ΣΥΝήΓΟΡΟΣ | τ137/2020 Editorial: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (τηλεοπτικούς)

Μιλώντας για ενηµέρωση, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και τον κόσµο, όλοι έχουµε στο πίσω µέρος του µυαλού µας µια παγκόσµια σταθερά που ακούει στο όνοµα BBC. Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Γιατί BBC; Για την ανεξάρτητη ενηµέρωση, τη βαθιά ανάλυση, την πληθώρα των επιλογών, τις µοναδικές αποστολές και τα παράτολµα ρεπορτάζ µε συνεργεία κορυφαίων δηµοσιογράφων και τεχνικών που επιχειρούν στις πιο αφιλόξενες και απόµακρες γωνιές του πλανήτη.

Κάθε µύθος για να φτιαχτεί, χρειάζεται φαντασία, για να συντηρηθεί όµως λεφτά. Ενίοτε µάλιστα τόσα πολλά που µπροστά τους λυγίζουν και οι πιο αυστηρές βρετανικές σταθερές όπως η απόλυτη διαχρονική ασυλία σε έναν ακλόνητο θεσµό όπως αυτόν του BBC. Όλα αυτά µέχρι πρόσφατα.

Την ηµέρα που στην πρωθυπουργική κατοικία ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωνε πανηγυρικά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν φώναξε το BBC να καλύψει τις δηλώσεις του, το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν εσωτερικά συνεργεία της Downing Street. Το BBC ως «αντίποινα» αυτής της απίστευτης απιστίας δεν µετέδωσε τις δηλώσεις του για το BREXIT.

Ήταν µια από τις τακτικές του ανταρτοπόλεµου που έχει ξεσπάσει µεταξύ της Βρετανικής κυβέρνησης και του εµβληµατικού µέσου ενηµέρωσης µε πρόσφατο παράδειγµα το µποϋκοτάζ του δηµοφιλούς ραδιοφωνικού σταθµού του BBC από τους υπουργούς του Johnson.

Τα µίση και πάθη µεταξύ Johnson και BBC παρά τη συνεχή επίκληση της δηµοσιογραφικής ιδιότητας του Βρετανού πρωθυπουργού έχουν βαθύτερα αίτια που ανάγονται στον ένα από τους δύο πυλώνες που έχτισαν και στηρίζουν τον µύθο του BBC. Την κρατική χρηµατοδότηση. Ο άλλος πυλώνας είναι η θεσµική του ανεξαρτησία.

Η πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης για αποποινικοποίηση της υποχρέωσης καταβολής της εισφοράς υπέρ του BBC από τους Βρετανούς πολίτες -θα παραµείνει µόνο η αστική φύση του αδικήµατος της µη καταβολής υποχρεωτικής εισφοράς- φαίνεται ότι έριξε λάδι στη φωτιά και ταυτόχρονα και ένα φως στο µυστήριο της µαγείας που περιβάλει το µεγάλο κανάλι. Εάν υιοθετηθεί η πρόταση της κυβέρνησης εκτιµάται ότι το BBC θα χάσει κρατική χρηµατοδότηση αξίας 350-400 εκ. βρετανικών λιρών το οποίο ανέρχεται στο 10% του ετήσιου προϋπολογισµού του. Ο οργανισµός που στηρίζεται σε χρηµατοδότηση 1,35-4,00 δις λίρες ετησίως δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος, υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του BBC κάνοντας λόγο για δρακόντειες περικοπές µισθών και θέσεων εργασίας ξεκινώντας µάλιστα αµέσως µε την περικοπή 450 θέσεων εργασίας κυρίως δηµοσιογράφων για να προσαρµοστούν στους νέους καιρούς.

«Πολύ απλά, την εποχή που δηµιουργήθηκε το BBC ο κόσµος ήταν πολύ διαφορετικός από σήµερα» υποστηρίζουν πολλά µέλη της βρετανικής κυβέρνησης που αντιπαραθέτουν την διείσδυση της καλωδιακής τηλεόρασης και άλλων πλατφορµών τύπου Netflix, ΥουTube κ.ά. στα βρετανικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πού θα ξοδέψουν τις 154 λίρες τον χρόνο που σήµερα υποχρεωτικά καταβάλλουν για τη χρηµατοδότηση του BBC.

