Παρουσίαση βιβλίου: Αντίπαλοι με τον Εαυτό μας - Κρυμμένες Αλήθειες και Συμπτώματα της Ελληνικής Κρίσης

27 Φεβ 2018

Ο Κώστας Μαρκάζος παρουσιάζει στις 27 Φεβρουαρίου 2018 και 18:00 μ.μ. στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα), το βιβλίο ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ - Κρυμμένες αλήθειες και συμπτώματα της ελληνικής κρίσης, εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Στέφανος Κοτζαμάνης, δημοσιογράφος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Μαρκάζος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και του Brunel University of London (MBA). Έχει εργαστεί σε διάφορες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης διαφόρων αιτίων της σημερινής κατάστασης ενώ διατυπώνονται προτάσεις. Κεντρική ιδέα είναι ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τα μέρη του βιβλίου είναι χωρισμένα σε 5 ενότητες και μπορούν να διαβαστούν ανεξάρτητα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε αναγνώστη. Στην 1η ενότητα περιέχονται πολιτικά θέματα που επηρεάζουν την οικονομία ή και το αντίθετο, ενώ στην 2η  προβλήματα που αφορούν τον δημόσιο διάλογο και τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Στην 3η ενότητα αναφέρονται θέματα σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, τον ελλιπή διαχωρισμό  τους και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί  και στα δύο μέρη. Η 4η ενότητα αναφέρεται στις «Εθνικές ιδιαιτερότητές» μας,  δηλαδή σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως το «ελληνικό φιλότιμο» για το οποίο αισθανόμαστε τόσο υπερήφανοι, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα και ποιοι το διαθέτουν, η λατρεία των Ελλήνων να μην εφαρμόζουν τους νόμους και κάποια άλλα φαινόμενα που συνιστούν την εθνική μας «μοναδικότητα». Στην 5η ενότητα (Φορολογικά πέρα από τους φόρους) θίγονται θέματα γενικότερων αρχών φορολογίας.

https://www.ianos.gr/events/kostas-markozos-antipaloi-me-ton-eafto-maw-ekd.html