Κωδ. 19180|19181
5 ώρες
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.
Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022

GDPR & ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και η νομολογία της ΑΠΔΠΧ
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 150,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19180|19181
5 ώρες
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.

Το Σεμινάριο έχει στο επίκεντρο της θεματικής του την πλήρη και σφαιρική ενημέρωση όλων όσοι αφενός εμπλέκονται στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων στον ευαίσθητο χώρο των εργασιακών σχέσεων αφετέρου πρέπει να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού (Καν ΕΕ 2016/679) και του Ν 4624/2019 λαμβάνοντας υπόψη και τη νομολογία της ΑΠΔΠΧ. Η κατάρτιση αυτή είναι απαραίτητη καθώς υπάρχει άμεση αλληλεξάρτηση του δικαίου προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και του εργατικού δικαίου, όπως επίσης αφορά ως υποκείμενο δεδομένων κάθε υποψήφιο για εργασία και κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τον ειδικότερο νομικό χαρακτηρισμό της σύμβασης παροχής εργασίας.

Εισαγωγικά: η αλληλεξάρτηση εργατικού δικαίου και δικαίου προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Το ουσιαστικό πεδίο εφαρμογής των δύο νομοθεσιών

Οι ρυθμίσεις του ΓΚΠΔ για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις

Η αρμοδιότητα του εθνικού νομοθέτη για τη θέσπιση ρυθμίσεων για την προστασία από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις - Οι ρυθμίσεις του Ν 4624/2019, του Ν 4807/2021 για την τηλεργασία στο Δημόσιο και του Ν 4808/2021 για την προστασία της εργασίας

Η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις εργασιακέςσχέσεις

Μορφές και όρια εργοδοτικού ελέγχου

Covid -19 και εργοδοτικός έλεγχος

Η προστασία έναντι της αυτοματοποιημένης ατομικής λήψης αποφάσεων

Διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο εσωτερικό ομίλων επιχειρήσεων

Ο ρόλος και η θέση του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στις επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις

Σύστημα προσφυγών (κατά υπευθύνου επεξεργασίας ή εκτελούντος την επεξεργασία / κατά αρχής ελέγχου) - Δυνατότητα εκπροσώπησης εργαζομένων - Επιμέτρηση διοικητικών προστίμων

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους επιχειρήσεων, εργασιακούς συμβούλους, στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού (ενδεικτικά HR Managers κ.ά), επαγγελματικές ενώσεις (εργοδοτών και εργαζομένων) και οποιονδήποτε εμπλέκεται με τη συμμόρφωση στην πράξη από φορείς και Oργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων εργαζομένων.

Δημήτρης Ζωγραφόπουλος

Ο Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, είναι Δικηγόρος (ΔΝ) - Ειδ. Επιστήμονας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο συγκριτικό εργατικό δίκαιο (Université de Strasbourg III - Robert Schuman). Ως μέλος του DAPIX Working Group on Information Exchange and Data Protection (Council of European Union), έχει συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το “data protection reform package” (GDPR και Οδηγία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους τομείς του ποινικού δικαίου). Έχει διδάξει στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, από το έτος 2008, διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης - Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ - ΙΝΕΠ).

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Back to Top