ΓΑΛΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ / ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ - FRANÇAIS-GREC / GREC-FRANÇAIS DICTIONNAIRE JURIDIQUE

credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 49,99 € Ειδική Τιμή 42,49 €

Android (mobile app) 49,99 €   + 42,49 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 45006
Γαρδούνης M.
Καββαθά Μ., Κανέλλος Λ., Κυρανούδη Φ., Παπαθανασίου Ν., Παππά Ν., Τσιμάρας Κ., Πολλάλης Η., Ξεφτέρη Σ.
Φορτσάκης Θ.

Το «Γαλλο-ελληνικό/Ελληνο-γαλλικό Λεξικό Νομικών όρων» αποτελεί την πληρέστερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λεξικού ανταποκρινόμενου πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου νομικού/μεταφραστή για ορθή και ακριβή απόδοση, αλλά και κατανόηση νομικών όρων που δεν απαντώνται και στα δύο κράτη ή που απαντώνται αλλά με διαφορετικό περι¬εχόμενο. Είναι εμπλουτισμένο με όρους αγγλο-σαξωνικού δικαίου, λόγω της καθημερινής τους χρήσης από γαλλόφωνους νομικούς ιδίως στον χώρο των επιχειρήσεων, και πλήρως ενημερωμένο ως προς την ορολογία κάθε κλάδου δικαίου με παραπομπές σε κωδικοποιημένη νομοθεσία και επεξηγηματικές φράσεις. Το έργο απευθύνεται σε κάθε νομικό και μεταφραστή που ενδιαφέρεται για τη γαλλική νομική μετάφραση και ορολογία.

Περιεχόμενα  
PrefaceΣελ. V
Πρόλογος δεύτερης έκδοσης Σελ. VII
Πρόλογος πρώτης έκδοσης Σελ. XI
Συνεργάτες Έργου / Liste des collaborateurs Σελ. XIII
Συντομογραφίες / Liste des abreviations Σελ. XXIII
Γαλλο-ελληνικό Λεξικό Νομικών Όρων Σελ. 1
Ελληνο-γαλλικό Λεξικό Νομικών Όρων Σελ. 937
 

Λειτουργικό: Android 2.3+ 

Το γαλλο-ελληνικό/ελληνο-γαλλικό λεξικό νομικών όρων είναι το πιο σύγχρονο, εκτεταμένο και ολοκληρωμένο λεξικό νομικής ορολογίας του είδους που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, περιλαμβάνοντας σχεδόν 50.000 λήμματα, υπο-λήμματα, νομικές (εκ)φράσεις και παραδείγματα. Εντάσσεται στη νέα σειρά δίγλωσσων λεξικών νομικών όρων που έχει δρομολογήσει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, τα οποία αφορούν στις γλώσσες Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Το γαλλο-ελληνικό/ελληνο-γαλλικό λεξικό νομικών όρων έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό εκδοτικό κενό, καθώς παρά την σημαντική γαλλική νομική παράδοση που επηρέασε και την ελληνική έννομη τάξη, αλλά και τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων φοιτητών στην Γαλλία δεν υφίσταται ένα σύγχρονο, πλήρες λεξικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτών, αλλά και κάθε νομικού, ο οποίος έρχεται σε επαφή με την γαλλική έννομη τάξη και την γαλλική νομική επιστήμη.

Ως εχέγγυο της ποιότητάς του επισημαίνεται ότι η έκδοση του λεξικού τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, ενώ παράλληλα ο Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. O. Descotes υπογράφει τον πρόλογο του έργου.

Η εφαρμογή διευκολύνει την αναζήτηση οποιουδήποτε νομικού όρου στα Γαλλικά ή Ελληνικά προσφέροντας με κίτρινη διαγράμμιση όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να «ξεφυλλίσει» οποιοδήποτε λήμμα της Ελληνικής ή Γαλλικής αλφαβήτου πατώντας στο γράμμα που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά

  • Γαλλο-ελληνικό / Ελληνο-γαλλικό λεξικό νομικής ορολογίας
  • 50.000 νομικοί όροι (συμπεριλαμβανομένων και επιλεγμένων λατινικών)
  • Ενδεικτικές φράσεις-παραδείγματα για την χρήση των όρων
  • Ενδεικτική βιβλιογραφία / νομοθεσία στα σημαντικότερα λήμματα
  • Δεν απαιτείται σύνδεση στο internet κατά την αναζήτηση
  • Δωρεάν επικαιροποίηση και προσθήκη νέων όρων μέχρι την επίσημη επόμενη έκδοση.

Επικοινωνία

Για παρατηρήσεις, σχόλια και εξειδικευμένη βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο mobile(at)nb.org.

Back to Top