Η κριτική, για την πολεµική που δέχεται το BBC από την κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι έχει τις ρίζες της στις αποστάσεις που τηρεί ο οργανισµός σε διάφορες πτυχές της πολιτικής Johnson σε θέµατα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Πάντως ανεξάρτητα από τις όποιες ισορροπίες επικρατούν στη βρετανική πολιτική σκηνή είναι αδιαµφισβήτητο γεγονός ότι η συµπεριφορά όχι µόνο του Έλληνα αλλά και του παγκόσµιου καταναλωτή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προϊόντων έχει αλλοιωθεί δραστικά σε σχέση µε τις προηγούµενες δεκαετίες µε αποτέλεσµα να προβληµατίζει έντονα τα ΜΜΕ ανά τον κόσµο ποιο θα είναι το µέλλον της ενηµέρωσης στο τοπίο της επόµενης µέρας.

Το σχετικό άρθρο για τη διαµάχη της κυβέρνησης Johnson µε το BBC που δηµοσιεύτηκε στους Νew York Times (7-2-2020) µου τράβηξε την προσοχή γιατί συνέπεσε µε µια πολύ ενδιαφέρουσα -και αδιέξοδη- συζήτηση που είχα µε διευθυντή ειδήσεων µεγάλου τηλεοπτικού σταθµού για τα πραγµατικά οικονοµικά αδιέξοδα που έχουν διαµορφωθεί από τη µείωση των τηλεοπτικών εσόδων και τη διείσδυση των on demand πλατφορµών, προβλήµατα µε τα οποία είναι αντιµέτωπα όλα τα επίγεια κανάλια.

Συµπτωµατικά επίσης η ηµέρα που γράφτηκε αυτό το σηµείωµα συνέπεσε µε την επιστροφή του νέου Mega, ενός καναλιού που εκ των συνθηκών δεν µπορεί να απευθυνθεί στον απαιτητικό τηλεθεατή. Και αν το ερώτηµά του πώς σήµερα µπορεί να είναι βιώσιµη µια ποιοτική και αξιόπιστη ενηµέρωση καταλήγει εν τέλει στον οβολό -υποχρεωτικό- των πολιτών µπορούµε να φανταστούµε τι θα γίνει αν τους δοθεί η διακριτική ευχέρεια της επιλογής.

Οι αναλογίες για το µέλλον και της δικής µας ΕΡΤ, η οποία διαθέτει τη χρηµατοδότηση αλλά δυστυχώς όχι την αξιοπιστία, είναι προφανείς.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

Νέα – Ανακοινώσεις
1 Απρ 2020

#Μένουμε σπίτι – Μένουμε κοντά σας

Με δωρεάν πρόσβαση σε επιλεγμένα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια και ebooks

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με αίσθημα αλληλεγγύης εξακολουθεί να είναι κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Θέλοντας να συμβάλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας για όσο χρονικό διάστημα #μένουμε σπίτι, αλλά και στην απρόσκοπτη ενημέρωση και εκπαίδευσή σας,  σας προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε επιλεγμένα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές εκδόσεις - ebooks, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org. Παράλληλα, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, όλων των κλάδων του δικαίου  με έκπτωση 20% και όλες τις εκδόσεις με έκπτωση 10% και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Μένουμε σπίτι – Δεν μένουμε πίσω.
Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε την ενημέρωση και την εκπαίδευση που χρειάζεστε για να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία, πιο δυνατοί.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε όλοι μαζί και στο μέλλον.

Νέα – Ανακοινώσεις
30 Μαρ 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Αποκτήστε άμεσα τις Εκδόσεις που σας ενδιαφέρουν! 

Σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργών στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, τα καταστήματα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ παραμένουν κλειστά από Τετάρτη 18/3/2020 έως 31/3/2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης.  

