Η Νομική Βιβλιοθήκη κοντά στα παιδιά με την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη

21 Απρ 2016

"Η πραγματικότητα χτυπά την πόρτα. Θα ανοίξουμε; Πόση πραγματικότητα αντέχουν τα παιδιά; Πολλοί γονείς προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά από έναν άγριο κόσμο προτιμούν την οδό της … στρουθοκαμήλου, θεωρώντας –όπως λένε- ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά τα παιδιά μεγαλώνοντας. «Ας μη τα βάζουμε στα βάσανα από μικρά»… Κι όμως τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε εμείς οι ενήλικες. Κι όταν οι γονείς προτιμούν την οδό της σιωπής, τότε όχι μόνο τα παιδιά θα μάθουν από αλλού αυτά που θέλουν, αλλά μπορεί και να πέσουν θύματα παραπληροφόρησης ή να ακολουθήσουν δρόμους που δεν θα ήθελε κανείς…"

Door

 

Το κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Κώστα Στοφόρουστο literature.gr, για το νέο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου «Ήταν το ίνδαλμά μου –Μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα» της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης.

Παραπέμπουμε στα λόγια αυτά γιατί καταδεικνύουν την αφετηρία της δημιουργίας της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης: η αγωνία μας να βρούμε τρόπους σύγχρονους για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για πράγματα σημαντικά που έχουν σχέση με αξίες, αρχές και θεσμούς που τα παιδιά και μπορούν καιθέλουν να μάθουν. Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη.

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη ανοίγει με τον Μικρό Πολίτη αυτό το παράθυρο επικοινωνίας μαζί σας.

Ακολουθήστε την πορεία μας και το όραμά μας!

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">