Please wait
You will soon be redirected to your shopping basket
Seminar

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Μέσα από case studies

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Physical Attendance LIVE STREAMING
Physical Attendance LIVE STREAMING
Participation Fee:
 
  • Individuals
  • Legal entities
Product Id: 17628|17629
Date: Tuesday 16 June 2020
Date and time: Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 (17:00 – 21:00)
Duration: 8 ώρες
Instructor: K. Vavousis, Information Security Consultant, M.Sc,. Ph.D.c.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι hackers στοχοποιούν ολοένα και περισσότερο δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρίες, καθιστώντας απολύτως ευάλωτη την ασφάλεια πληροφοριών και επαγγελματικών δεδομένων. Οι βασικές απειλές εντοπίζονται κυρίως σε: Email hijacking, Phising, Malware.
Βασική επιδίωξη του Σεμιναρίου αυτού είναι οι συμμετέχοντες από δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρίες να εκπαιδευτούν πώς μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του γραφείου τους (ασφάλεια πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων) από διαδικτυακές επιθέσεις γιατί αυτό που διαπιστώνεται στην πράξη είναι ότι, ενώ μπορεί να υπάρχει ενημέρωση για τους κινδύνους, δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για να αποτραπούν. Άρα, το τρίπτυχο στο οποία θα βασιστεί
το Σεμινάριο είναι: «εντοπισμός κενών ασφαλείας» - «ανάλυση κινδύνων υποκλοπών» - «μέθοδοι προστασίας στην πράξη».

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρίες, νομικές υπηρεσίες εταιριών αλλά και σε μεμονωμένους δικηγόρους, υπεύθυνους προστασίας δεδομένων (DPO), διαχειριστές (managers) και τεχνολόγους, υπεύθυνους πληροφορικής και πληροφοριών (CIO) νομικών προσώπων, σε επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής, ερευνητές, ΙΤ administrators, υπεύθυνους ασφάλειας πληροφοριών και συστημάτων, αλλά και σε απλούς χρήστες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το θέμα της ασφάλειας πληροφοριών και υποδομών στο περιβάλλον ενός δικηγορικού γραφείου, εταιρίας ή νομικής υπηρεσίας.

1η ημέρα: Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 (17:00 – 21:00)

Αποτύπωση και ανάλυση κινδύνων δικηγορικών γραφείων & εταιριών σε θέματα ασφάλειας – Κατανόηση διαδικτυακών απειλών – case studies

• Παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υποδομές δικηγορικών εταιριών και νομικών υπηρεσιών
• Επιθέσεις μέσω Facebook, Gmail, USB – τρόποι αντιμετώπισης
• Αποφυγή επιθέσεων ανταγωνιστών (πελατολόγιο, υποθέσεις, εταιρικά απόρρητα)
• Ανάλυση case studies από επιθέσεις – στοχοποιήσεις νομικών υπηρεσιών και δικηγορικών γραφείων
• Αναγνώριση απειλών με τη χρήση εργαλείων
• Ανάλυση απειλών σε πληροφοριακές υποδομές δικηγορικών εταιριών και νομικών υπηρεσιών
• Προστασία και ορθή χρήση στο διαδίκτυο
• Hacking και κακόβουλοι χρήστες
• Ανάλυση διαδικτυακών επιθέσεων
• Παρουσίαση και ανάλυση κακόβουλων λογισμικών
• Μέθοδοι προστασίας
• Προστασία Συστήματος
• Ασφαλής αποθήκευση και διαχείριση κωδικών πρόσβασης

2η ημέρα: Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 (17:00 – 21:00)

Μέθοδοι προστασίας στην πράξη

• Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
• Έλεγχος ιστοσελίδων
• Διατήρηση Ιδιωτικότητας
• Ασφάλεια και ανθρώπινος παράγοντας
• Πρόσθετα για την ασφάλεια φυλλομετρητών
• Ασφάλεια κωδικών πρόσβασης – ορθή αποθήκευση/δημιουργία
• Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και ασφάλεια
• Κρυπτογράφηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων
• Ασφαλής ανταλλαγή email
• Κρυπτογράφηση δεδομένων
• Ασφαλής επικοινωνία και διαχείριση λογαριασμών
• Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
• Προστασία πληροφοριακού συστήματος
• Ασφάλεια πληροφοριακών υποδομών δικηγορικών εταιριών

Κωνσταντίνος Βαβούσης,

Ο Κωνσταντίνος Βαβούσης είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας, με πάνω από 12 χρόνια εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ψηφιακή Ασφάλεια Συστημάτων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, με ειδίκευση στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων σε προηγμένες μεθόδους διείσδυσης σε ψηφιακές υποδομές και δίκτυα. Είναι μέλος του Steering Committee του Hellenic Cyber Security Team από το 2016. Είναι πραγματογνώμονας σε θέματα πληροφορικής και ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών και έχει πραγματοποιήσει και εκπαιδεύσεις στη Σχολή Δικαστών με αντίστοιχη θεματολογία.

Από το 2009 είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας Secnews.gr, που παρέχει χρήσιμες ενημερώσεις για ζητήματα ασφάλειας ΙΤ. Έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις ethicalhacking, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού live hacking EthiHak. Από το 2008 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διεθνείς αγορές, όπως το Αμπού Ντάμπι, το Κατάρ, το Ομάν και την Αρμενία μεταξύ άλλων. Κατέχει πιστοποίηση Certified Ethical Hacker v10 του EC-Council και Lead Auditor σύμφωνα με το πρότυπο ασφάλειας ISO 27001.

Έχει πιστοποιηθεί σε IBM Cloud Solutions σχετικά με περιβάλλοντα cloud, VMwareVTSP, Virtualization Data Center, VMware VSP Virtualization, VMware Architecture for IT, vCloud Air.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Το σεμινάριο είναι επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ΟΑΕΔ ισχύουν έως και Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γίνει δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για το Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,24% για το 2020.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Κωνσταντίνος Βαβούσης
Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  70193

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ
Α.Φ.Μ 094443580
ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Contact us for more information

Close
Privacy Settings

We use data to make our products and services as useful as possible, but you decide what types of data we collect and use.

30%
Why collecting personal data is important

By providing additional information you can help to improve Amasty products and receive more detailed support for purchased extensions.

Terms of Use
">