Μικρός Πολίτης 19

10 Ιαν 2017
Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
FacebookYouTube
14/01/2017
Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
Ο Καινούργιος … θα είναι καλύτερος
_

Ο καινούργιος χρόνος ξεκίνησε! Άσπρος και έντονος!
Ο παλαιός χρόνος μας άφησε. ΄Ηταν γκρι και έντονος.

Door

void;

Η χρονιά που πέρασε έφερε σε εμάς, στην Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, τη χαρά να δούμε τρία από τα βιβλία μας να διακρίνονται.

void;

Το 1ο βιβλίο έγραψε ο Πάνος Χριστοδούλου και έχει τίτλο «Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις». Πραγματεύεται με τρόπο μοναδικά ευρηματικό την αξία και την αναγκαιότητα του συστήματος Δικαιοσύνης. Έλαβε το 1ο Κρατικό Βραβείο Κύπρου στην κατηγορία βιβλία λογοτεχνίας για παιδιά. Το ίδιο βιβλίο επιλέχθηκε ως ένα από τα 3 καλύτερα βιβλία στη βραχεία λίστα της κατηγορίας λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεως για παιδιά του έγκριτου λογοτεχνικού περιοδικού «ο Αναγνώστης».

Door

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

Το 2ο βιβλίο είναι της Ελένης Σβορώνου και φέρει τίτλο «Ζητείται Δικηγόρος με Μουστάκια και Ουρά». Η συγγραφέας αφηγείται με χιούμορ την ιστορία ενός μικρού σκύλου ονόματι Μπαρμπαρόσα, μυώντας τα παιδιά στη στάση ζωής και συμπεριφοράς που πρέπει να έχουν απέναντι στα ζώα. Το βιβλίο επιλέχθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου - Greek IBBY στη βραχεία λίστα της κατηγορίας λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεως για παιδιά.

Door

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

void;

Το 3ο βιβλίο είναι επίσης της Ελένης Σβορώνου. Έχει τίτλο «Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν. Ένα Μενού με Νόμους και με Νου.» Το βιβλίο με το χαρακτηριστικό χιούμορ της συγγραφέα μιλά για τη σωστή διατροφή και πώς αυτή συνδέεται άμεσα με την υγεία μας, την οικονομία της χώρας αλλά και με την προστασία του πλανήτη. Διακρίθηκε στον διαγωνισμό αναγνωστών του Public στην κατηγορία βιβλία για εφήβους.

void;

Ο παλαιός χρόνος μας ζήτησε πολλή και ποιοτική εργασία. Μας έφερε διακρίσεις.

void;

Ο καινούργιος ζητά ακόμα πιο πολλή εργασία και πιο ποιοτική εργασία.
Δεν μας υπόσχεται τίποτα!

void;

Αν με ρωτήσετε ποιόν προτιμώ… προτιμώ τον καινούργιο… τον άσπρο.
Αντανακλά καλύτερα το φως.
Καλή μας φώτιση!

Τζίνα Παπαντωνοπούλου-Καρατζά

_

_


Αυτόν τον Ιανουάριο διαβάστε:
_
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια εξαίρετη αφορμή ενασχόλησης με τον αθλητισμό και μύησης στα υψηλά ιδανικά του.

_

_

_

_

_

_

_

_

_

Συγγραφέας:

 

Συντακτική ομάδα
του Elniplex
Εικονογράφηση:

 

Weinstein Mark
Έκδοση:

 

2016
Σελ.

 

32
Tιμή:

 

3.99 €
Απόσπασμα
Ο ΘΕΜΗΣ ΣΕΡΦΑΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μαθαίνουμε για το διαδίκτυο και πώς να σερφάρουμε με ασφάλεια

_

_

_

_

_

_

_

_

_

Συγγραφέας:

 

Μήτρου Λίλιαν
Πρόλογος:

 

Τζένη
Αλεξανδροπούλου
Εικονογράφηση:

 

Χόλακ Άννα
Έκδοση:

 

2014
Σελ.

 

48
Tιμή:

 

12.00 €
Απόσπασμα
space;

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΓΕ...

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η ζωγράφος Μαρίνα Στελλάτου, στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΟΣ
_
_
Door

Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η ζωγράφος Μαρίνα Στελλάτου, σε μια διαδραστική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΟΣ, παρουσίασαν τον τρόπο που δούλεψαν μαζί για να δημιουργήσουν το παραμύθι «Το σπίτι το Δικό μας» και αποκάλυψαν στα παιδιά τα μυστικά της αφήγησης μέσω της εικόνας.

