Κωδ. 19278
15 ώρες
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου - Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 (Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Karaiskaki Kal., Richard Johnson Brown
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ENGLISH CONTRACT LAW & DRAFTING FOR LAWYERS (4ο ΤΜΗΜΑ)


Εισηγητές: Karaiskaki Kal., Richard Johnson Brown
Early bird 15% για εγγραφές έως 30 Οκτωβρίου 2022

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: Κανονική Τιμή 320,00 € Ειδική Τιμή 272,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19278
15 ώρες
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου - Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 (Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Karaiskaki Kal., Richard Johnson Brown

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές λειτουργίας και τα κεντρικά χαρακτηριστικά του αγγλικού δικαίου συμβάσεων. Εξετάζονται, μεταξύ άλλων, τα δομικά στοιχεία μιας σύμβασης, τα διαφορετικά είδη συμβατικών όρων, ορισμένες χαρακτηριστικές ρήτρες, οι συνέπειες από την παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων και η συμμετοχή τρίτων. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να προσεγγίζουν μια αγγλική σύμβαση και να αναγνωρίζουν τις βασικές συνέπειες των επιμέρους διατάξεών της.

Day 1: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)

 • Formation of a contract
  • What is a contract?
  • What are the necessary elements of a contract?
  • Interactive case studies and discussion

 

Day 2: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)

 • Privity and interpreting terms
  • What amounts to a term?
  • What are the different types of terms? How do they differ?
  • Limitation and exclusion of liability clauses
  • Drafting and interpreting terms workshop

 

Day 3: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)

 • Third party rights, assignments and discharge of contracts
  • Entering into contract by duress, misrepresentation and mistake
  • Discharge of a contract by agreement, performance, breach, frustration/force majeure and illegality
  • Contracts for the benefit of third parties
  • Assigning contracts to third parties
  • Interactive case studies and discussion

 

Day 4: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)

 • Remedies for breach
  • Damages – how to measure damages
  • Injunctions, rescission and rectification
  • Interactive case studies and discussion

 

Day 5: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)

 • Dispute resolution and enforcement
  • Law and jurisdiction clauses
  • Forums of dispute resolution – court, arbitration and mediation
  • Interactive case studies and discussion

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο και να διευκολυνθούν στη διεκπεραίωση εργασιών που περιλαμβάνουν την επεξεργασία συμβάσεων με εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό.

Richard Johnson-Brown

Ο Richard Johnson-Brown είναι Εταίρος στην «Keystone Law», Διεθνή Δικηγορική Εταιρία με έδρα το Λονδίνο. Προγενέστερα είχε εργαστεί στα ελληνικά γραφεία των Δικηγορικών Εταιριών Holman Fenwick Willan (HFW) και Watson Farley & Williams. Είναι έμπειρος δικηγόρος με ειδίκευση σε κάθε είδους ναυτιλιακές και θαλάσσιες ασφαλιστικές διαφορές, ενεργεί για εφοπλιστές, ναυλωτές, P & I clubs, H & M ασφαλιστές, και ασφαλιστές φορτίου. Ο Richard ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2010. Μιλάει αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά και γερμανικά και είναι δικηγόρος Αγγλίας, Ουαλλίας και Ελλάδας.

Kal Karaiskaki

Η Καλλιόπη Καραϊσκάκη είναι δικηγόρος συμβουλευτικής δικηγορίας με έμφαση στη σύναψη συμφωνιών και τη λύση προβλημάτων. Έχει άδεια άσκησης δικηγορίας στην Ελλάδα και την Αγγλία, είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και έχει MBA. Η τεχνογνωσία της σχετίζεται με διεθνείς συμβάσεις, ειδικά στους τομείς του asset finance, corporate, oil & gas και πρόσφατα blockchain. Έχει δουλέψει σε μεγάλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, Richards Butler, Freshfields, HFW και Keystone Law. Έχει εργαστεί στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Ντόχα. Έχει επίσης διατελέσει νομικός σύμβουλος στη Nakilat και τη Maersk Oil. Έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες pro-bono που αφορούν πρόσφυγες, επαγγελματική καθοδήγηση και εκπαίδευση

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές 

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Back to Top