Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021Βιντεοσκοπημένο

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Εισηγητές: Δρίτσας Στ., Λιβαδά Χ.

Το Σεμινάριο προσεγγίζει την εκπαίδευση των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών των Ανεξάρτητων Επιτροπών των εισηγμένων ΑΕ, ως μία παράμετρο που συνδέεται και με την αξιολόγηση της καταλληλότητας τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου πλαισίου για την εταιρική διακυβέρνηση (Ν 4706/2020). Παρουσιάζονται τα θεματικά πεδία ενδιαφέροντος ανάλογα με τις ανάγκες, οι μεθοδολογίες εκπαίδευσης, οι δυνατότητες πιστοποιήσεων και ο τρόπος αξιολόγησης της εκπαίδευσης ως παράγοντα της συνολικής αξιολόγησης της καταλληλόλητας

• Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του ΔΣ κατά τον Ν 4706/2020

• Ο ρόλος και η αποστολή των Επιτροπών του ΔΣ

• Η αξιολόγηση των Μελών του ΔΣ και των μελών των Ανεξάρτητων Επιτροπών στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης

• Τα θεματικά πεδία της εκπαίδευσης των Μελών του ΔΣ και των μελών των Ανεξάρτητων Επιτροπών

• Οι μέθοδοι και η περιοδικότητα της εκπαίδευσης

• Η πιστοποίηση της εκπαίδευσης

• Η παράμετρος της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και Ανεξάρτητων Επιτροπών, συμβούλους επιχειρήσεων και νομικούς συμβούλους εισηγμένων ΑΕ.

Χριστίνα Λιβαδά

Η Χριστίνα Λιβαδά είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas (Paris II) και είναι διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το συγγραφικό της έργο αφορά κυρίως θέματα τραπεζικού δικαίου, δικαίου της κεφαλαιαγοράς, εταιρικού δικαίου και εταιρικής διακυβέρνησης και δικαίου της προστασίας του καταναλωτή. Είναι μέλος επιστημονικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό και το χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Είναι Ειδική Νομική Συνεργάτης της Alpha Bank και δικηγόρος Αθηνών.

Σταμάτης Δρίτσας

Ο Δρ Σταμάτης Δρίτσας έχει τριάντα περίπου χρόνια εμπειρία στην ελεγκτική και τη λογιστική. Από τον Μάρτιο του 2016, είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της SOL Crowe και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής των υπηρεσιών κινδύνου της SOL Crowe Consulting. Είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), πιστοποιημένο μέλος του Οργανισμού Διεθνών Λογιστών της Αγγλίας (Fellow Member of Association of International Accountants, UK), πιστοποιημένο μέλος του Ινστιτούτου Δημόσιων Λογιστών της Αυστραλίας (Fellow Member of Institute of Public Accountants, Australia) και πιστοποιημένο μέλος του Ινστιτούτου Λογιστών Χρηματοοικονομικής της Αγγλίας (Fellow Member of Institute of Financial Accountants, UK). Είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λογιστικής (European Accounting Association).

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,06%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Σταμάτης Δρίτσας

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ: 18411

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 19025
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Δρίτσας Στ., Λιβαδά Χ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 130,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 19025
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Δρίτσας Στ., Λιβαδά Χ.
Back to Top