Τηλεκατάρτιση: Μύθοι, Αλήθειες & Αποφάσεις Ευθύνης

28 Απρ 2020

Μετά την αιφνίδια κατάργηση του προγράμματος Τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και της σύγχυσης ρόλων και αρμοδιοτήτων που έχει δημιουργηθεί τόσο στους ωφελούμενους όσο και στο κοινό, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα παρακάτω και ανακοινώνει την από 24-4-2020 απόφαση που έλαβε το ΔΣ της εταιρίας:

- Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ έχει αδειοδοτηθεί για την εκπαιδευτική της δραστηριότητα και πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ, ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) -και όχι ΚΕΚ - (βάσει των διατάξεων του Ν 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄ 222), με κωδικό 2100291 από το 2014) είναι δε από τους ελάχιστους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς με πιστοποίηση ISO 29990:2010 ήδη από το 2017. Λειτουργεί αποκλειστικά στην ελεύθερη αγορά και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επικεντρωμένη στα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα. Δεν εξαρτάται από το Δημόσιο, ουδέποτε δε στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε παρόμοιο πρόγραμμα ή έχει λάβει οποιαδήποτε επιχορήγηση οιουδήποτε ποσού μέσω προγράμματος κατάρτισης του ΥΕΚΑ ή του Δημοσίου με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

- Παρότι στη σχετική πρόσκληση του ΥΕΚΑ ο ρόλος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ως ΚΔΒΜ ονοματίζεται ως «Πάροχος Κατάρτισης», σύμφωνα με το πλαίσιο του προγράμματος ο «Πάροχος Κατάρτισης» περιορίζεται αποκλειστικά στην υποστήριξη και διαχείριση της διαδικασίας, συνεπώς ούτε το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ούτε οι πλατφόρμες τηλεκατάρτισης είχαν ή έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

- Με στόχο την προσφορά προστιθέμενης αξίας, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ έλαβε την απόφαση να προσφέρει επιπλέον της επιδότησης των 600€, ένα συνδυασμό παροχών υψηλού νομικού ενδιαφέροντος (επίκαιρων σεμιναρίων, λογισμικού, πρόσβασης στη νέα ΤΝΠ Qualex) αξίας 1.000€ σε όποιους ωφελούμενους θα την επέλεγαν ως «Πάροχο Κατάρτισης».

- Μέχρι και την Τετάρτη 22-4-2020 στις 18:13, όταν ανακοινώθηκε η κατάργηση του προγράμματος, είχαν αποδοθεί από την ομάδα έργου μέσα από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» 10.009 κωδικοί πρόσβασης σε αντίστοιχους ωφελούμενους αφήνοντας εκτός πρόσβασης 1.991 ακόμα ωφελούμενους, η καταχώριση των οποίων δεν κατέστη ποτέ δυνατή λόγω κατάργησης από το ΥΕΚΑ της σχετικής πρόσβασης στην ΕΡΓΑΝΗ.

- Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εξαιρετικά επίπονο και με απρόβλεπτες δυσκολίες έργο της υποστήριξης και διαχείρισης του προγράμματος, η εταιρία με τη συναίνεση των εργαζομένων που κλήθηκαν να συνδράμουν, προέβη σε άρση της αναστολής της εργασίας τους, καθώς και την προσωρινή απασχόληση επιπλέον 40 εργαζομένων οι οποίοι, εντός και εκτός εταιρίας, μοιρασμένοι σε βάρδιες, εργάστηκαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και των αργιών του Πάσχα. Μέσα σε διάστημα σχεδόν 3 εβδομάδων απάντησαν σε περισσότερες από 20.000 κλήσεις και emails και επικοινώνησαν με χιλιάδες συναδέλφους που είχαν στείλει ελλιπή ή λάθος δικαιολογητικά (σχεδόν το 1/3 του συνόλου).

-Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του προγράμματος Τηλεκατάρτισης η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δεν αλλάζει την υπόσχεσή της. Με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης στον νομικό κόσμο που την εμπιστεύθηκε, δεσμεύεται να διαθέσει όλα τα προνόμια που υποσχέθηκε σε όλους τους ωφελούμενους που την επέλεξαν για να υποβάλουν αίτηση ανεξαρτήτως διαδικασίας (τύπου Α ή Β) είτε πρόλαβαν να λάβουν κωδικούς πρόσβασης είτε όχι. Η διάθεση των προνομίων θα γίνει σειριακά, κατά σειρά ένταξης στο σύστημα και θα ξεκινήσει να αποδίδεται σταδιακά στους δικαιούχους από Δευτέρα 15-6-2020. Επ’ αυτού θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο και ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους 12.000 συναδέλφους και άλλους ωφελούμενους ανά την επικράτεια, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας δείχνετε.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Eιδική ενημέρωση: Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ 16604 -3224/27-04-2020, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης – αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ. αριθ. πρωτ.286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οιαδήποτε άλλη ενέργεια. Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, μπορούν μέχρι 8 Μαΐου 2020 να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.

Προς εξασφάλιση του δικαιώματος λήψης της σχετικής οικονομικής ενίσχυσης, και επειδή λόγω της κατάργησης του Προγράμματος δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας με κρατική απόφαση, είναι προφανώς σκόπιμο OΛΟΙ οι δικαιούχοι να εισέλθουν οι ίδιοι απευθείας στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr και να προβούν στις σχετικές ενέργειες που προβλέπει η οικεία ΚΥΑ.

Σε περίπτωση που λάβουν ενημέρωση από το Σύστημα ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αίτησης, θα πρέπει να προβούν στη σχετική ηλεκτρονική αίτηση που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ.

Σε περίπτωση που η αίτησή τους έχει ήδη υποβληθεί, το Σύστημα τους ενημερώνει σχετικά.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">