• Επιταγή Κατάρτισης
  600€ & επιπλέον όφελος 1.000€
  σε σεμινάρια, λογισμικό & υπηρεσίες

  Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης
  με πιστοποίηση για επιστήμονες

   Επιταγή Κατάρτισης <br>600€ & επιπλέον όφελος 1.000€<br>σε σεμινάρια, λογισμικό & υπηρεσίες
 • Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω
  Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε

  Έκπτωση 10% σε όλες τις Εκδόσεις
  Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα

  Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω<br>Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε
 • Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω
  Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε

  Έκπτωση 20%
  σε όλα τα Βιντεοσκοπημένα Σεμινάρια

  Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω<br>Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  Ο νέος Ν 4679/2020 περί εμπορικών σημάτων

  Μετά την ενσωμάτωση των Οδηγιών (ΕΕ)
  2015/2436 και 2004/48/ΕΚ
  και πρακτικές πτυχές της εφαρμογής του

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ<br>Ο νέος Ν 4679/2020 περί εμπορικών σημάτων
 • Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω
  Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε

  Αποκτήστε Δωρεάν Πρόσβαση
  Σε Βιντεοσκοπημένα Σεμινάρια και Ψηφιακές Εκδόσεις
  έως 30 Απριλίου 2020

  Μένουμε Σπίτι – Δεν Μένουμε Πίσω<br>Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε
Εκδόσεις Εκδόσεις
Εκπαίδευση Εκπαίδευση
Συνέδρια Συνέδρια/Ημερίδες
Αναμένεται νέα ημερομηνία
Φυσική παρουσία Συνέδριο
4ο Eπιστηµονικό Συνέδριο Δικαίου του Ανταγωνισµού “COMPETITION LAW IN 2020 : A WORLD OF EVOLVING & THORNY CHALLENGES”
από 95,00 €

Η NOMIKH BIΒΛΙΟΘΗΚΗ σε συνεργασία με τον Όμιλο Economia, διοργανώνουν το 4ο Eπιστημονικό Συνέδριο του Δικαίου του Ανταγωνισμούστην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Θέμα του Συνεδρίου “COMPETITION LAW IN 2020: A WORLD OF EVOLVING & THORNY CHALLENGES”. Aκαδημαϊκοί, εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι σχετικών Φορέων, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συναντώνται και συζητούν για τις κρίσιμες εξελίξεις σε επίπεδο δικαίου και πολιτικής ανταγωνισμού, αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις, τον έλεγχο των συμπράξεων και των συγχωνεύσεων και τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΒ.

Η εξ αναβολής διεξαγωγή του Συνεδρίου αναβάλλεται για ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σεπ
24
Φυσική παρουσία Συνέδριο
10ο Διεθνές Συνέδριο Nαυτικού Δικαίου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
από 50,00 €

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Όπως προκύπτει από το τίτλο, το θέμα που επιλέχθηκε όχι μόνο είναι επίκαιρο και συνθετικό, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά – και άρα εξόχως συμβολικά- ως η άλλη όψη του Πρώτου μας Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 1992: το καθεστώς της ναυτιλιακής επιχείρησης δεν εξετάζεται πλέον από την οπτική γωνία των ναυτικών δανειστών, αλλά από τη σκοπιά του εκμεταλλευόμενου το πλοίο και των κινδύνων που αυτός αντιμετωπίζει στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες συνθήκες. Η εξέταση της θεματικής θα δομηθεί σε πέντε επιμέρους ενότητες: Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει στην αλλαγή της οπτικής προσέγγισης, από την προστασία των δανειστών στην προστασία της επιχείρησης, και θα καλύψει θέματα όπως η οικονομική ανάλυση της σύγχρονης πλοιοκτησίας, οι νέες μορφές χρηματοδότησης, οι μονομερείς εμπορικοί περιορισμοί κ.ά. Η δεύτερη ενότητα αφιερώνεται στις οργανωτικές (μετ)εξελίξεις της ναυτιλιακής επιχείρησης (νέες μορφές συνεργασίας, εφαρμοστέοι κανόνες στις εγκατεστημένες στην Ελλάδα αλλοδαπές εταιρείες κ.ά). Η τρίτη ενότητα εστιάζει στις σύγχρονες μορφές κινδύνων που αντιμετωπίζει ο εκμεταλλευόμενος το πλοίο, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την επιβολή κυρώσεων από τρίτα κράτη και τις επιταγές περί μείωσης του ποσοστού θείου στα καύσιμα των πλοίων. Η τέταρτη ενότητα θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης τις νομικές πτυχές των πιέσεων που ασκούνται στη ναυτιλία από το δίκαιο του περιβάλλοντος και την τεχνολογία, όπως τα αυτόνομα πλοία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης στα νέα κλιματικά δεδομένα κ.ά. Τέλος, η τελευταία ενότητα θα αφιερωθεί στην επανεξέταση των παραδοσιακών εργαλείων νομικών προστασίας (π.χ. περιορισμός ευθύνης, προϋποθέσεις συντηρητικής κατάσχεσης πλοίων), με συγκριτική επισκόπηση της ελληνικής και αλλοδαπής νομολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://imlc2020piraeus.gr/

Νοε
16
Φυσική παρουσία Συνέδριο
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών: «ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.»
από 80,00 €

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών με θέμα: «ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕ.» θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Tο Συνέδριο διοργανώνει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Όμιλος Economia σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACCE), υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Διακεκριμένοι Δικηγόροι από κοινού με Νομικούς Σύμβουλους από ελληνικές και διεθνείς εταιρίες και Οργανισμούς, θα συζητήσουν για τους νέους κινδύνους και τις ευκαιρίες που φέρνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη λειτουργία των ανωνύμων εταιριών. Η ευθύνη των Διοικητών εταιριών (ποινική, αστική, διοικητική/φορολογική), η εταιρική διακυβέρνηση και η διαχείριση πληροφορίων θα είναι κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναδειχθούν.

Τούτη τη χρονιά, το Συνέδριο οργανώνεται υιοθετώντας τη λογική του συνδυασμού συνεδριάσεων σε Ολοµέλεια και Βreakout Sessions. Ειδικότερα, η δοµή του Προγράµµατος περιλαµβάνει:

α. Δύο Συνεδρίες σε ολοµέλεια, στις οποίες οι εισηγητές συνομιλούν μεταξύ τους, υπό μορφή debates” επί των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν όλους τους Νοµικούς Συµβούλους εταιριών µε σκοπό να αναδειχθούν αποτελεσματικότερα οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες µέσα από τον «αντίλογο» µεταξύ έµπειρων Νοµικών.

και β. Δύο διαδοχικές ενότητες Βreakout Sessions, στην κάθε µία εκ των οποίων, οι Σύνεδροι θα έχουν να επιλέξουν µεταξύ διαφορετικών συνεδριών που θα διεξάγονται παράλληλα, µε ειδικότερου ενδιαφέροντος θεµατικές και µε σκοπό την εμβάθυνση, η δε συµµετοχή σε αυτές θα προϋποθέτει σχετική δήλωση τηρουµένης σειράς προτεραιότητας.

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου αναβάλλεται για ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">