• 1o Επιστημονικό Συνέδριο για την Ενέργεια:
  «Η Αγορά της Ενέργειας
  σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον»

  Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

  1<sup>o</sup> Επιστημονικό Συνέδριο για την Ενέργεια:<br>«Η Αγορά της Ενέργειας<br>σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον»
 • Νέο Πλαίσιο για την Πτώχευση
  και την Παροχή δεύτερης ευκαιρίας (Ν 4738/2020)

  2ο Τμήμα
  Δευτέρα 18 & Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

  Νέο Πλαίσιο για την Πτώχευση<br>και την Παροχή δεύτερης ευκαιρίας (Ν 4738/2020)
 • 41 επιτυχόντες
  των Εξετάσεων της ΕΣΔΙ επέλεξαν
  τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  για την προετοιμασία τους.

 • ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

  Άρθρα 50-133 νέου ΠΚ
  Συγγραφείς: Λ. Μαργαρίτης, Ν. Παρασκευόπουλος , Γ. Νούσκαλης

  ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
 • Aνακάλυψε και τα 4 iQs
  της Πλατφόρμας Νομικού Περιεχομένου
  Qualex

  Aνακάλυψε και τα 4 iQs<br>της Πλατφόρμας Νομικού Περιεχομένου<br>Qualex
 • Advanced multi-tool for lawyers
  Νέο Alma next

  Η εξέλιξη στην πράξη
  από το 2005

  Advanced multi-tool for lawyers<br>Νέο Alma next
Εκδόσεις Εκδόσεις
Εκπαίδευση Εκπαίδευση
Συνέδρια Συνέδρια/Ημερίδες
Ιαν
19
Live streaming Εκδήλωση/Ημερίδα
Διαδικτυακή Επιστημονική Εσπερίδα (Webinar): Υποχρεωτική Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Διαφορές κατά τον Ν 4640/2019
από 0,00 €
Ιαν
29
Live streaming Εκδήλωση/Ημερίδα
Webinar «Αρχή της διαφάνειας και αναπροσαρμογή ασφαλίστρων»
από 0,00 €

Η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή και το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα (Ε.Μ.Δ.Δ.Ο.Ε.) της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σας προσκαλούν σε διαδικτυακή σύγχρονη επιστημονική εκδήλωση (webinar) με θέμα:

Αρχή της διαφάνειας και αναπροσαρμογή ασφαλίστρων

Εισηγητές:

Μπεχλιβάνης Αχιλλέας | Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ Μεταβολές στα ασφάλιστρα: Η συνομολόγηση ρήτρας αναπροσαρμογής υπό το πρίσμα της αρχής της διαφάνειας
Τσιαφούτης Βίκτωρας | LLM, Δικηγόρος Νέο άρθρο 2Α Ν 2251/1994: Ο προσδιορισμός των εύλογων κριτηρίων στις ρήτρες αναπροσαρμογής ασφαλίστρων
Ψαρουδάκης Γεώργιος | Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ Η επίδραση της συνομολόγησης ρήτρας αναπροσαρμογής στην ασφαλιστική σχέση

Συντονιστής:

Γεώργιος Δέλλιος | Καθηγητής Νομικής, τ. Αντιπρύτανης ΑΠΘ

Συμπεράσματα:

Δημήτρης Σπυράκος | ΔΝ, Δικηγόρος

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
κατόπιν εγγραφής μέσω του
www.nb.org

Πληροφορίες:
Ελισάβετ Κουλάνη Τ 210 3678858

Φεβ
11
Live streaming Συνέδριο
1o Επιστημονικό Συνέδριο για την Ενέργεια: «Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
από 95,00 €

H NOMIKH BIΒΛΙΟΘΗΚΗ και το επιστημονικό περιοδικό «Περιβάλλον και Δίκαιο», σε συνεργασία με τον Όμιλο Economia, διοργανώνουν το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Eνέργεια, με θέμα: «H ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» μέσω της virtual platform energy.events.nb.org.
Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της EFELA (Εuropean Federation of Energy Law Associations). Επίσης, τελεί υπό την Επιστημονική Επιμέλεια και αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Δικαίου της Ενέργειας

Με περισσότερους από 22 εξέχοντες ομιλητές το Συνέδριο το συνέδριο φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Νομικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν αλλά και να εμβαθύνουν γύρω από τις επίκαιρες προβληματικές του δικαίου της ενέργειας.

Μαΐ
27
Φυσική παρουσία Συνέδριο
10ο Διεθνές Συνέδριο Nαυτικού Δικαίου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
από 50,00 €

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 27-29 Μαΐου 2021 με θέμα: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Όπως προκύπτει από το τίτλο, το θέμα που επιλέχθηκε όχι μόνο είναι επίκαιρο και συνθετικό, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά – και άρα εξόχως συμβολικά- ως η άλλη όψη του Πρώτου μας Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 1992: το καθεστώς της ναυτιλιακής επιχείρησης δεν εξετάζεται πλέον από την οπτική γωνία των ναυτικών δανειστών, αλλά από τη σκοπιά του εκμεταλλευόμενου το πλοίο και των κινδύνων που αυτός αντιμετωπίζει στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες συνθήκες. Η εξέταση της θεματικής θα δομηθεί σε πέντε επιμέρους ενότητες: Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει στην αλλαγή της οπτικής προσέγγισης, από την προστασία των δανειστών στην προστασία της επιχείρησης, και θα καλύψει θέματα όπως η οικονομική ανάλυση της σύγχρονης πλοιοκτησίας, οι νέες μορφές χρηματοδότησης, οι μονομερείς εμπορικοί περιορισμοί κ.ά. Η δεύτερη ενότητα αφιερώνεται στις οργανωτικές (μετ)εξελίξεις της ναυτιλιακής επιχείρησης (νέες μορφές συνεργασίας, εφαρμοστέοι κανόνες στις εγκατεστημένες στην Ελλάδα αλλοδαπές εταιρείες κ.ά). Η τρίτη ενότητα εστιάζει στις σύγχρονες μορφές κινδύνων που αντιμετωπίζει ο εκμεταλλευόμενος το πλοίο, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την επιβολή κυρώσεων από τρίτα κράτη και τις επιταγές περί μείωσης του ποσοστού θείου στα καύσιμα των πλοίων. Η τέταρτη ενότητα θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης τις νομικές πτυχές των πιέσεων που ασκούνται στη ναυτιλία από το δίκαιο του περιβάλλοντος και την τεχνολογία, όπως τα αυτόνομα πλοία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης στα νέα κλιματικά δεδομένα κ.ά. Τέλος, η τελευταία ενότητα θα αφιερωθεί στην επανεξέταση των παραδοσιακών εργαλείων νομικών προστασίας (π.χ. περιορισμός ευθύνης, προϋποθέσεις συντηρητικής κατάσχεσης πλοίων), με συγκριτική επισκόπηση της ελληνικής και αλλοδαπής νομολογίας.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">