• 4ο Eπιστηµονικό Συνέδριο
  για το Δίκαιο του Ανταγωνισµού
  CΟMPETITION LAW ΙΝ 2020:
  A WORLD OF EVOLVING & THORNY CHALLENGES»

  Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

  4<sup>ο</sup> Eπιστηµονικό Συνέδριο<br>για το Δίκαιο του Ανταγωνισµού<br>CΟMPETITION LAW ΙΝ 2020:<br>A WORLD OF EVOLVING & THORNY CHALLENGES»
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ:
  ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

  Green Deal – Clean Energy Package – Target Model
  Έναρξη: 5 Οκτωβρίου 2020

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ<br> ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: <br> ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
 • Ενάρξεις Νέων Φροντιστηρίων
  για τις Εξετάσεις ΕΣΔΙ 2021

  Δείτε τα Ειδικά Προνόμια
  στους συμμετέχοντες

  Ενάρξεις Νέων Φροντιστηρίων<br>για τις Εξετάσεις ΕΣΔΙ 2021
 • Η Επόμενη Ημέρα είναι εδώ
  Nέα Πλατφόρμα Νομικού Περιεχομένου
  Qualex

  Η Επόμενη Ημέρα είναι εδώ<br>Nέα Πλατφόρμα Νομικού Περιεχομένου<br>Qualex
 • ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
  Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (2 ΤΟΜΟΙ)

  Επιμέλεια: Λ. Μαργαρίτης

  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ<br>Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (2 ΤΟΜΟΙ)
Εκδόσεις Εκδόσεις
Εκπαίδευση Εκπαίδευση
Συνέδρια Συνέδρια/Ημερίδες
Νοε
16
Φυσική παρουσία Συνέδριο
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών: «ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.»
από 80,00 €

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων Νομικών Υπηρεσιών με θέμα: «ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕ.» θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Tο Συνέδριο διοργανώνει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Όμιλος Economia σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACCE), υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Διακεκριμένοι Δικηγόροι από κοινού με Νομικούς Σύμβουλους από ελληνικές και διεθνείς εταιρίες και Οργανισμούς, θα συζητήσουν για τους νέους κινδύνους και τις ευκαιρίες που φέρνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη λειτουργία των ανωνύμων εταιριών. Η ευθύνη των Διοικητών εταιριών (ποινική, αστική, διοικητική/φορολογική), η εταιρική διακυβέρνηση και η διαχείριση πληροφορίων θα είναι κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναδειχθούν.

Τούτη τη χρονιά, το Συνέδριο οργανώνεται υιοθετώντας τη λογική του συνδυασμού συνεδριάσεων σε Ολοµέλεια και Βreakout Sessions. Ειδικότερα, η δοµή του Προγράµµατος περιλαµβάνει:

α. Δύο Συνεδρίες σε ολοµέλεια, στις οποίες οι εισηγητές συνομιλούν μεταξύ τους, υπό μορφή debates” επί των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν όλους τους Νοµικούς Συµβούλους εταιριών µε σκοπό να αναδειχθούν αποτελεσματικότερα οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες µέσα από τον «αντίλογο» µεταξύ έµπειρων Νοµικών.

και β. Δύο διαδοχικές ενότητες Βreakout Sessions, στην κάθε µία εκ των οποίων, οι Σύνεδροι θα έχουν να επιλέξουν µεταξύ διαφορετικών συνεδριών που θα διεξάγονται παράλληλα, µε ειδικότερου ενδιαφέροντος θεµατικές και µε σκοπό την εμβάθυνση, η δε συµµετοχή σε αυτές θα προϋποθέτει σχετική δήλωση τηρουµένης σειράς προτεραιότητας.

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου αναβάλλεται για ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μαΐ
27
Φυσική παρουσία Συνέδριο
10ο Διεθνές Συνέδριο Nαυτικού Δικαίου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
από 50,00 €

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 27-29 Μαΐου 2021 με θέμα: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Όπως προκύπτει από το τίτλο, το θέμα που επιλέχθηκε όχι μόνο είναι επίκαιρο και συνθετικό, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά – και άρα εξόχως συμβολικά- ως η άλλη όψη του Πρώτου μας Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 1992: το καθεστώς της ναυτιλιακής επιχείρησης δεν εξετάζεται πλέον από την οπτική γωνία των ναυτικών δανειστών, αλλά από τη σκοπιά του εκμεταλλευόμενου το πλοίο και των κινδύνων που αυτός αντιμετωπίζει στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες συνθήκες. Η εξέταση της θεματικής θα δομηθεί σε πέντε επιμέρους ενότητες: Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει στην αλλαγή της οπτικής προσέγγισης, από την προστασία των δανειστών στην προστασία της επιχείρησης, και θα καλύψει θέματα όπως η οικονομική ανάλυση της σύγχρονης πλοιοκτησίας, οι νέες μορφές χρηματοδότησης, οι μονομερείς εμπορικοί περιορισμοί κ.ά. Η δεύτερη ενότητα αφιερώνεται στις οργανωτικές (μετ)εξελίξεις της ναυτιλιακής επιχείρησης (νέες μορφές συνεργασίας, εφαρμοστέοι κανόνες στις εγκατεστημένες στην Ελλάδα αλλοδαπές εταιρείες κ.ά). Η τρίτη ενότητα εστιάζει στις σύγχρονες μορφές κινδύνων που αντιμετωπίζει ο εκμεταλλευόμενος το πλοίο, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την επιβολή κυρώσεων από τρίτα κράτη και τις επιταγές περί μείωσης του ποσοστού θείου στα καύσιμα των πλοίων. Η τέταρτη ενότητα θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης τις νομικές πτυχές των πιέσεων που ασκούνται στη ναυτιλία από το δίκαιο του περιβάλλοντος και την τεχνολογία, όπως τα αυτόνομα πλοία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης στα νέα κλιματικά δεδομένα κ.ά. Τέλος, η τελευταία ενότητα θα αφιερωθεί στην επανεξέταση των παραδοσιακών εργαλείων νομικών προστασίας (π.χ. περιορισμός ευθύνης, προϋποθέσεις συντηρητικής κατάσχεσης πλοίων), με συγκριτική επισκόπηση της ελληνικής και αλλοδαπής νομολογίας.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">