Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019Βιντεοσκοπημένο

ΕΝΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (Ν 2664/1998) - ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ Ν 4623/2019

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.

Σκοπό του Σεμιναρίου αποτελεί η ενημέρωση των συμμετεχόντων για ζητήματα διαχρονικά και επίκαιρα, που αφορούν στην ένδικη προστασία των εμπράγματων δικαιωμάτων υπό το πρίσμα του Αστικού Κώδικα και του Ν 2664/1998. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των πρόσφατων τάσεων της νομολογίας, τόσο ως προς τις κλασικά ένδικα βοηθήματα προστασίας των εμπράγματων δικαιωμάτων, όσο και ως προς τα εισαγόμενα από τον Ν 2664/1998, στο στάδιο λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου. Ιδιαίτερη συζήτηση θα γίνει με αντικείμενο τη διόρθωση ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα νομοθετικά δεδομένα μέχρι και τον Ν. 4623/2019.

 Η προστασία των εμπράγματων δικαιωμάτων και σχέσεων, γενικά

 Ειδικότερα, η ένδικη προστασία:
•  Η διεκδικητική αγωγή (ΑΚ 1094)
•  Η αρνητική αγωγή (ΑΚ 1108
•  Ένδικα βοηθήματα προστασίας της νομής και κατοχής

• Εισαγωγή στο Εθνικό Κτηματολόγιο – Επίδρασή του, ιδίως,  στο Εμπράγματο Δίκαιο

• Ένδικη προστασία εγγραπτέων δικαιωμάτων κατά το στάδιο  της Κτηματογράφησης

• Διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω της άσκησης αγωγής του άρθρου 6§2 N 2664/1998

• Διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω  της άσκησης αίτησης του άρθρου 6§3 Ν 2664/1998

• Διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω της άσκησης αίτησης του άρθρου 6§8 Ν 2664/1998

• Προστασία του αληθούς κυρίου μετά την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υποθέσεις εμπραγμάτου/κτηματολογικού δικαίου, συμβολαιογράφους, τοπογράφους-μηχανικούς, δασολόγους, υποθηκοφύλακες και Προϊσταμένους Κτηματολογικών Γραφείων, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων ΝΠΔΔ, φοιτητές σχολών με συναφές αντικείμενο, καθώς και εν γένει επιστήμονες και επαγγελματίες συναφών κλάδων.

Κωνσταντίνος Πλιάτσικας

Ο Κωνσταντίνος Πλιάτσικας είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης με ειδικότερο αντικείμενο απασχόλησης το Κτηματολογικό Δίκαιο. Είναι Διδάκτορας Νομικής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αστικού Δικαίου και πτυχιούχος Νομικής του ίδιου Τμήματος. Επίσης, το εαρινό εξάμηνο 2019 απασχολήθηκε ως Επισκέπτης Λέκτορας (Adjunct Lecturer) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia). Η διδακτορική του διατριβή, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019, έχει τίτλο: «Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής – Συμβολή στην ερμηνεία του άρθρου 6§2 Ν 2664/1998». Είναι δικηγόρος με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος του Γραφείου Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τον έλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Έχει λάβει μέρος, με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, σε πληθώρα πανελλήνιων συνεδρίων με αντικείμενο το Κτηματολογικό Δίκαιο και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών με συναφές περιεχόμενο.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17247
5 ώρες
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 145,00 € Ειδική Τιμή 96,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

ΕΝΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (Ν 2664/1998) - ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ Ν 4623/2019

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17247
5 ώρες
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.
Back to Top