Ανακοίνωση για το Training Voucher 600 € - 21 Απριλίου 2020

Training Voucher 600 €
Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους

Το Πρόγραμμα Training Voucher (600€) είναι ένα περίπλοκο έργο του οποίου η πρώτη φάση -υποβολή των αιτήσεων- πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της.

Μέχρι σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2020, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί περισσότερες από 8.000 αιτήσεις και έχουν αποσταλεί οι αντίστοιχοι κωδικοί.

Η 80μελής ομάδα «Voucher» που έχει συσταθεί ad hoc εργάζεται σε βάρδιες επί όλο το 24ωρο -συμπεριλαμβανομένων των αργιών του Πάσχα- με στόχο να διεκπεραιώσει το 100% της απόδοσης κωδικών στους ωφελούμενους το αργότερο έως την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των κωδικών σε όλους τους ωφελούμενους που υπέβαλαν ορθή και πλήρη αίτηση.

Για τις ελάχιστες αιτήσεις που ενδέχεται να έχουν κάποιες αστοχίες, θα υπάρχει χρόνος έως τη λήξη της προθεσμίας προκειμένου να διεκπεραιωθούν και αυτές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων σύμφωνα με το ΥΕΚΑ λήγει το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Το πρώτο μέρος του ποσού (400€) που δικαιούνται οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με το ΥΕΚΑ, θα καταβληθεί σε όλους τους ωφελούμενους από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2020.

Θα είμαστε δίπλα σας σας σε όλη τη διάρκεια της Τηλεκατάρτισης ώσπου να ολοκληρώσετε το Πρόγραμμα έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, με χαρά θα σας προσφέρουμε το πακέτο προνομίων που μόνο η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ προσφέρει και περιλαμβάνει:

Επιπλέον προνόμια που προσφέρει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ αξίας 1.000€

-Δωρεάν πρόσβαση 10 ωρών στην νέα ΤΝΠ Qualex (www.qualex.gr) η οποία περιλαμβάνει 850 εκδόσεις, 15 περιοδικά, Νομοθεσία, Νομολογία κ.ά.)

-Δωρεάν παρακολούθηση 5-7 επίκαιρων Σεμιναρίων (βλ. σχετική ανακοίνωση)

-Δωρεάν πρόσβαση 12 μηνών στο Alma Next, το πιο σύγχρονο λογισμικό οργάνωσης Δικηγορικού γραφείου, Ηλεκτρονική τιμολόγηση, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κ.ά.

-Δωρεάν πρόσβαση 12 μηνών στην Ηλεκτρονική Τετράβιβλο της 4Κ Online κ.ά.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την εμπιστοσύνη σας.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
Apr 21, 2020

Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους του Training Voucher 600 € - 17 Απριλίου 2020

Training Voucher 600 €
Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνείτε μαζί μας σχετικά με την πρόοδο των αιτήσεών σας για το Training Voucher (600€). Λυπούμαστε που δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά.

Λαμβάνουμε χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις, e mails και προσωπικά μηνύματα ή σχόλιά σας στη σελίδα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο facebook. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατον να απαντήσουμε σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά αν και θα το θέλαμε. Επιπλέον, πολλές φορές, το μήνυμά σας παραμένει αναρτημένο παρότι εν τω μεταξύ έχετε ήδη λάβει κωδικούς πρόσβασης.

Κατανοούμε την ανησυχία σας και την ανάγκη για ενημέρωση γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα, μια ομάδα 80 εργαζομένων, εσωτερικών και εξωτερικών που έχει συσταθεί ad hoc για τη διαχείριση των αιτήσεων, εργάζονται ακατάπαυστα έχοντας ήδη διαθέσει χιλιάδες κωδικούς πρόσβασης ωφελούμενων ενεργοποιώντας και το σχετικό voucher.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην αποστολή των κωδικών η οποία οφείλεται κυρίως στον μεγάλο όγκο των αιτήσεων που έχουμε λάβει, τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν με λάθος ή ελλιπή στοιχεία ακόμα και την υπερφόρτωση είτε του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ είτε των συστημάτων της ΓΓΠΣ.

