ΛΑΤΙΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ / ΕΛΛΗΝΟ-ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 42,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 42,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 14666
Κονταξής Θ.
Βελισσαροπούλου Καράκωστα Ι.
Κιτσάκης Στ.

Το Λατινικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων είναι το πιο σύγχρονο, εκτεταμένο και ολοκληρωμένο λεξικό νομικής ορολογίας του είδους. Πρόκειται για επίτομη, πολυτελή έκδοση, η οποία εντάσσεται στη νέα σειρά δίγλωσσων λεξικών νομικών όρων της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αγγλικό, Γερμανικό, Γαλλικό, Ισπανικό και Ιταλικό).

Στο Λατινικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων (Λατινο – Ελληνικό, Ελληνο – Λατινικό) επιλέχτηκαν και παρατίθενται οι συχνότερα απαντώμενοι στα νομικά κείμενα λατινικοί όροι (και οι ανάλογες εκφράσεις), όσοι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ισχύον δικαιϊκό καθεστώς, όσοι αποτελούν γενικότερο τμήμα του νομικού μας πολιτισμού, όσοι χρησιμοποιούνται σε θεωρητικά κείμενα και σε δικόγραφα ή αγορεύσεις καθώς και οι υποστηρικτικές αυτών έννοιες, λέξεις, εκφράσεις και γνωμικά. Κατά συνέπεια δεν συμπεριλήφθηκαν αφενός μεν ευρύτερα γνωστές ρήσεις της Λατινικής, ως εκ της μη ύπαρξης νοηματικής και τεχνικής γειτνίασης τους με τη νομική επιστήμη αφετέρου δε νομικές εκφράσεις, λέξεις ή αρχές στερούμενες παντελώς αντανάκλασης (έστω και έμμεσης) στην παρούσα νομική πραγματικότητα. Αντίθετα, εκφράσεις και όροι που χρησιμοποιούνται πχ. σε μια αγόρευση επί ποινικού δικαστηρίου (οιονεί γενικής παιδείας αλλά συναρτώμενοι με την εν γένει απονομή του Δικαίου) ή οι οποίοι έχουν αποκτήσει πλέον κλασική θέση στη νομική παιδεία (ως εκ της συχνής χρήσης και επανάληψης τους) διεκδίκησαν θέση στο παρόν λεξικό. Διαλαμβάνονται, επίσης, όροι και εκφράσεις στενά συνδεδεμένοι με τους βασικούς βιοτικούς άξονες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, η οποία και αποτελεί αντικείμενο –αλλά και λόγο ύπαρξης- του Δικαίου. Δεν συμπεριλήφθηκαν εκφράσεις και όροι, πλην ελάχιστων, ως εκ της συχνότητας χρήσης τους, οι οποίοι αποτελούν απόδοση στη Λατινική λέξεων, γνωμικών και ρήσεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ή έχουν καθιερωθεί, κυρίως, υπό το φως της Ελληνικής παιδείας.

Το Λατινικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων αποτελεί ένα σύγχρονο και πλήρες λεξικό νομικής ορολογίας του είδους του, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό εκδοτικό κενό.

Περιεχόμενα  
Πρόλογος Ι. Βελισσαροπούλου-ΚαράκωσταΣελ. IX
Πρόλογος Θ. ΚονταξήΣελ. XI
Λατινο - Ελληνικό Λεξικό Νομικών Όρων και ΕκφράσεωνΣελ. 1
Ελληνο - Λατινικό Λεξικό Νομικών Όρων και ΕκφράσεωνΣελ. 135
 
Back to Top