Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα

ONLINE Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ


Μόνο Ψηφιακά Διαθέσιμο
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος

Σε απόθεμα

Τιμή: 21,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 21,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 62074
Πιτσελά Α.
  • Έκδοση: 2013
  • Βιβλιοδεσία: Εύκαμπτη
  • Σελίδες: 147
  • Black friday εκδόσεις: 30%

Το παρόν έργο περιλαμβάνει τα Πρακτικά του Συνεδρίου με θέμα «Η αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων», που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) στις 9-10 Μαρτίου 2012 και το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδρίες. Ειδικότερα, στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Κοινωνική δικτύωση για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων» παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των: Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου (Δικτύωση υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και εγκληματικότητας των ανηλίκων: Το δίκτυο ΟΡΕΣΤΗΣ του ΚΕΣΑΘΕΑ), Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι (Συμμετοχή της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων: Αναδοχή και κοινωφελής εργασία) και Χ. Καραγιαννίδη (Τα τοπικά συμβούλια πρόληψης της εγκληματικότητας των ανηλίκων).

Στη δεύτερη συνεδρία με θέμα «Η αντιμετώπιση της θυματοποίσης των ανηλίκων» παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των: Α. Μπέκα (Συνέπειες της κακοποίησης των ανηλίκων: το πέρασμα του παιδιού από τη θέση του θύματος στη θέση του θύτη), Λ. Μαλτζάρη (Το Υπουργείο Υγείας για την υποστήριξη των απροστάτευτων παιδιών), Ε. Τσιαΐρα (Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της θυματοποίησης των ανηλίκων), Μ. Βασσάρα (Προστατεύοντας τα παιδιά μέσα από το πλέγμα των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο), Γ. Μπασδάρη («Προσπαθώντας να τιθασεύσουμε το δράκο» - Εμπειρίες από τη διαχείριση της κακοποίησης των ανηλίκων στα Παιδικά Χωριά SOS) και Σ. Γιοβάνογλου (Οργάνωση εθελοντισμού και προστασία ανηλίκων). Στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίας πραγματοποιήθηκε Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Οι Στέγες Φιλοξενίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συζήτηση για την πορεία και τις δυνατότητες υποστήριξης των Στεγών Φιλοξενίας Ανηλίκων», όπου παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των: Γ. Χατζηχρήστου/Ο. Μπαμπάνη (Το ίδρυμα «Μέλισσα»), Χ. Μακρή (Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός»), Ε. Χατζηιωαννίδου/Ν. Ζηλίκη (Ο Ξενώνας της Μονάδας Εφήβων του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ) και Η. Παπαργυρίου (Στέγη νέων Θεσσαλονίκης - Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου - Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος).

Στην τρίτη συνεδρία με θέμα «Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των ανηλίκων» παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των: Ν. Παρασκευόπουλου (Νέοι και ναρκωτικά), Δ. Κουτσιμάνη (Ο ρόλος και η συμβολή της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων), Α. Αντωνοπούλου (Βία στο σχολείο: Ανάγκη για μια ρεαλιστική προσέγγιση), Α. Ιωάννου (Ο ρόλος των εθελοντών στην υποστήριξη ανηλίκων που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις) και Μ. Κελεσή (Εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης - Το Επιχειρησιακό Συντονιστικό Κέντρο Παιδικής Προστασίας: σκοπός, δομή & λειτουργία). Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Α. Πιτσελά (Το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων - ΚΕΣΑΘΕΑ).

Back to Top