_

_


Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Άσυλο Ανιάτων
_
_

Στο ξεχωριστό διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού στο Άσυλο Ανιάτων, στο οποίο συμμετείχε πλήθος δημιουργών και φίλων, βρέθηκε και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος με το βιβλίο του «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου». Μαζί του η κα Έφη Μαρτίνου και ο μικρός Λαέρτης, στους ρόλους της γιαγιάς και του εγγονού, διάβασαν το βιβλίο και ταξίδεψαν τους τυχερούς θεατές να περπατήσουν στον μεγάλο δρόμο της αγάπης μεταξύ των γενεών. Μια εκδήλωση αγάπης που ομόρφηνε τις φετινές γιορτές.

_

_


1ο Κρατικό βραβείο Κύπρου στο βιβλίο
«Πώς έμπλεξα με τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και άλλες άγνωστες λέξεις»
Η βράβευση του Πάνου Χριστοδούλου
_
_

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου τίμησαν με το πρώτο κρατικό βραβείο το βιβλίο του Συγγραφέα Πάνου Χριστοδούλου «Πώς έμπλεξα με τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και άλλες άγνωστες λέξεις» της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, στην κατηγορία λογοτεχνίας για παιδιά, για εκδόσεις του έτους 2015. Το τιμητικό βραβείο επιδόθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σε ειδική τελετή την 14η Δεκεμβρίου 2016.

_

_

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και η Βικτώρια Μπαντή
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας
_
_
_

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, η συγγραφέας του βιβλίου «Μικρές Οδύσσειες Παιδιών» Βικτώρια Μπαντή επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για την παρουσίαση του βιβλίου της «Οι Μικρές Οδύσσειες Παιδιών». Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και να έρθουν σε επικοινωνία με τη συγγραφέα που η ίδια συμμετέχει και βοηθάει ενεργά τους ανθρώπους αυτούς. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας (ένα από τα πιο δραστήρια δημοτικά σχολεία) απήλαυσε τη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. Μπορείτε να δείτε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του σχολείου:http://1dim-n-ionias.att.sch.gr/index.php/ekpaideftika-programmata/agogi-ygeias/235-milontas-gia-tous-prosfyges-mikres-odyssseies-paidion-tis-viktorias-banti

_
_

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ...

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και η Ελένη Σβορώνου στον Ιανό
space;
space;

Μια εμπνευσμένη θεατρική παράσταση στηριγμένη στο ξεχωριστό βιβλίο της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης "Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν. Ένα Μενού με νόμους και με Νου!" της Ελένης Σβορώνου. Γιατί όλοι μας, μικροί- μεγάλοι, πρέπει να μάθουμε να μην τρώμε... ό,τι μας σερβίρουν!
Σας περιμένουμε!

space;

_


Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος
στο βιβλιοπωλείο Πρόφη
space;
space;
space;

Στο δραστήριο βιβλιοπωλείο Πρόφη, στο Κορωπί, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12.00 το πρωί. Μια ξεχωριστή παρουσίαση αφιερωμένη στους παππούδες και τις γιαγιάδες που ομορφαίνουν τα μικρά μας χρόνια.

space;

_


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

_
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ
_
_
Door

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, ετοίμασε τη δανειστική βαλίτσα του βιβλίου «Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά» της Ελένης Σβορώνου που αφορά στα δικαιώματα των ζώων. Η βαλίτσα περιλαμβάνει επιδαπέδιο παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, βαλιτσάκι του δικηγόρου των ζώων με βασικούς νόμους γραμμένους απλά, για να προσομοιάσουν οι μαθητές μια κανονική δίκη, φωτογραφίες, αφίσες, οδηγό για τον εκπαιδευτικό και άλλα πολλά. Η βαλίτσα είναι διαθέσιμη για όλα τα σχολεία.

_


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΗ :

Η Μαίρη Μπιρμπίλη γράφει με αφορμή το βιβλίο «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου στο elniplex.com

space;


Αφηγητής της ιστορίας "Μεγαλώνω τη γιαγιά μου"είναι ένα αγόρι που μεγαλώνει με τη γιαγιά του καθώς οι γονείς του εργάζονται. Δείτε το άρθρο στη δ/νση http://www.elniplex.com/μεγαλώνω-τη-γιαγια-μου-του-βαγγελη-ηλιοπουλου

_


Στοιχεία επικοινωνίας E: paidikinb@nb.org ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΘΗΝΑ Τ 210 3678800 | ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 210 4184212 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ 2310 532134 | ΠΑΤΡΑ Τ 2610 361600

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">