Μικρός Πολίτης 17

20 Δεκ 2016
Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
Facebook YouTube
12/11/2016
Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
Tελικά, πάντα υπάρχει τρόπος!
_
Door

Πόσο εύκολο είναι να μιλήσεις σε μικρό παιδί για ένα θέμα όπως αυτό των αστέγων; Καθόλου εύκολο, θα απαντήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, επειδή οι εύλογες απορίες του μικρού παιδιού είναι τέτοιες που συχνά τους φέρνουν σε άβολη θέση, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος με τις απαντήσεις τους να προκαλέσουν ενοχή, θυμό, απογοήτευση και φόβο.

void;

Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να μιλήσεις στα μικρά παιδιά γι αυτά τα δύσκολα θέματα χωρίς να τα φοβίσεις ή να τ’ απογοητεύσεις. Και αυτόν τον τρόπο τον βρήκε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος που με το καινούργιο του βιβλίο «Το Σπίτι το Δικό μας» μιλά για τους άστεγους συνανθρώπους μας χωρίς ίχνος ενοχής, θυμού ή απογοήτευσης. Αντίθετα, ο Συγγραφέας, συνεπικουρούμενος από τους ονειρικούς πίνακες της ζωγράφου Μαρίνας Στελλάτου που κοσμούν το βιβλίο, προσφέρει στα παιδιά τις κρίσιμες απαντήσεις στο μεγάλο θέμα των συνανθρώπων μας που στερούνται το βασικό δικαίωμα στη στέγη, χωρίς να αποκρύβει από αυτά τίποτα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στα παιδιά αισιοδοξία για ζωή και ελπίδα!

void;

Door

Μαγικό κείμενο και εικόνες! Πατέρας και κόρη, δυνατοί με την αγάπη τους, συνεχίζουν να ζουν, να προσπαθούν και να ελπίζουν!

void;

Τελικά, πάντα υπάρχει τρόπος!

void;

Καλή σας ανάγνωση.

Τζίνα Παπαντωνοπούλου-Καρατζά

_

_


Αυτόν τον Νοέμβρη, διαβάστε:
_
Ήταν το ίνδαλμά μου

Μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα, το ποδόσφαιρο
και τους νόμους που το διέπουν

_

_

_

_

_

_

_

_

_

Εικονογράφηση:

Θ. Πέτρου
Συγγραφέας:

Β. Παπαθεοδώρου
Έκδοση:

2015
Σελ.

112
Tιμή:

14.99 €
Απόσπασμα
Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γνωρίζω το επάγγελμα της μητέρας μου.

_

_

_

_

_

_

_

_

_

Συγγραφείς:

Τζ. Παπαντωνοπούλου
-Καρατζά, Λ. Σκουλαρίκη
_Έκδοση:

2013
Σελ.

32
Tιμή:

12.00 €
Απόσπασμα
space;
space;

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΓΕ...

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και
η Μαρίνα Στελλάτου στο βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ στα Ιλίσια
_
_
_

Στο όμορφο βιβλιοπωλείο Γνώση στα Ιλίσια, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μαζί με τη ζωγράφο Μαρίνα Στελλάτου ζωντάνεψαν την αληθινή ιστορία του μικρού κοριτσιού και του πατέρα του από το βιβλίο τους «Το Σπίτι το Δικό μας», κάνοντας τα παιδιά να αντιληφθούν το μεγάλο κοινωνικό θέμα των αστέγων συνανθρώπων μας, να εκφράσουν τις απορίες τους αλλά και συναισθήματά τους και μέσα από το μαγικό κείμενο και τις εικόνες να γεμίσουν ελπίδα και αισιοδοξία.
Λογοτεχνία και ζωγραφική, στα χέρια άξιων δημιουργών, συνομιλούν με τα παιδιά με εκπληκτικά αποτελέσματα.

_
_
_
_

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος
κοντά στους ηλικιωμένους της Νέας Μάκρης
_
_

Τα παιδιά του 1ου και του 3ου νηπιαγωγείου Ν. Μάκρης, μαζί με τα παιδιά της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου Τύμβου Μαραθώνα, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 21-10-2016 το ΚΑΠΗ Ν. Μάκρης. Αφορμή για αυτή την επίσκεψη στάθηκε το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Μεγαλώνω τη Γιαγιά μου», της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης. Η κα Μαρτίνου, σύζυγος του Προέδρου του ΚΑΠΗ μαζί με τον Λαέρτη, μαθητή της Β Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα διάβασαν το βιβλίο στους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος εγκάρδιος κι επικοινωνιακός όπως πάντα, μίλησε για το βιβλίο και την Τρίτη Ηλικία. Μια πολύ συγκινητική εκδήλωση όπου το καλό παιδικό βιβλίο έδωσε την αφορμή στους μικρούς μαθητές να δείξουν ότι νοιάζονται κι αναλαμβάνουν δράσεις ως μικροί πολίτες.

