Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (7ο ΤΜΗΜΑ)

Terminologie juridique française

Εισηγητές: Χοτούρας Δ.

Το Πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωση όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν σε βάθος
με τη γαλλική νομική ορολογία μέσω της παράθεσης των κυριότερων στοιχείων κάθε κλάδου του δικαίου. Με τη συγκριτική με τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση διαφόρων εννοιών επιδιώκεται η ανάπτυξη ορθού νομικού συλλογισμού και ανάλυση των νομικών κανόνων,επιτρέποντας στους συμμετέχοντες τη σφαιρική πραγμάτευση στη γαλλική
γλώσσα διαφόρων νομικών ζητημάτων. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην εκμάθηση της γαλλικής νομικής μεθοδολογίας, η οποία αποτελεί θεμελιώδες προαπαιτούμενο για την πρόσβαση, εξοικείωση και καλύτερη κατανόηση της νομικής επιστήμης.


•Νομική ορολογία ανά κλάδο δικαίου
(Εισαγωγή στο γαλλικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Εργατικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο,Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο κ.ά.)
Επεξεργασία και ανάλυση νομικών κειμένων στη γαλλική γλώσσα
(Αποφάσεις δικαστηρίων, εγχώρια νομοθεσία, ευρωπαϊκές και διεθνείς
συνθήκες, αποσπάσματα από διάφορα γαλλικά συγγράμματα κ.ά.)
Μεθοδολογική προσέγγιση και εξάσκηση στην παραγωγή γραπτού νομικού συλλογισμού
(Nομική μεθοδολογία μέσα από σειρά ασκήσεων πρακτικής φύσης:
dissertations, commentaires, cas pratiques κ.ά.)
Έμφαση στον προφορικό λόγο και απόδοση νομικών όρων μέσα από συζήτηση επιλεγμένων θεμάτων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη γαλλική νομική ορολογία,
σε μεταφραστές νομικών κειμένων, σε φοιτητές νομικής, σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους που
σκοπεύουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία, καθώς και σε δικηγόρους που έρχονται σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα.

Δημήτριος Χοτούρας

Ο Δημήτρης Χοτούρας είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nancy 2 της Γαλλίας (Faculté de Droit, Sciences Économiques et Gestion de Nancy, Université de Lorraine). Εργάζεται ως εγκεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 13 στο γαλλικό κολλέγιο IdEF (Κολλέγιο Institution d’Etudes Francophones), όπου διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ παράλληλα μετέχει ως «rapporteur» στις Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Άρθρα, μελέτες και συμβολές του σε συλλογικούς τόμους έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20404
21 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
22, 24, 29, 31 Μαΐου & 5, 7, 12 Ιουνίου 2024 (κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Χοτούρας Δ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 295,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Terminologie juridique française

Γαλλική Νομική Ορολογία (7ο ΤΜΗΜΑ)

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20404
21 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
22, 24, 29, 31 Μαΐου & 5, 7, 12 Ιουνίου 2024 (κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Χοτούρας Δ.
Back to Top