσβολή προσωπικότητας)

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και νομικούς, που είτε παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών καταστημάτων είτε εκπροσωπούν καταναλωτές για την άσκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και επιθυμούν να εμπλουτίσουν ή να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους για τη νομική σκοπιά της λειτουργίας ενός e-shop.

Βίκτωρας Τσιαφούτης

Ο Βίκτωρας Τσιαφούτης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Αθήνας και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜΔΕ) από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην κατεύθυνση Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου. Είναι δικηγόρος Αθηνών, ενώ από το 2007 απασχολείται ως νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα Προστασίας του Καταναλωτή και του Χρηματοοικονομικού Δικαίου, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΕΚΠΟΙΖΩ σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, σε επιτροπές της Βουλής και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε νομικά περιοδικά και στον τύπο και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε νομικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών

Παναγιώτης Σγούρας

Ο Παναγιώτης Σγούρας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο London Metropolitan του Λονδίνου και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (LLM) από το City Law School του Λονδίνου στο διεθνές εμπορικό δίκαιο με ειδίκευση στο δίκαιο του ανταγωνισμού. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 2016 και απασχολείται ακόμα, ως εθελοντής νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής – ΕΚΠΟΙΖΩ, την οποία έχει εκπροσωπήσει σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις σχετικά με την προώθηση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Δραστηριοποιείται στο εμπορικό, αστικό και εταιρικό δίκαιο καθώς και στο δίκαιο του ανταγωνισμού, εκπροσωπώντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου. Κατέχει τον τίτλο του Εκπαιδευτή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σχετικά με τη νομοθεσία για την Προστασία Καταναλωτή από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Consumer Law Ready.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18088
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Σγούρας Π., Τσιαφούτης Β.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 130,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Συμβάσεις από απόσταση – Συμβάσεις click away – Προστασία καταναλωτή – Προσωπικά Δεδομένα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (E-COMMERCE) ΚΑΙ E-SHOPS

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18088
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Σγούρας Π., Τσιαφούτης Β.
Back to Top