• 12o Πανελλήνιο Συνέδριο
  Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών
  ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.»

  Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

  <strong>12<sup>o</sup> Πανελλήνιο Συνέδριο<br>Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών<br>ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.» </strong>
 • Οι Δημόσιες Συμβάσεις στην Πράξη

  Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
  Διάρκεια: 40 ώρες
  Έναρξη: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

  Οι Δημόσιες Συμβάσεις στην Πράξη
 • Ενάρξεις Νέων Φροντιστηρίων
  για τις Εξετάσεις ΕΣΔΙ 2021

  Δείτε τα Ειδικά Προνόμια
  στους συμμετέχοντες

  Ενάρξεις Νέων Φροντιστηρίων<br>για τις Εξετάσεις ΕΣΔΙ 2021
 • ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
  Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (2 ΤΟΜΟΙ)

  Επιμέλεια: Λ. Μαργαρίτης

  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ<br>Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (2 ΤΟΜΟΙ)
 • Aνακάλυψε και τα 4 iQs
  της Πλατφόρμας Νομικού Περιεχομένου
  Qualex

  Aνακάλυψε και τα 4 iQs<br>της Πλατφόρμας Νομικού Περιεχομένου<br>Qualex
Εκδόσεις Εκδόσεις
Εκπαίδευση Εκπαίδευση
Συνέδρια Συνέδρια/Ημερίδες
Νοε
19
Live streaming Συνέδριο
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών: «ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.»
από 0,00 €

H ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Όµιλος Economia σε συνεργασία µε το Association of Corporate Counsel Europe (ACCE) και υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων διοργανώνουν το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών µε θέµα: «Νέοι Κίνδυνοι και Ευκαιρίες για τη Διοίκηση της Α.Ε.» την Πέμπτη 19 & την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Το  φετινό συνέδριο, και 12Ο στη σειρά, είναι το πρώτο Phygital Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών! Προσαρμόζεται στην post-covid εποχή και πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και διαδραστικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Νομικής Βιβλιοθήκης events.nb.org.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διακεκριµένοι Δικηγόροι από κοινού µε Νομικούς Συμβούλους από ελληνικές και διεθνείς εταιρίες και Οργανισμούς, θα συζητήσουν για τους νέους κινδύνους και τις ευκαιρίες που φέρνει το νέο νοµοθετικό πλαίσιο στη λειτουργία των ανωνύµων εταιριών. Η ευθύνη των Διοικητών εταιριών (ποινική, αστική, διοικητική/φορολογική), η εταιρική διακυβέρνηση και η διαχείριση πληροφοριών θα είναι κάποια από τα βασικά θέµατα που θα αναδειχθούν.

Το 12ο Συνέδριο οργανώνεται υιοθετώντας τη λογική του συνδυασµού συνεδριάσεων σε ολοµέλεια και Βreakout Sessions. Στις συνεδρίες σε ολοµέλεια, οι εισηγητές συνοµιλούν µεταξύ τους, υπό µορφή “debates” επί των κρίσιµων θεµάτων που απασχολούν όλους τους Νοµικούς Συµβούλους εταιριών µε σκοπό να αναδειχθούν αποτελεσµατικότερα οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες µέσα από τον «αντίλογο» µεταξύ έµπειρων Νοµικών. Στις διαδοχικές ενότητες Βreakout Sessions, οι Σύνεδροι θα έχουν να επιλέξουν µεταξύ διαφορετικών συνεδριών που θα διεξάγονται παράλληλα, µε ειδικότερου ενδιαφέροντος θεµατικές και µε σκοπό την μεγαλύτερη εμβάθυνση σε αυτές.

Μαΐ
27
Φυσική παρουσία Συνέδριο
10ο Διεθνές Συνέδριο Nαυτικού Δικαίου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
από 50,00 €

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 27-29 Μαΐου 2021 με θέμα: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Όπως προκύπτει από το τίτλο, το θέμα που επιλέχθηκε όχι μόνο είναι επίκαιρο και συνθετικό, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά – και άρα εξόχως συμβολικά- ως η άλλη όψη του Πρώτου μας Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 1992: το καθεστώς της ναυτιλιακής επιχείρησης δεν εξετάζεται πλέον από την οπτική γωνία των ναυτικών δανειστών, αλλά από τη σκοπιά του εκμεταλλευόμενου το πλοίο και των κινδύνων που αυτός αντιμετωπίζει στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες συνθήκες. Η εξέταση της θεματικής θα δομηθεί σε πέντε επιμέρους ενότητες: Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει στην αλλαγή της οπτικής προσέγγισης, από την προστασία των δανειστών στην προστασία της επιχείρησης, και θα καλύψει θέματα όπως η οικονομική ανάλυση της σύγχρονης πλοιοκτησίας, οι νέες μορφές χρηματοδότησης, οι μονομερείς εμπορικοί περιορισμοί κ.ά. Η δεύτερη ενότητα αφιερώνεται στις οργανωτικές (μετ)εξελίξεις της ναυτιλιακής επιχείρησης (νέες μορφές συνεργασίας, εφαρμοστέοι κανόνες στις εγκατεστημένες στην Ελλάδα αλλοδαπές εταιρείες κ.ά). Η τρίτη ενότητα εστιάζει στις σύγχρονες μορφές κινδύνων που αντιμετωπίζει ο εκμεταλλευόμενος το πλοίο, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την επιβολή κυρώσεων από τρίτα κράτη και τις επιταγές περί μείωσης του ποσοστού θείου στα καύσιμα των πλοίων. Η τέταρτη ενότητα θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης τις νομικές πτυχές των πιέσεων που ασκούνται στη ναυτιλία από το δίκαιο του περιβάλλοντος και την τεχνολογία, όπως τα αυτόνομα πλοία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης στα νέα κλιματικά δεδομένα κ.ά. Τέλος, η τελευταία ενότητα θα αφιερωθεί στην επανεξέταση των παραδοσιακών εργαλείων νομικών προστασίας (π.χ. περιορισμός ευθύνης, προϋποθέσεις συντηρητικής κατάσχεσης πλοίων), με συγκριτική επισκόπηση της ελληνικής και αλλοδαπής νομολογίας.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">