Τρίτη 30 Ιουνίου 2020Βιντεοσκοπημένο

GOLDEN VISA ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Πρακτικός Οδηγός για υποψήφιους επενδυτές

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Δράγιος Αθ., Νικολαράκος Μαυρομιχάλης Α.

Με το δεδομένο ότι οι επενδύσεις μέσω της Golden Visa παρουσιάζουν μια σημαντική και προοδευτική αύξηση τα τελευταία χρόνια και τις χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές - αγοραστές ακινήτων να έχουν γίνει ένα σημαντικό επενδυτικό εργαλείο, το Σεμινάριο αυτό παρουσιάζει μια προφανή επικαιρότητα και χρησιμότητα. Οι συμμετέχοντες σε αυτό θα ωφεληθούν πολλαπλά καθώς έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικά εύχρηστο και πρακτικό οδηγό μέσω του οποίου θα αναλυθούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και διαδικασίες για την έκδοση αυτού του τύπου αδειών διαμονής, ενώ θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα που αφορούν σε όλο το εύρος κατάστρωσης αυτής της επενδυτικής δραστηριότητας.

• Εφαρμοστέο δίκαιο (νομοθεσία - υπουργικές αποφάσεις)

• Άδεια διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων - Δικαιούχοι δικαιώματος - Κατηγοριοποίηση

• Προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων

• Θεώρηση εισόδου (VISA)

• Διάρκεια άδειας διαμονής και ανανέωση - Προϋποθέσεις

• Η διαδικασία έκδοσης άδειας διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων βήμα προς βήμα
   - Έκδοση θεώρησης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια
   - Συγκέντρωση /υποβολή δικαιολογητικών
   - Βήματα έως την οριστική έκδοση της άδειας διαμονής

• Διαδικασία έκδοσης άδειας διαμονής των μελών της οικογένειας

• Δικαιολογητικά για τις ανανεώσεις των αδειών διαμονής

• Αντικατάσταση αδειών διαμονής

• Αναγραφή τόπου γέννησης του αιτούντος / Γλώσσα εγγράφων για την υποβολή της αίτησης

• Κόστος διαδικασίας / Υποβολή παραβόλου

• Συζήτηση - Επίλυση αποριών

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους υποψηφίων επενδυτών, συμβολαιογράφους, επενδυτικούς συμβούλους, μεσίτες, επαγγελματικές και επιχειρηματικές ενώσεις, εμπορικά τμήματα πρεσβειών και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και κυρίως με πρακτικό τρόπο, ποιες ευκαιρίες προσφέρει η Golden Visa και πώς μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν υποψήφιοι επενδυτές.

Αθανάσιος Δράγιος

Ο Αθανάσιος Δράγιος εείναι Συμβολαιογράφος Αθηνών, μέλος της συμβολαιογραφικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡ. ΔΡΑΓΙΟΣ-ΕΛΕΝΗ ΑΡ. ΔΡΑΓΙΟΥ», κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Κοινοτικό Δίκαιο (Πανεπιστήμιο BORDEAUX-I), Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής. Εκπροσώπησε ως εισηγητής τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ημεδαπά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σε νομικά περιοδικά για φορολογικά θέματα, για θέματα εμπορικού Δικαίου, για θέματα οικογενειακού και κληρονομικού Δικαίου, για θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και για τον θεσμό της διαμεσολάβησης. Συγγραφέας στο Βιβλίο «Φορολογία Ακινήτων-Εγχειρίδιο πρακτικής εφαρμογής για την ακίνητη περιουσία» και συμμετοχή στη συγγραφή του Βιβλίου «Το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης μετά τον Ν 4356/2015, Ερμηνεία-Διαγράμματα-Υποδείγματα». Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ». Είναι μέλος του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Εκπρόσωπος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Εκπρόσωπος της Ελλάδος (Conseiller General) στην παγκόσμια Ένωση Συμβολαιογράφων (U.I.N.L) και μέλος της επιτροπής Συμβολαιογραφικής Δεοντολογίας (COMMISSION DEONTOLOGIE NOTARIALE) της (U.I.N.L). Μέλος της επιτροπής και ομάδας εργασίας για το ξέπλυμα χρήματος και για τη Διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβολαιογράφων (C.N.U.E.). Μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβολαιογραφικών Μελετών και Ερευνών (IRENE).

Αντώνης Νικολαράκος - Μαυρομιχάλης

Ο Αντώνης Νικολαράκος - Μαυρομιχάλης είναι δικηγόρος Αθηνών με 25ετή πείρα στο εμπορικό, στο διεθνές εμπορικό, στο ιδιωτικό διεθνές, στο αστικό και στο διοικητικό Δίκαιο. Είναι νομικός σύμβουλος αρκετών διεθνών επενδυτών, επενδυτικών ομίλων και επιχειρηματιών. Έχει επίσης προσφέρει τη συνδρομή του αφιλοκερδώς στις δράσεις ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών με ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17581
4 ώρες
Εισηγητές: Δράγιος Αθ., Νικολαράκος Μαυρομιχάλης Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 130,00 € Ειδική Τιμή 91,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Πρακτικός Οδηγός για υποψήφιους επενδυτές

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

GOLDEN VISA ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17581
4 ώρες
Εισηγητές: Δράγιος Αθ., Νικολαράκος Μαυρομιχάλης Α.
Back to Top