Video On-demand

THE INFULENCE AND PRACTICAL IMPLEMENTATION OF GDPR (Regulation (EU) No 2016/679) ON FINANCIAL & INSURANCE SERVICES

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

Video On-demand
Video On-demand
Participation Fee:
 
  • Individuals
  • Legal entities
  • Law firms
  • Young & Trainee Lawyers
  • Students
Product Id: 17044|17045
Video Seminar Event Date: Monday 22 April 2019
Date and time: Wednesday (17.00 - 21.00)
Duration: 4 hours
Instructor: K. Lostarakou, Δικηγόρος, LL.M.

O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) δημιουργεί προκλήσεις που απαιτούν δράση από όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η σφαιρική ενημέρωση των εμπλεκομένων στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων στον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα για το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στην προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών και στην αξιοποίηση των δεδομένων τους. Η ύπαρξη ενός κατάλληλου πλαισίου συμμόρφωσης διασφαλίζει ότι οι εταιρίες δεν αποφεύγουν μόνο τα σημαντικά πρόστιμα και τη βλάβη της φήμης τους, αλλά μπορούν επίσης να αποδείξουν στους πελάτες τους ότι είναι αξιόπιστοι και υπεύθυνοι.

Το Σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε Δικηγόρους, Νομικούς Συμβούλους και διοικητικά Στελέχη ασφαλιστικών Εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών.

  • Εισαγωγικά: Οι νέες ρυθμίσεις του ΓΚΠΔ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

  • Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις
    • Λειτουργικός επανασχεδιασμός για τις τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρείες, υπό το φως του ΓΚΠΔ - Επιπτώσεις στο σχεδιασμό και τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων και στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο ανοιχτό τραπεζικό μοντέλο
    • Νέες λειτουργίες, όπως η υποχρέωση ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων
    • Αλλαγές συμμόρφωσης σε τομείς όπως οι εκτιμήσεις επιπτώσεων στην ιδιωτική ζωή δεδομένων, η αναφορά παραβιάσεων ασφαλείας και η διατήρηση και διαχείριση αρχείων
    • Αυστηρότεροι κανόνες για την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και η επίδραση στη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων και στη δημιουργία προφίλ
    • Καθορισμός διαδικασιών για την έγκαιρη ικανοποίηση δικαιωμάτων φορητότητας και διαγραφής
    • One-stop-shop για τραπεζικούς και ασφαλιστικούς ομίλους με δραστηριότητες σε περισσότερα του ενός κράτη μέλη
    • Διακίνηση των δεδομένων, outsourcing, και επέκταση της ευθύνης

  • Η επιχειρηματική προοπτική της προσέγγισης των κινδύνων, μετριασμός και το «νέο» επαρκές επίπεδο προστασίας στις διασυνοριακές ροές δεδομένων

  • Αλληλεπίδραση με άλλα νομοθετικά πλαίσια και νέες τεχνολογίες (PSD 2, AML, Cybersecurity, big data, ΙοΤ, Αrtificial Intelligence κ.λπ.)

Η Κυριακή Λωσταράκου είναι δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου George Washington (ΗΠΑ). Εργάστηκε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μέχρι τον Ιούνιο του 2018 ως ειδικός επιστήμονας με καθήκοντα συντονιστή για τον ιδιωτικό τομέα. Από τη θέση αυτή, χειρίστηκε θέματα του τραπεζικού και επιχειρηματικού τομέα ως προς τη συμμόρφωση με το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδίως με διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων ενδοομιλικά και σε όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκε επίσης με τις πρώτες καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Ελληνική Αρχή κατά μεγάλων εταιριών διαδικτυακών υπηρεσιών και κοινωνικής δικτύωσης, όπως Google και Facebook. Εκπροσώπησε την ΑΠΔΠΧ σε διεθνείς Συνόδους των Επιτρόπων και των Αρχών Προστασίας Δεδομένων και σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων με δημοσιεύσεις σε νομικά βιβλία και περιοδικά. Πρόσφατα δίδαξε σε σεμινάρια για τον ΓΚΠΔ που διοργανώθηκαν από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά. Ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνει την αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων σχετικά με την ηθική δεοντολογία στο πλαίσιο των προγραμμάτων FP7 και Horizon 2020.

Εκ των υστέρων με μαγνητοσκόπηση (on demand)

Η ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ προσφέρει ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης των σεμιναρίων. Μέσω της δυνατότητας εξ αποστάσεως παρακολούθησης προσφέρονται ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για τους εκπαιδευόμενους σε όλη την επικράτεια.

H εξ αποστάσεως παρακολούθηση των βιντεοσκοπημένων σεμιναρίων (On demand) δίνει τη δυνατότητα με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα του σεμιναρίου μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org σε τόπο και χρόνο της επιλογής σας, μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Ο χρόνος παρακολούθησης που δίνεται στον χρήστη είναι διπλάσιας διάρκειας του εκάστοτε χρόνου κάθε σεμιναρίου και για διάρκεια ενός έτους. Με την κάλυψη του διαθέσιμου χρόνου ή με την ολοκλήρωση του έτους παύει αυτόματα η πρόσβαση. Η παρακολούθηση γίνεται από οποιονδήποτε Η/Υ με απλή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Σε όλους τους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες παρέχονται:

  • Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Πλήρες συνοδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (ηλεκτρονικές διαφάνειες ή /και σημειώσεις του σεμιναρίου) που διανέμονται αντίστοιχα στους συμμετέχοντες της φυσικής παρακολούθησης μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org με δυνατότητα αναζήτησης, αποθήκευσης και εκτύπωσης
  • Δυνατότητα αποστολής έως δύο (2) ερωτημάτων ανά σεμινάριο
  • Δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά. που διοργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη και διατίθενται αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org.

 

Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ στην εκπαιδευτική πλατφόρμα www.nblearning.org ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και παρακολουθήστε εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια καθώς και αποσπάσματα από όλα τα διαθέσιμα σεμινάρια της ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ .

1. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο www.nblearning.org

2. Επιλέξτε το κόκκινο πλαίσιο: Δεν είστε μέλος; Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ.

3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ορίστε τον κωδικό πρόσβασής σας (password).

4. Βρείτε το επιβεβαιωτικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ακολουθήστε τον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

5. Συνδεθείτε και ξεκινήστε την πλοήγηση σας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Contact us for more information

Close
Privacy Settings

We use data to make our products and services as useful as possible, but you decide what types of data we collect and use.

30%
Why collecting personal data is important

By providing additional information you can help to improve Amasty products and receive more detailed support for purchased extensions.

Terms of Use
">