 

Για την αγορά οποιουδήποτε Βιβλίου & Περιοδικού μπορείτε να εξυπηρετείστε άμεσα

• μέσω on line αγορών στο www.nb.org

• με παραγγελία μέσω τηλεφώνου ή email: 
Aθήνα Τ 210 3678829,   210 3678826,   210 3678958,   210 3678800 ( 30 γραμμές ) 

24ωρη εξυπηρέτηση στα:  Μ 6974481065,  6948531789sales@nb.org  

Θεσσαλονίκη: T 2310 545618, E nbthess@nb.org  

Πάτρα: Τ 2610 361600, E nbpatra@nb.org 

 

Για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή σας, σας προτείνουμε την αγορά των εκδόσεών μας σε συνδυασμό εντύπου και ebook, προκειμένου να αποκτήσετε άμεσα πρόσβαση στο περιεχόμενο των εκδόσεων που θα επιλέξετε ενώ η παράδοση του εντύπου θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της ταχυμεταφορικής εταιρίας που συνεργαζόμαστε, στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξετε. 

 

Νέα – Ανακοινώσεις
18 Μαρ 2020

Νομικός Σύμβουλος | τ108/2020 Editorial : Για τα «λεφτά του Κράτους» πάλι

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των Εξαρχείων την έχουν συνηθίσει, θέλοντας και μη. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ που βρίσκομαι τακτικά στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους. Η διάχυτη, βαριά μυρωδιά του χασίς που απολαμβάνουν ανέμελα οι θεριακλήδες του είδους σε δρόμους και παγκάκια της περιοχής είναι πλέον παντού στον αέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το ίδιο και σε πολυσύχναστους δρόμους του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, του Παρισιού και αλλού.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου (27-12-2019) οι Βρετανοί φορολογούμενοι από το 2015 και μετά δαπάνησαν 2,5 δις στερλίνες για την κράτηση περίπου 8.000 πολιτών κάθε χρόνο για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Tα νούμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (MoJ) της Βρετανίας δείχνουν ότι πάνω από 1 στους 100 έγκλειστους τα τελευταία χρόνια ήταν καταδικασμένος για αδικήματα που αφορούν στη χρήση κάνναβης, χωρίς να συνυπολογιστούν χιλιάδες ακόμα που κρατήθηκαν ή προφυλακίστηκαν για τα ίδια αδικήματα. Τα νούμερα αυτά αφορούν φυλακισμένους για τους οποίους τα αδικήματα της κάνναβης που τους βάρυναν ήταν τα κύρια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, o μέσος Βρετανός φυλακισμένος κοστίζει στους φορολογούμενους 37.500 στερλίνες το χρόνο που σημαίνει ότι η κυβέρνηση από το 2015 και μετά δαπάνησε παραπάνω από 181 εκ. στερλίνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη. Το πραγματικό, όμως, κόστος για το δημόσιο ανέρχεται στα 2,5 δις, όπως αναφέρει σχετική έρευνα της Ένωσης Βρετανών φορολογουμένων (Taxpayers alliance), διότι στο συνολικό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα κόστη που επιβαρύνουν την αστυνομία, τις εισαγγελίες, τα δικαστήρια, τους δικηγόρους και γενικότερα όλο το σύστημα συμμόρφωσης.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι κάθε χρόνο κρατούνται προσωρινά μέχρι 12 ώρες σχεδόν 7.000 άνθρωποι για αδικήματα που αφορούν απλή κατοχή και χρήση κάνναβης. Μεταξύ αυτών ήταν και η περίπτωση μιας 55χρονης πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας που απασχόλησε τα ΜΜΕ γιατί συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της καλλιέργειας 10 μικρών φυτών κάνναβης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου από την οποία υπέφερε. Παρά το ότι πάντως η Βρετανική Κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2019 νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, η νομοθεσία είναι τόσο αυστηρή που ελάχιστοι Βρετανοί πολίτες κατάφεραν να λάβουν τη σχετική άδεια σε αντίθεση με τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη και αναγκάζονται να καταφεύγουν στην μαύρη αγορά.

Η πανίσχυρη στην Βρετανία Ένωση Φορολογούμενων πάντως εκτιμάει ότι η εφαρμογή του νόμου κοστίζει σε ετήσια βάση 212 εκ. λίρες στην αστυνομία, 47 εκ. λίρες στην εισαγγελία και τα δικαστήρια, 60 εκ. λίρες στη νομική βοήθεια (legal aid) και 141 εκ. λίρες στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) για την παρακολούθηση και την υποβοήθηση αυτών των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι.

