Νομικός Σύμβουλος

 • Butler εναντίον Butler

  13 Νοε 2017 4:49:21 μ.μ.

  Ο Sir Michael Butler, στενός συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ, υπήρξε ένας από τους πιο επιφανείς συλλέκτες κινεζικής τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας στην κατοχή του μία σπάνιας ιστορικής και οικονομικής αξίας συλλογή που αποτελείτο από 502 κινέζικες πορσελάνες, οι οποίες χρονολογούνται από τη δυναστεία των Μινγκ( 17ος αιώνας). Μετά τον θάνατό του, το 2013, τα τέσσερα παιδιά του, οι Caroline, James Catherine
  και Charles, κατέστησαν μοναδικοί κληρονόμοι μιας περιουσίας η διαχείριση της οποίας έμελλε να καταστεί μία από τις πιο προβεβλημένες, από τα Βρετανικά ΜΜΕ, υπο θέσεις που έχουν ποτέ περάσει από τα αγγλικά δικαστήρια.

  Περισσότερα
 • Και δικηγόροι ”Uber”;

  5 Οκτ 2017 2:12:15 μ.μ.

  Στη gig οικονομία, όπως είναι γνωστή, οι εποχιακές και ευέλικτες μορφές εργασίας είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές απασχόλησης· όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο προσανατολίζονται προς αυτές προσλαμβάνοντας τρίτους (freelancers), υπεργολάβους και part time ελεύθερους επαγγελματίες, σε θέσεις που κατά κανόνα απασχολούνταν μόνιμοι εργαζόμενοι. Λόγω της τεράστιας προσφοράς ανθρώπων που σε όλον τον κόσμο είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε περιστασιακές και τέτοιου είδους part time θέσεις εργασίας, η gig έχει εκρηκτική άνοδο παράγοντας φθηνές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες (Uber, Aibnb κ.ά.) για αυτούς που τις χρησιμοποιούν.

  Περισσότερα
 • Αναρωτώμενος γιατί να πληρώνει ένας εργαζόμενος-ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και 1.400 ευρώ τον μήνα, κατέληξα στο ότι ο μόνος λόγος για να συνεχίσει να το κάνει είναι αν αναμένει να φτάσει το προσδόκιμο ζωής στα 120 χρόνια για να μπορέσει να πάρει ως σύνταξη -υπό την προϋπόθεση ότι θα υφίσταται μέχρι τότε ο όρος- όσα έδωσε σε εισφορές. Όσοι τυχεροί, ωστόσο, ζήσουν την εποχή που ο άνθρωπος κατακτήσει την αιω νιότητα, αυτοί μπορούν να βγουν μέχρι και κερδισμένοι.

  Περισσότερα
 • Ο Murray H. Shusterman, ένας από τους γηραιότερους εν ενεργεία δικηγόρους του πλανήτη που απεβίωσε πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 104 ετών, είχε δηλώσει, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, σχετικά με την επαγγελματική μακροζωία: «Το πραγματικό μυστικό είναι να είσαι πάντα ευπρεπής, δίκαιος και επιεικής με τους ανθρώπους».

  Περισσότερα
 • Είχα ακούσει για τον θεσμό των TEDxs, κάποια στιγμή μάλιστα έπεσα τυχαία μέσα από το διαδίκτυο σε κάποια ενδιαφέρουσα ομιλία που έγινε στην Αθήνα στα πλαίσια του TEDx ATHENS.

  Δύο χρόνια αργότερα, μετά την εμπειρία δύο μεγάλων νομικών συνεδρίων του εξωτερικού, που φιλοξενούν σταθερά στο πρόγραμμα της διοργάνωσής τους μια παρουσίαση με τίτλο “Talk like Ted” και θέμα “τεχνικές βελτιστοποίησης της δημόσιας ομιλίας και τρόποι αποτελεσματικότερης μετάδοσης του μηνύματος», η περιέργεια με έκανε να αναζητήσω την πρώτη ευκαιρία για να είμαι και εγώ εκεί.

  Περισσότερα
 • Ωδή στον Εκδότη

  5 Οκτ 2016 5:01:10 μ.μ.

  Κάθε καλοκαίρι, πηγαινοφέρνοντας τα βιβλία των διακοπών, συνειδητοποιώ πόσα λίγα βιβλία έχω διαβάσει στη ζωή μου, από εκείνα που θα έπρεπε, και από τα άλλα που θα ήθελα να διαβάσω. Έχοντας πλέον φτάσει το ήμισυ του θεωρητικού προσδόκιμου του ανθρώπινου βίου -επί της ουσίας το έχω περάσει με θλίβει η ιδέα ότι όσο και αν προσπαθώ σε αυτή τη ζωή, τελικά θα πάω αδιάβαστος. Αυτό πιστέψτε με, πονάει λίγο περισσότερο όταν ζεις ανάμεσα στα βιβλία κάνοντας και τον εκδότη από πάνω

  Περισσότερα
 • Μη έχοντας σημασία να μπει κανείς στην ουσία για το εν τέλει πρόσφορο ή μη του αγώνα της αποχής, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων πέραν του ότι αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία, καθιστούν το ίδιο απαθείς τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες προτιμούν να μετακυ...

  Περισσότερα
 • Όσο τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο δικηγόρος,σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθίστανται περισσότερα και ολοένα και πιο περίπλοκα, τόσο ο ρόλος του αλλάζει και εξελίσσεται διαρκώς. Ο δικηγόρος από καταβολής κόσμου παρείχε συμβουλές στον πελάτη του βοηθώντας τον να κατανοήσει τον ν...

  Περισσότερα