Νομικός Σύμβουλος

 • Γίνεται πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια για τη σημασία των λεγόμενων big data και τα οφέλη που μπορεί να προσπορίσει η μελέτη και η επεξεργασία τους, με σημαντικότερο, ίσως, τη δυνατότητα έγκαιρης λήψης σωστών αποφάσεων που στηρίζονται στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των «μεγάλων δεδομένων».

  Περισσότερα
 • Πολύ μελάνι έχει χυθεί για την περιβόητη ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και για τον ορισμό και την αναγκαιότητά τους· αυτές που έχουμε μπροστά μας, δομικού, αναπτυξιακού ή δημοσιονομικού χαρακτήρα. Οι θεσμοί «έφυγαν», εμείς θα ξυπνήσουμε;

  Περισσότερα
 • «Δεν άνοιξαν βιβλίο φέτος το καλοκαίρι τα προκομμένα μου», ακούς παντού από πολλούς γονείς. Κατά περίεργο τρόπο αυτή η «φθινοπωρινή δημοσκόπηση» -συνήθως των μαμάδων- έχει τα ίδια γραμμικά αποτελέσματα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς «καταπίνουν» βιβλία ή για παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν σχέση με το «άθλημα». Θα πει κανείς, γιατί μήπως διάβαζαν οι νέοι «εκείνης» της εποχής; Ενδεχομένως όχι, αλλά από την άλλη δεν χάνονταν στις ηλεκτρονικές εικόνες. Σήμερα, οι γονείς έχουν μετατραπεί σε επισπεύδοντες

  Περισσότερα
 • Όταν αλλάζεις πίστα

  9 Ιουλ 2018 1:56:52 μ.μ.

  Η έκθεση του QCM, ενός αμερικάνικου hedge fund, η οποία δημοσιεύτηκε στις 3.5.2018 και αμφισβητεί την οικονομική και εμπορική θέση της ελληνικής Follie Follie group, εάν αποδειχτεί βάσιμη, θα αποτελέσει θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων, όχι μόνο για την εταιρία και τους 5.000 εργαζομένους της αλλά και για τη χώρα μας.

  Περισσότερα
 • Οι ραγδαίες αλλαγές που έχει υποστεί το δικηγορικό επάγγελμα τα χρόνια των ανατροπών δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αλώβητους τους δικηγορικούς συλλόγους, η λειτουργία των οποίων είναι ταυτόσημη με τη μοίρα του δικηγορικού επαγγέλματος.

  Περισσότερα
 • Δεν είναι ακριβές ότι μόνο στην Ελλάδα τα νομικά επαγγέλματα πάσχουν από έλλειψη πελατοκεντρικής αντίληψης και ότι, ως εκ τούτου, στον τομέα ικανοποίησης των αναγκών πελατών βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω σε σχέση με άλλους τομείς παροχής υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα τα νομικά επαγγέλματα σε όλον τον κόσμο εμφανίζουν παρόμοια συμπεριφορά, αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πελατών τους, ξεκινώντας από τον χρόνο απόκρισης σε ερωτήματα των πελατών τους (ιδίως online, αλλά και ofine), και τούτο αποτυπώνεται επανειλημμένως σε έρευνες των Pwc,Thomson Reuters και άλλων οργανισμών παγκοσμίως.

  Περισσότερα
 • Butler εναντίον Butler

  13 Νοε 2017 4:49:21 μ.μ.

  Ο Sir Michael Butler, στενός συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ, υπήρξε ένας από τους πιο επιφανείς συλλέκτες κινεζικής τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας στην κατοχή του μία σπάνιας ιστορικής και οικονομικής αξίας συλλογή που αποτελείτο από 502 κινέζικες πορσελάνες, οι οποίες χρονολογούνται από τη δυναστεία των Μινγκ( 17ος αιώνας). Μετά τον θάνατό του, το 2013, τα τέσσερα παιδιά του, οι Caroline, James Catherine
  και Charles, κατέστησαν μοναδικοί κληρονόμοι μιας περιουσίας η διαχείριση της οποίας έμελλε να καταστεί μία από τις πιο προβεβλημένες, από τα Βρετανικά ΜΜΕ, υπο θέσεις που έχουν ποτέ περάσει από τα αγγλικά δικαστήρια.

  Περισσότερα
 • Και δικηγόροι ”Uber”;

  5 Οκτ 2017 2:12:15 μ.μ.

  Στη gig οικονομία, όπως είναι γνωστή, οι εποχιακές και ευέλικτες μορφές εργασίας είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές απασχόλησης· όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο προσανατολίζονται προς αυτές προσλαμβάνοντας τρίτους (freelancers), υπεργολάβους και part time ελεύθερους επαγγελματίες, σε θέσεις που κατά κανόνα απασχολούνταν μόνιμοι εργαζόμενοι. Λόγω της τεράστιας προσφοράς ανθρώπων που σε όλον τον κόσμο είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε περιστασιακές και τέτοιου είδους part time θέσεις εργασίας, η gig έχει εκρηκτική άνοδο παράγοντας φθηνές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες (Uber, Aibnb κ.ά.) για αυτούς που τις χρησιμοποιούν.

  Περισσότερα
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για τη σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης Πολιτική Απορρήτου
">