Ο Harry Fone, εκ μέρους της Ένωσης Φορολογουμένων, δήλωσε στους Times ότι «αν αφήσει κανείς για ξεχωριστή συζήτηση το ηθικό μέρος της υπόθεσης, είναι σαφές ότι η απαγόρευση της χρήσης κάνναβης κοστίζει στους Βρετανούς φορολογούμενους ένα απίστευτο ποσό κάθε χρόνο, αντίθετα η νομιμοποίησή της θα απελευθέρωνε εκατομμύρια λίρες που θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε άλλες προτεραιότητες».

Δεν είναι ασφαλώς η πρόθεση του σημειώματος αυτού να λάβει θέση υπέρ ή όχι της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης, αλλά να εστιάσει στον, ιδιότυπο για τα καθ’ ημάς, τρόπο σκέψης μιας κοινωνίας πολιτών που έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι κάθε ευρώ/στερλίνα που δαπανάται από το κράτος για οποιοδήποτε λόγο φεύγει απευθείας από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη.

Εάν μετά την 10χρονη περιπέτεια που περάσαμε είχαμε πειστεί για την ανυπαρξία των γνωστών λεφτόδεντρων -προσωπικά αμφιβάλλω- τα οποία φύονται πέριξ των κρατικών υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση κάθε είδους κρατικής δαπάνης, θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε με μια πιο παραγωγική και φρέσκια ματιά τους υπό διάθεση κρατικούς πόρους με στόχο μια πιο ποιοτική εξυπηρέτηση αναγκών που αποδίδουν περισσότερο και καλύτερο κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό θα συμβεί όταν και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας συνειδητοποιήσει ότι για κάθε μάρμαρο που σπάει ο κάθε «αγανακτισμένος» υπάρχει ένας λογαριασμός, ο οποίος όχι μόνο πληρώνεται από τον ίδιο, είτε επικροτεί την πράξη είτε όχι, ταυτόχρονα αποστερεί πολύτιμους πόρους από άλλους πολίτες που τους έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη.

Όπως το είπε κάποτε πολύ ωραία η Βρετανή Πρωθυπουργός M. Thatcher, “There is no such a thing as public money, only taxpayers money”.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

 

Δείτε το περιοδικό

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Μαρ 2020

Aναβολή συνεδρίου "Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου"

Mετά την ανακοίνωση των μέτρων του Υπουργείου Υγείας  αναφορικά με την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού καθώς και την σχετική απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, σας ενημερώνουμε ότι το συνέδριο "Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα", το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 27-28.3.2020, αναβάλλεται.

Για την υλοποίηση του συνεδρίου θα λάβετε νέα ενημέρωση.

Νέα – Ανακοινώσεις
11 Μαρ 2020

Aναβολή της εκδήλωσης ΕΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ                                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη,  12 Μαρτίου 2020 επιστημονική εκδήλωση της Ενώσεως Αστικολόγων, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Νέα – Ανακοινώσεις
11 Μαρ 2020

9o Νομικό Συνέδριο ΕΑΝΔΑ

Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών

Μαυρομιχάλη 4Α, 106 79 Αθήνα

 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, λαμβάνοντας υπόψη το από 5/3/2020 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊο και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ακυρώνεται η διοργάνωση ή η συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας,  αλλά και την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης, δυνάμει της οποίας αναστέλλονται οιεσδήποτε συνεδριακές εκδηλώσεις στην Επικράτεια για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, αναβάλλει το ετήσιο συνέδριο της ΕΑΝΔΑ που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου 2020 στην πόλη της Πάτρας.

Σας ευχαριστούμε για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον Όμιλο της Νομικής Βιβλιοθήκης και θα είμαστε σε επικοινωνία.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ε.Α.Ν.Δ.Α.