_

_

_


Οι ήρωες της Μαρίνας Στελλάτου
_
_

Η ζωγράφος Μαρίνα Στελλάτου δημιουργεί μικρά εικαστικά θαύματα για το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Το Σπίτι το δικό μας». Κάθε πίνακας – σαλόνι μπορεί να «αναγνωστεί» ξανά και ξανά και πάντα να ανακαλύπτεις και κάτι ακόμα, έναν ακόμα συμβολισμό, ένα μικρό κώδικα ευαισθησίας και ευτυχίας απατηλής, που πηγάζει από απέραντο συναίσθημα. Οι ήρωές της αληθινοί, ποζάρουν γι αυτήν υπομονετικά σε ένα σκηνικό που δημιουργούν στη μέση του πουθενά και ζουν όλοι μαζί το δικό τους μυστικό ξεσπίτωμα, στο δικό τους τρυφερό σπίτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μικρή Εφη που τα γαλάζια μάτια της δέσποσαν ολοφώτεινα στην υπέροχη ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

_

_


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ...

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και ο Πάνος Χριστοδούλου στο Σπίτι της Κύπρου
space;

Ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου προσκλήθηκε από το Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας «το Σπίτι της Κύπρου» σε μια ειδική τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο του «Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση συντόνισε η συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και επιμελήτρια της σειράς βιβλίων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης κα. Μαρίζα Ντεκάστρο, η οποία μίλησε για το βιβλίο και τους στόχους της σειράς λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεων για παιδιά. Για το βιβλίο μίλησε και η πρώην υφυπουργός, νομικός και συγγραφέας κα Μιλένα Αποστολάκη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Κλείτος Κωμοκίδης.

space;

_

_


Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και η συντακτική ομάδα του ELNIPLEX στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS
space;

Στον παιδότοπο του βιβλιοπωλείου IANOS (στην οδό Σταδίου), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ιδέες και Αξίες” από τη Συντακτική του ομάδα Elniplex, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί.
Ένα βιβλίο για τον αθλητισμό γίνεται αφορμή για να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα παιδιά με τη βοήθεια των εμπνευστών και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών.

space;

_

_


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

_

_
_
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
_
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο: « Η Τέχνη μέσο μύησης των παιδιών στις μεγάλες αλήθειες της ζωής και της κοινωνίας - Η περίπτωση της λογοτεχνικής σειράς Μικρά Βήματα Μεγάλοι Δρόμοι ». Επρόκειτο για μια γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, με παράλληλα βιωματικά εργαστήρια.
_
_

Για τα βιβλία μίλησαν οι:

_

Τζίνα Παπαντωνοπούλου – Καρατζά, εκδότρια, δικηγόρος, συγγραφέας

Ίρις Κριτικού, ιστορικός τέχνης- επιμελήτρια

Βαγγέλης Ηλιόπουλος , συγγραφέας

Αγγελική Γιαννικοπούλου , καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ ΕΚΠ Αθηνών

Τσάγκαρη Μαρία , Ψυχολόγος

_

Τα βιωματικά εργαστήρια έγιναν από τους:

_

Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Κοινωνική Λειτουργός, Εργαζόμενη στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ στο Δήμο Αιγιαλείας, Γ.Γ. Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Χρύσα Κουράκη, (Ph.D.) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε.Αν. Αττικής

Κατερίνα Δερματά, Παιδαγωγός Προσχολικής ηλικίας, Μα στην Πολιτιστική Διαχείριση, εκπαιδευτικός.

Μαρίνα Στελλάτου, Ζωγράφος

_

Τα πρακτικά της ημερίδας θα αναρτηθούν σύντομα στο νέο site της Παιδικής Nομικής Bιβλιοθήκης.

_


Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Σχολικής Ζωής
space;
_

_

Door


Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο "Αθλητισμός - Ιδέες και Αξίες" βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο που έγραψε η συντακτική ομάδα του Elniplex . ΄Ενα δημιουργικό απόγευμα με πρωτότυπες εκπαιδευτικές προτάσεις.


Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της Συντακτικής Ομάδας Elniplex Δώρα Πουρή, Μαίρη Μπιρμπίλη, Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Ανέζα Κολόμβου, καθώς και ο εκπαιδευτικός κ. Σταύρος Τσόνιας, ιστορικός του Ολυμπισμού, διδάκτωρ του Παν/μίου Θράκης, διατελέσας πάρεδρος Φυσικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

_

_


Επιστημονική Ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
space;

_

_

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ
ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΛΟΓΟΥ
& ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

_


ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ


Τα βιβλία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης επιλέχτηκαν ως θέμα ξεχωριστής εισήγησης και παρουσίασης στην Ημερίδα που διοργάνωσε στη Ρόδο στις 21 Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με θέμα το Παιδικό Βιβλίο Γνώσεων. Ο τ. αναπλ. Καθηγητής ΠΤΔΕ του Παν. Αιγαίου κ. Γιώργος Παπαντωνάκης μίλησε για «Τα βιβλία γνώσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και τη θεωρία του Αριστοτέλη για την πολιτεία και τον πολίτη».
Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επιλέγουν, εξετάζουν και ομιλούν για τα βιβλία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και τη σημασία των λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεων.

_

_


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΗ :

Κείμενο - κριτική στο λογοτεχνικό περιοδικό «Αναγνώστης» από την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα. Αγγελική Γιαννικοπούλου για τα βιβλία της σειράς «Μικρά βήματα – Μεγάλοι Δρόμοι»
_

space;


Δείτε εδώ: http://www.oanagnostis.gr/...

_


Στοιχεία επικοινωνίαςE: paidikinb@nb.orgΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΘΗΝΑ Τ 210 3678800 | ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 210 4184212 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ 2310 532134 | ΠΑΤΡΑ Τ 2610 361600

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">