Παρατηρήθηκαν επίσης κάποιες περιπτώσεις μη τήρησης της σειράς προτεραιότητας. Αυτό συμβαίνει διότι οι αιτήσεις κατανέμονται σε διαφορετικές ομάδες καταχωρητών προκειμένου να προχωρούν παράλληλα. Όλες οι ομάδες δεν κινούνται με την ίδια ταχύτητα και εξ αυτού του λόγου ίσως υπήρξαν κάποιες αστοχίες.

Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι η NΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα διαθέσει εντός των προθεσμιών που έχουν δοθεί από το ΥΕΚΑ τους κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι απελευθερώνουν και το σχετικό voucher σε όλους τους ωφελούμενους που έχουν υποβάλει ορθή και πλήρη αίτηση είτε επέλεξαν τη διαδικασία Α ή τη διαδικασία Β.

Σας παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας καθώς πολλές φορές τα e mails μας έρχονται εκεί.

Όλες οι αιτήσεις ελέγχονται διεξοδικά και μόνο εάν χρειάζεται, οι αιτούντες ενημερώνονται από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ προκειμένου να διορθώσουν, συμπληρώσουν ή να επαναλάβουν την αίτησή τους.

Όλοι οι ωφελούμενοι θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν την τηλεκατάρτισή τους έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την εμπιστοσύνη σας.

Καλή Ανάσταση,
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
Apr 17, 2020

Νομικός Σύμβουλος | τ108/2020 Editorial : Για τα «λεφτά του Κράτους» πάλι

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των Εξαρχείων την έχουν συνηθίσει, θέλοντας και μη. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ που βρίσκομαι τακτικά στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους. Η διάχυτη, βαριά μυρωδιά του χασίς που απολαμβάνουν ανέμελα οι θεριακλήδες του είδους σε δρόμους και παγκάκια της περιοχής είναι πλέον παντού στον αέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το ίδιο και σε πολυσύχναστους δρόμους του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, του Παρισιού και αλλού.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου (27-12-2019) οι Βρετανοί φορολογούμενοι από το 2015 και μετά δαπάνησαν 2,5 δις στερλίνες για την κράτηση περίπου 8.000 πολιτών κάθε χρόνο για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Tα νούμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (MoJ) της Βρετανίας δείχνουν ότι πάνω από 1 στους 100 έγκλειστους τα τελευταία χρόνια ήταν καταδικασμένος για αδικήματα που αφορούν στη χρήση κάνναβης, χωρίς να συνυπολογιστούν χιλιάδες ακόμα που κρατήθηκαν ή προφυλακίστηκαν για τα ίδια αδικήματα. Τα νούμερα αυτά αφορούν φυλακισμένους για τους οποίους τα αδικήματα της κάνναβης που τους βάρυναν ήταν τα κύρια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, o μέσος Βρετανός φυλακισμένος κοστίζει στους φορολογούμενους 37.500 στερλίνες το χρόνο που σημαίνει ότι η κυβέρνηση από το 2015 και μετά δαπάνησε παραπάνω από 181 εκ. στερλίνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη. Το πραγματικό, όμως, κόστος για το δημόσιο ανέρχεται στα 2,5 δις, όπως αναφέρει σχετική έρευνα της Ένωσης Βρετανών φορολογουμένων (Taxpayers alliance), διότι στο συνολικό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα κόστη που επιβαρύνουν την αστυνομία, τις εισαγγελίες, τα δικαστήρια, τους δικηγόρους και γενικότερα όλο το σύστημα συμμόρφωσης.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι κάθε χρόνο κρατούνται προσωρινά μέχρι 12 ώρες σχεδόν 7.000 άνθρωποι για αδικήματα που αφορούν απλή κατοχή και χρήση κάνναβης. Μεταξύ αυτών ήταν και η περίπτωση μιας 55χρονης πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας που απασχόλησε τα ΜΜΕ γιατί συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της καλλιέργειας 10 μικρών φυτών κάνναβης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου από την οποία υπέφερε. Παρά το ότι πάντως η Βρετανική Κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2019 νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, η νομοθεσία είναι τόσο αυστηρή που ελάχιστοι Βρετανοί πολίτες κατάφεραν να λάβουν τη σχετική άδεια σε αντίθεση με τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη και αναγκάζονται να καταφεύγουν στην μαύρη αγορά.

