22 Οκτωβρίου 2019: Επιστημονική εκδήλωση για τις «Σύγχρονες εξελίξεις στις Δημόσιες Συμβάσεις μετά τον Ν 4412/2016»

Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου “Δημόσιες Συμβάσεις-Ν 4412/2016-Νομολογιακή Προσέγγιση και Πρακτική Εφαρμογή” υπό την επιμέλεια των κ.κ. Ευαγγελίας Κουλουμπίνη, Συμβούλου Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ηλία Μάζου, Συμβούλου της Επικρατείας, και Ιωάννη Κίτσου, Προέδρου Κλιμακίου ΑΕΠΠ, ΔΝ, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Οι Σύγχρονες εξελίξεις στις Δημόσιες Συμβάσεις μετά τον Ν 4412/2016» την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα «Στοά του Βιβλίου», στο Αρσάκειο Μέγαρο. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν Καθηγητές και Ανώτατοι Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι, με τις εξαίρετες εισηγήσεις τους, τόνισαν μεταξύ άλλων τη σημασία του συλλογικού τόμου στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων που γεννώνται από τις αναφυόμενες διαφορές και αναφέρθηκαν σε αυτό ως «όαση στα αχαρτογράφητα νερά του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων». Την επιτυχή εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες.

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
31 Οκτ 2019

22 Οκτωβρίου 2019: Απονομή Κρατικού Βραβείου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου στο βιβλίο «Η Βάρκα που τη λένε μνήμη» των εκδόσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Θεάτρου έλαβε χώρα η τελετή απονομής Κρατικών Βραβείων στις εκδόσεις του έτους 2018.

Στην κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, το κρατικό βραβείο έλαβε το βιβλίο του Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της Εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη με τίτλο: Η βάρκα που τη λένε μνήμη [Εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη]*. 

https://www.nb.org/greek/ekdoseis/paidiki-nomiki-bibliothiki/paidiki-nomiki-bibliothiki/h-varka-pou-ti-lene-mnimi.html

Οι δύο δημιουργοί παρέλαβαν συγκινημένοι  το βραβείο ενώ ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος δήλωσε: “Ευχαριστώ πολύ την κριτική επιτροπή. Το βιβλίο αυτό μιλά για όσους λείπουν και ζουν στη μνήμη μας και εκδόθηκε χάρη στις προσπάθειες της εκδότριας της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, Τζίνας Καρατζά Παπαντωνοπούλου, και όλης της ομάδας της Σειράς Μικρά Βήματα Μεγάλοι Δρόμοι: της Ίριδας Κρητικού, της Μαρίζας Ντεκάστρο, της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου και της Μαρίνας Τσικουρή. Σας ευχαριστώ και το αφιερώνω στη μνήμη όσων δεν είναι σήμερα μαζί μας.”

 

* εξ ημισείας με το έργο «Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα…  Χαϊκού», εκδόσεις Νεφέλη.

Ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος στο βήμα, αφιερώνει το Κρατικό Βραβείο στη μνήμη όσων δεν είναι κοντά μας.

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
30 Οκτ 2019

10 Οκτωβρίου 2019: Σεμινάριο για τις «Σημαντικότερες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία»

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο για τις «Σημαντικότερες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία» που διοργάνωσε η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρία “Iωάννης Γιαννίδης”, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ» της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. Οι εισηγητές: Ιωάννης Γιαννίδης/Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, ο δικηγόρος Π. Κουρελέας και η Δικηγόρος Α. Καίσαρη ανέδειξαν και ανέπτυξαν εκείνες τις νομοθετικές αλλαγές του ποινικού δικαίου που αφορούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων και τη δράση των Διοικήσεών τους, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο που παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 νομικοί σύμβουλοι εταιριών, μέλη νομικών υπηρεσιών και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων.

Στο βήμα ο κ. Αντώνης Καρατζάς, στο πάνελ οι κ.κ.: Ιωάννης Γιαννίδης, Αναστασία Καίσαρη, Παναγιώτης Κουρελέας

Στιγμιότυπο από το Σεμινάριο

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
21 Οκτ 2019

9 Οκτωβρίου 2019: 4η Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 4η Ημερίδα Paralegal, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στην Aίθουσα «Χάρης Καρατζάς», στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Οι εκλεκτοί ομιλητές, δικηγόροι επικεφαλής Νομικών Τμημάτων Επιχειρήσεων (κ.κ. Γ. Βοσκός, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Εμπορίας της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Γ. Μπιμπλής, Head of Legal της CORALS.A.), δικηγόροι υψηλά ιστάμενοι σε Δικηγορικές Εταιρίες (κ.κ. Γρ. Πελεκάνος, Δικηγόρος LL.M., Senior Partner της δικ. εταιρίας ΜΠΑΛΑΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Δ.Ε., Χ. Παπανικολοπούλου, Head του τμήματος Finance & Capital Markets της δικ. εταιρίας ZEPOS & YANNOPOULOS), καθώς και επαγγελματίες σύμβουλους καριέρας (Ελ. Γεωργίου, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc, Career Coach, Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδρύτρια του Be Yourself) εισέφεραν την εμπειρία τους αναφορικά με την αξία και τις δυνατότητες του επαγγέλματος Paralegal.

Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα καίριας σημασίας για τον νομικό κόσμο που θα βοηθήσει στη μετάβαση στη νέα εποχή της δικηγορίας. Αναδείχθηκε η σημασία της κατάρτισης των Paralegals, καθώς και η αξία των soft skills, που κάνουν τη διαφορά μεταξύ εξίσου καταρτισμένων επαγγελματιών. Σημειώθηκε η ανάγκη επίσημης αναγνώρισης του επαγγέλματος, το οποίο πάντως, στην πράξη έχει πλέον καθιερωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Τζ. Παπαντωνοπούλου-Καρατζά, Εκδότρια, Δικηγόρος LLB, LLM, Επιστημονική υπεύθυνη προγράμματος Certified Paralegal, Μ. Μπαχάς, Πρόεδρος του ΣΔΕΕ, Π. Περάκης, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ ΔΣΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Access to Justice του CCBE, και Δ.-Ε. Δωρή, Paralegal, KBVL Law Firm, Member of Deloitte Legal Network, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων.

Η Ημερίδα, την οποία συντόνισε η κα Μ. Ορφανού, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Διαμεσολαβήτρια, ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων στους αποφοιτήσαντες του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Τα διπλώματα απένειμαν οι κ.κ. Ι. Δρυλλεράκης, Διευθύνων Εταίρος της δικ. εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ και Γ. Σιακανδάρη, Υπεύθυνη Τμ. Εκπαίδευσης της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Στιγμιότυπο από την 4η Ημερίδα Paralegal. Στο πάνελ οι κκ. Μ. Ορφανού, Γ. Βοσκός, Γ. Μπιμπλής, Γ.Πελεκάνος, Χ. Παπανικολοπούλου, Ε. Γεωργίου

Στιγμιότυπο από την κατάμεστη αίθουσα «Χάρης Καρατζάς»

Στο βήμα η κα Δ.-Ε. Δωρή, Paralegal, KBVL Law Firm, Member of Deloitte Legal Network, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων

Στιγμιότυπο από την 4η Ημερίδα Paralegal. Απονομή διπλώματος από τον κ. Ιωάννη Δρυλεράκη στην Paralegal Χρ. Λαβράνου, Personal Assistant στη Δικ. Εταιρία Σελέκος-Γκούσκου και Συνεργάτες

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
16 Οκτ 2019

4-6 Οκτωβρίου 2019: 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη στις Σέρρες το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου που διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΛΟΓΩΝ στις 4-6 Οκτωβρίου 2019, με θέμα «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ». Το υψηλό επίπεδο των εισηγητών, των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων συνέβαλαν στην επιτυχία του. Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν οι «Κοινωνικές προσδοκίες, ηθική και ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα» από τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Σταύρο Θωμαδάκη και «Χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις» από τον Ομότιμο Καθηγητή Ο.Π.Α Ιωάννη Ρόκα. Oι εισηγήσεις αφορούσαν α) στη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων, με βασικούς ομιλητές τους: Χρ. Χασάπη Δ.Ν./, Θ. Κουλουριάνο Δ.Ν., την Επ. Καθ. Χριστίνα Λιβαδά, τον Απ. Γκουτζίνη/Δικηγόρο, partner στη Milbank LLP, και την Λέκτορα Άννα Δεσποτίδου, υπό τον συντονισμό του Καθ. Γ. Μιχαλόπουλου, β) στην αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών ανοιγμάτων, με ομιλητές τους: Καθ. Γκ. Χαρδούβελη, Καθ. Αιμίλιο Αυγουλέα, Κωνσταντίνο Μποτόπουλο/ Δ.Ν., και Δημήτρη Σπυράκο/ Δ.Ν., υπό τον συντονισμό του Καθ. Γεώργιου Τριανταφυλλάκη, γ) στην κεφαλαιαγορά, με ομιλητές τους: Βασιλική Λαζαράκου/Δικηγόρο, Ευάγγελο Πολίτη/Δικηγόρο, Αναστασία Στάμου/ Δικηγόρο και Καθ. Χρήστο Γκόρτσο, υπό τον συντονισμό της Ομ. Καθ. Ελίζας Αλεξανδρίδου και δ) Ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με ομιλητές τους: αναπλ. Καθ. Απόστολο Καραγκουνίδη και Θεόδωρο Κουτσούμπα, Δικηγόρος/ΔΝ, υπό τον συντονισμό του Καθ. Δημήτρη Αυγητίδη. H ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για άλλη μία χρονιά ήταν Χορηγός επικοινωνίας και συνεδριακού υλικού κι έδωσε δυναμικό «παρών» στο Συνέδριο.

