Βιντεοσκοπημένο

ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δικαστική προστασία οφειλετών & συνταξιούχων
Εισηγητές: Αγγελοπούλου Ο.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες σαφή και, κατά το δυνατόν, σφαιρική εικόνα των ειδικών προβληματισμών και των νομοθετικών και νομολογιακών λύσεων που ανακύπτουν κατά τη δικαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Έμφαση έχει δοθεί στα πεδία των εισφορών, των προστίμων και των συντάξεων. Τα θέματα του Σεμιναρίου έχουν επιλεγεί με δύο βασικά κριτήρια: πρώτον, την παρουσίαση των σημαντικότερων ζητημάτων που ανακύπτουν στην πράξη και στην ορθή ουσιαστική και δικονομική τους αντιμετώπιση και, δεύτερον, την ανάγκη παρουσίασης των κρίσιμων μεταβολών που έχουν επέλθει στο πεδίο της Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από τη λειτουργία του eΕΦΚΑ.

A. ΕΙΣΦΟΡΕΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    - Υπόχρεοι εισφορών, ειδικές περιπτώσεις (οικοδομικά έργα, εργόσημο, «μπλοκάκια»)
    - Ευθύνη διοικούντων νομικά πρόσωπα
    - Υπολογισμός εισφορών, τρόπος και χρόνος καταβολής, προθεσμίες, υποβολή ΑΠΔ
    - Έκδοση Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, ΚΕΑΟ
    - Κοινοποίηση πράξεων με ηλεκτρονικά μέσα
    - Κυρώσεις, πρόστιμα, ασφαλιστική ενημερότητα, παραγραφή οφειλών
    - Ενδικοφανείς προσφυγές, ένδικα βοηθήματα, άμυνα οφειλέτη

Β. ΠΑΡΟΧΕΣ
    - Απόδειξη χρόνου ασφάλισης και προϋποθέσεων απονομής σύνταξης
    - Μεταβολές ορίων ηλικίας και ποσό σύνταξης (γενικές αρχές υπολογισμού, περικοπές σύνταξης)
    - Συντάξεις οφειλετών, χρέη κληρονόμων
    - Αναπηρικές συντάξεις, προϋποθέσεις απονομής και γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών
    - Συντάξεις θανάτου, δικαιούχοι, ποσά σύνταξης
    - Απασχόληση συνταξιούχων
    - Ενδικοφανείς προσφυγές, ένδικα βοηθήματα

Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους και εν γένει νομικούς που ασχολούνται με το δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης και θέλουν να ενημερωθούν αφενός για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προτεινόμενες λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα του αντικειμένου αφετέρου για τη δικαστική αντιμετώπισή τους.

Όλγα Αγγελοπούλου

Η Όλγα Αγγελοπούλου είναι Δικηγόρος, κάτοχος L.LM. στο Κοινωνικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, Διδάκτωρ Νομικής στο Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης και Μεσολαβήτρια στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας από το 2011. Έχει διατελέσει δικηγόρος με έμμισθη εντολή στο ΕΤΕΑΕΠ, Επιστημονική Συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, επισκέπτρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Max-Planck για το Αλλοδαπό και Διεθνές Κοινωνικό Δίκαιο, Ειδική Επιστήμων με το ΠΔ 407/80 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς και έχει εργαστεί για την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής και διοικητικής νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα έτη 2005 και 2006. Έχει εκτενή αρθρογραφία σε θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλειας καθώς και ομιλίες και εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Live Streaming

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 19616|19617|19618
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Αγγελοπούλου Ο.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 150,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Δικαστική προστασία οφειλετών & συνταξιούχων

ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 19616|19617|19618
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Αγγελοπούλου Ο.
Back to Top