Η πανίσχυρη στην Βρετανία Ένωση Φορολογούμενων πάντως εκτιμάει ότι η εφαρμογή του νόμου κοστίζει σε ετήσια βάση 212 εκ. λίρες στην αστυνομία, 47 εκ. λίρες στην εισαγγελία και τα δικαστήρια, 60 εκ. λίρες στη νομική βοήθεια (legal aid) και 141 εκ. λίρες στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) για την παρακολούθηση και την υποβοήθηση αυτών των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι.

Ο Harry Fone, εκ μέρους της Ένωσης Φορολογουμένων, δήλωσε στους Times ότι «αν αφήσει κανείς για ξεχωριστή συζήτηση το ηθικό μέρος της υπόθεσης, είναι σαφές ότι η απαγόρευση της χρήσης κάνναβης κοστίζει στους Βρετανούς φορολογούμενους ένα απίστευτο ποσό κάθε χρόνο, αντίθετα η νομιμοποίησή της θα απελευθέρωνε εκατομμύρια λίρες που θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε άλλες προτεραιότητες».

Δεν είναι ασφαλώς η πρόθεση του σημειώματος αυτού να λάβει θέση υπέρ ή όχι της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης, αλλά να εστιάσει στον, ιδιότυπο για τα καθ’ ημάς, τρόπο σκέψης μιας κοινωνίας πολιτών που έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι κάθε ευρώ/στερλίνα που δαπανάται από το κράτος για οποιοδήποτε λόγο φεύγει απευθείας από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη.

Εάν μετά την 10χρονη περιπέτεια που περάσαμε είχαμε πειστεί για την ανυπαρξία των γνωστών λεφτόδεντρων -προσωπικά αμφιβάλλω- τα οποία φύονται πέριξ των κρατικών υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση κάθε είδους κρατικής δαπάνης, θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε με μια πιο παραγωγική και φρέσκια ματιά τους υπό διάθεση κρατικούς πόρους με στόχο μια πιο ποιοτική εξυπηρέτηση αναγκών που αποδίδουν περισσότερο και καλύτερο κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό θα συμβεί όταν και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας συνειδητοποιήσει ότι για κάθε μάρμαρο που σπάει ο κάθε «αγανακτισμένος» υπάρχει ένας λογαριασμός, ο οποίος όχι μόνο πληρώνεται από τον ίδιο, είτε επικροτεί την πράξη είτε όχι, ταυτόχρονα αποστερεί πολύτιμους πόρους από άλλους πολίτες που τους έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη.

Όπως το είπε κάποτε πολύ ωραία η Βρετανή Πρωθυπουργός M. Thatcher, “There is no such a thing as public money, only taxpayers money”.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

 

Δείτε το περιοδικό

Νέα – Ανακοινώσεις
Mar 13, 2020

ARBITRATION & MEDIATION: DOMESTIC AND INTERNATIONAL CHALLENGES AND OPPORTUNITIES

1st EODID Conference

Νέα – Ανακοινώσεις
Nov 15, 2018

Υποχρέωση επαναπροσδιορισμού αιτήσεων N 3869/2010 προκειμένου να ισχύει η απαγόρευση λήψης καταδιωκτικών μέτρων σε βάρος του αιτούντος-οφειλέτη

Με την παρ. 3 του άρθρου 58 του N 4549 - ΦΕΚ Α΄ 14/6/2018, προστίθενται εδάφια στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 4 του N 3869/2010, ως εξής: Η απαγόρευση της λήψης καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών που έχουν περιληφθεί στην αίτηση του και η μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, δεν ισχύει αν ο οφειλέτης έχει ήδη καταθέσει δύο φορές την αίτηση του παρόντος άρθρου και έχει παραιτηθεί ισάριθμες φορές από αυτήν. Ως παραίτηση λογίζεται και η άπρακτη παρέλευση χρονικού διαστήματος τριάντα (30) ημερών από τη ματαίωση της συζήτησης στο ακροατήριο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χωρίς να έχει ζητηθεί ο προσδιορισμός νέας συζήτησης.
Νέα – Ανακοινώσεις
Jun 27, 2018

Πρακτικές oδηγίες προς δικηγόρους για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Συνεργάτη ΔΣΑ προς εξυπηρέτηση της κατάθεσης δικογράφου

Κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο Δ.Σ.Α. για τη λειτουργία υπηρεσίας Συνεργάτη στις καταθέσεις δικογράφων τακτικής και ειδικών διαδικασιών του Πρωτοδικείου Αθηνών (Κτίριο 2), σας παραθέτουμε τις κάτωθι οδηγίες: 1) Προσκομίζουμε στο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. ένα (1) ΦΑΚΕΛΟ δικογραφίας με:
Νέα – Ανακοινώσεις
Apr 4, 2018

Τόπoς συνεδριάσεων Πρωτοδικείου Αθηνών για εκδίκαση υποθέσεων συναινετικών διαζυγίων

Ως τόπος συνεδριάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τις ανάγκες εκδίκασης των υποθέσεων των συναινετικών διαζυγίων - που έχουν ήδη προσδιορισθεί προς εκδίκαση στην αίθουσα 202 του Πρωτοδικείου Αθηνών, για το χρονικό διάστημα από 8.1.2018 έως και τις 15.10.2018 - ορίζεται η αίθουσα 3 του 2ου ορόφου του κτηρίου του Νέου Ειρηνοδικείου Αθηνών, οδός Δέγλερη 4, στην Αθήνα.
Νέα – Ανακοινώσεις
Jan 10, 2018

Συναινετικά διαζύγια - Νέος νόμος 4509/2017 -Νέα διαδικασία

Δημοσιεύθηκε στις 22.12.2017 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α' 201/22.12.2017) ο νέος Νόμος 4509/2017 για τα συναινετικά διαζύγια ενώπιον συμβολαιογράφου, οι διατάξεις του οποίου ισχύουν από την δημοσίευσή του. Οι ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις διαζυγίου εκδικάζονται με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατάθεσης τους, δίνεται όμως στους δικηγόρους των μερών η δυνατότητα να παραιτηθούν από το δικόγραφο της αίτησης και να επιλέξουν να εφαρμόσουν την νέα διαδικασία.
Νέα – Ανακοινώσεις
Jan 8, 2018

Πρόσθετη αμοιβή καταβάλει ο εργοδότης για πρόσθετη εργασία

Με το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας με Αρ. Πρωτ. 22557/434/2017 επεξηγούνται περαιτέρω τα θέματα που αφορούν την πρόσθετη εργασία και την αμοιβή της. Α) Από τις διατάξεις των άρθρων 648, 652 και 361 Α.Κ. προκύπτει ότι ο εργοδότης έχει το διευθυντικό δικαίωμα και με βάση αυτό μπορεί να ρυθμίζει τα θέματα τα οποία ανάγονται στην, κατά τον προσφορότερο τρόπο, οργάνωση και λειτουργία της επιχειρήσεώς του για την προαγωγή και επίτευξη των σκοπών της και την κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της εργασίας (ΑΠ 180/2010, ΑΠ 1087/2008, ΑΠ 1222/2004).
Νέα – Ανακοινώσεις
Nov 3, 2017

Συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος : Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Νέα – Ανακοινώσεις
Oct 2, 2017

Διαδικασία Συναινετικών Προσημειώσεων

Από 1.9.2017 στη διαδικασία των Συναινετικών Προσημειώσεων οι υποθέσεις που θα δικάζονται θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει την ενιαία ροή δικογράφου (Ο.Σ.Δ.Δ.Υ.Π.Π.) που ισχύει στην Πολιτική Διαδικασία, δηλαδή Κατάθεση Αίτησης, Προσδιορισμός,Εκδίκαση, Δημοσίευση απόφασης.
Νέα – Ανακοινώσεις
Aug 31, 2017

Δασικοί χάρτες: Μάθε και δράσε ως τις 27 Ιουλίου 2017

Οι δασικοί χάρτες είναι η εκπλήρωση μιας συνταγματικής επιταγής εδώ και 40 χρόνια. Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μη θιγούν τα συμφέροντα των πολιτών από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι τα ακόλουθα: A. Εφόσον η έκτασή σου έχει χαρακτηριστεί ΔΑ ή ΧΑ (και δεν είναι ιδιωτικό χορτολίβαδο), τότε μπορείς ως τις 27/7/2017:
Νέα – Ανακοινώσεις
Jul 7, 2017
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Close
Privacy Settings

We use data to make our products and services as useful as possible, but you decide what types of data we collect and use.

30%
Why collecting personal data is important

By providing additional information you can help to improve Amasty products and receive more detailed support for purchased extensions.

Terms of Use
">