 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής,

Γεώργιος Αργυρόπουλος - Αντιπρόεδρος Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Νέα – Ανακοινώσεις
10 Μαρ 2020

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 Επιστημονική Εκδήλωση από την Ένωση Αστικολόγων στον ΔΣΑ

Η Ένωση Αστικολόγων διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα:

Η Προστασία του γάμου και της οικογένειας κατά το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00

Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Ακαδημίας 60 (1ος όροφος), Αθήνα

1ος Εισηγητής:

Παναγιώτης Νικολόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Το κώλυμα γάμου λόγω συγγένειας εξ αγχιστείας και η νομολογία του ΕΔΔΑ 

2ος Εισηγητής:

Ευάγγελος Αθανασόπουλος, Δ.Ν., Μεταδιδακτορικός ερευνητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ 
Σύγχρονες νομολογιακές εξελίξεις στην ερμηνεία του άρθρου 21 του Συντάγματος για την προστασία του γάμου και της οικογένειας

Περισσότερες πληροφορίες: Βασίλειος Τερζίδης Μ 6944/832844, Σωτήριος Παπαδόπουλο Μ 6947/903838

Χορηγός Επικοινωνίας: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
9 Μαρ 2020

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 – 2η Επιστημονική Ημερίδα Τετάρτης από την Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) και το Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» διοργανώνουν και φέτος, για 14η χρονιά, τη σειρά: «Επιστημονική Ημερίδα Τετάρτης» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

2η Επιστημονική Ημερίδα Τετάρτης Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
περιόδου Φεβρουαρίου- Μαΐου 2020 με θέμα:
«Συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος: προκλήσεις και προοπτικές»
σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, ώρα 6-8 μ.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
Ακαδημίας 60, 1ος όροφος

Είσοδος ελεύθερη

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θα παρακολουθήσουν τις επιστημονικές εκδηλώσεις της Τετάρτης της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) της περιόδου Φεβρουαρίου – Μαΐου 2020.

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
25 Φεβ 2020

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 – Νομικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας - Legal Debate στη Θεσσαλονίκη

Η The European Law Students’ Association (Elsa) διοργανώνει
Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας - Legal Debate με θέμα:
«Οικονομική ελευθερία σε συνάρτηση με το δικαίωμα στο περιβάλλον»

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00,
Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων ανάλογα με την θέση την οποία καλούνται να υποστηρίξουν και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους κ.κ.: Κώστα Χρυσόγονο, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ, Τάσο Παυλόπουλο, Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου και Κωνσταντίνο Γώγο, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ.

Περισσότερες Πληροφορίες: Μ. Μπαρμπούνης, Ειδικός Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων ELSA Thessaloniki 2019/2020 T.: 6955758271

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Νέα – Ανακοινώσεις
25 Φεβ 2020

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 – Συνέδριο με θέμα το Εργατικό Δίκαιο από την ELSA Thessaloniki

Η ELSA Thessaloniki διοργανώνει Συνέδριο με θέμα το Εργατικό Δίκαιο.
 
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 17.00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29

Εισηγητές:
Δημήτρης Ζερδελής, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ
Έφη Αχτσιόγλου, Διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου, πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτής Επικρατείας
Δημήτρης Βασιλείου, Δικηγόρος Αθηνών
Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, Διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ
Δημήτρης Γούλας, Δικηγόρος Θεσ/νίκης, Διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου.


Είσοδος ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Πληροφορίες: κος Γιώργος Σαχπατζίδης, Πρόεδρος ELSA Thessaloniki T. 6986825817

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
19 Φεβ 2020

Δωρεάν διανομή τίτλων στους φοιτητές από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει για 16η συνεχή χρονιά, τη δωρεάν προσφορά σε όλους τους φοιτητές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους με πληθώρα τίτλων, επιστημονικών περιοδικών, καθώς και πανεπιστημιακών συγγραμμάτων παλαιότερων ετών από όλους τους κλάδους του δικαίου.

Η δωρεάν προσφορά των τίτλων λαμβάνει χώρα καθημερινά στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οίκου, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και ώρες 09:00-15:00, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Υπεύθυνη διανομής, κα Μάγδα Παπαδοπούλου, Τ. 210 3678800

Νέα – Ανακοινώσεις
19 Φεβ 2020
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 123
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">