 

Στιγμιότυπα από το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
15 Οκτ 2019

27-29 Σεπτεμβρίου 2019: 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου με θέμα «Το Δίκαιο του Ελεύθερου Ανταγωνισμού μεταξύ ουσιαστικών και διαδικαστικών κανόνων», στον Βόλο στις 27-29 Σεπτεμβρίου. Οι εκλεκτοί Ομιλητές του Συνεδρίου, με τη συνδρομή των υπεύθυνων Συντονιστών, ανέπτυξαν κρίσιμα θέματα του δικαίου του ανταγωνισμού, ενώ και η συζήτηση με το κοινό ανέδειξε καίριους προβληματισμούς.

 

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση

O Καθηγητής Δ. Τζουγανάτος

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Καθηγητής Ι. Λιανός

Εκδηλώσεις Που Εγιναν
3 Οκτ 2019

25 Σεπτεμβρίου 2019: Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Αναγκαστική Απαλλοτρίωση»

Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου Αναγκαστική Απαλλοτρίωση υπό την επιμέλεια του κου Νικόλαου Ρόζου, Αντιπροέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το Περιοδικό «Θεωρία & Πράξη Διοικητικού Δικαίου» διοργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση με τίτλο «Επεμβάσεις στην ακίνητη ιδιοκτησία» την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην Aίθουσα «Χάρης Καρατζάς», στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Από τους εξαίρετους ομιλητές παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα που άπτονται του δικαίου της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ζήτημα των περιορισμών και των βαρών της ακίνητης ιδιοκτησίας και της ενδεχομένης, λόγω της έντασης και της έκτασης της επιβολής τους, υποχρέωσης αποζημίωσης.

Στιγμιότυπο από την Εκδήλωση. Στο πάνελ από αριστερά οι κ.κ.: Νίκος Αλιβιζάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Αθανάσιος Ράντος, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Ιωάννης Χαμηλοθώρης, Νικόλαος Ρόζος


Εκδηλώσεις Που Εγιναν
3 Οκτ 2019

13 Ιουνίου 2019: Εκδήλωση «Ζητήματα του νέου δικαίου των μετασχηματισμών»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση με τίτλο «Ζητήματα του νέου δικαίου των μετασχηματισμών» διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων και η Ελληνική Εταιρία Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών, την Πέμπτη 13 Ιουνίου στην Aίθουσα «Χάρης Καρατζάς», στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ζητήματα εταιρικού και φορολογικού δικαίου. Η Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Προέδρου της ΣΔΕΕ Λεωνίδα Γεωργόπουλου, συνιδρυτή της Δικ. Εταιρίας «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος».

Στο βήμα ο κ. Ιωάννης Δρυλεράκης, Δικηγόρος
στο πάνελ οι κ.κ. Γιώργος Ψαρουδάκης, Επίκ. Καθ. Νομικής ΑΠΘ, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Καθ. Νομικής ΕΚΠΑ , Ευάγγελος Περάκης, Ομ. Καθ. ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων


Εκδηλώσεις Που Εγιναν
12 Ιουλ 2019

28 Ιουνίου – 1 Iουλίου 2019: Η Διεθνής Ένωση Εκδοτών MOTOVUN στην Ελλάδα

Φέτος η Διεθνής Ένωση Εκδοτών MOTOVUN (MOTOVUN GROUP OF INTERNATIONAL PUBLISHERS), Πρόεδρος της οποίας είναι ο Christopher Hudson, Διευθυντής Εκδόσεων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), διοργάνωσε το ετήσιο Summer Meeting της στην Ελλάδα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2019. Για πρώτη φορά η Ελλάδα φιλοξένησε τη Διεθνή Ένωση Εκδοτών MOTOVUN. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν: η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με την εκδότρια κα Λίλα Καρατζά και οι Εκδόσεις Μέλισσα με την εκδότρια κα Άννη Ραγιά.

Από την επίσκεψη των εκδοτών στο Προεδρικό Μέγαρο


Εκδηλώσεις Που Εγιναν
12 Ιουλ 2019
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">