ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Μια ιστορία για τη διαφθορά και τις συνέπειές της

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 14,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 14,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 16010
Δημοκίδης Άρης
Δημητρίου Γιώργος
Συρίγος Α.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άρη Δημοκίδη με τίτλο «Οι Μικροί Αδιάφθοροι στο Λούνα Παρκ του Τρόμου» κυκλοφορεί στη σειρά των Λογοτεχνικών Βιβλίων Γνώσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο έχει διακριθεί στη short list των 10 καλύτερων βιβλίων για το Βραβείο  oanagnostis.gr στη κατηγορία Λογοτεχνικά Βιβλία Γνώσεων, ενώ συμπεριλήφθηκε και στη short list των δημοφιλέστερων βιβλίων για εφήβους για τα Βραβεία Βιβλίου Public. Διακρίθηκε επίσης από Επιτροπή Ειδικών για την εικονογράφησή του (Γιώργος Δημητρίου) στη short list των 29 καλύτερων βιβλίων για παιδιά για το έτος 2017 στον διαγωνισμό των Βραβείων Βιβλίου Public.

Το βιβλίο μιλά για τη διαφθορά, το φαινόμενο που σταθερά, σε διάφορες ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς, συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αγγίζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Το θέμα περίπλοκο και πώς να μιλήσεις για αυτό στα παιδιά χωρίς διδακτισμό;

Kι όμως, ο συγγραφέας καταφέρνει μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, με σασπένς και πολύ χιούμορ, να συναρπάσει τον νεαρό αναγνώστη και έτσι αβίαστα να μιλήσει για τη διαφθορά, που μικρή ή μεγάλη, είναι σε βάρος όλων μας.

Πολύτιμος αρωγός στη συναρπαστική περιπέτεια που ζουν οι αναγνώστες του βιβλίου στέκεται ο εικονογράφος του βιβλίου, Γιώργος Δημητρίου με το ξεχωριστά δικό του στυλ.

Πρωταγωνιστές δυο φίλοι, η Κάλλια και ο Αντώνης, οι οποίοι αναλαμβάνουν να λύσουν ένα σκοτεινό και παράξενο μυστήριο, ξεκινώντας μια συναρπαστική περιπέτεια που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ξεχασμένα μυστικά, τεράστια ψέματα και απρόβλεπτες ανατροπές.

Στην πορεία θα καταλάβουν πόσο επιδέξια και ύπουλα εξαπλώνεται η Διαφθορά σε κάθε τομέα της ζωής. Δεν θα τη φοβηθούν όμως ούτε λεπτό! Εξάλλου, δεν τους λένε Αδιάφθορους για πλάκα...

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι νεαροί αναγνώστες καλούνται να «ξετυλίξουν το κουβάρι της διαφθοράς» μέσα από ευχάριστες, πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».

Η επιμέλεια της σειράς των Λογοτεχνικών Βιβλίων Γνώσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης είναι της Μαρίζας Ντεκάστρο, βραβευμένης συγγραφέα, εκπαιδευτικού και κριτικού βιβλίων για παιδιά.

Τα βιβλία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, απευθύνονται στα παιδιά, δίνοντάς τους πολύτιμες γνώσεις για τους θεσμούς, για αρχές και αξίες. Ταυτόχρονα τα βιβλία της σειράς αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να συζητήσουν τα θέματα που αυτά πραγματεύονται.

Όλα τα βιβλία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Back to Top