21 Μαΐου 2019: Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου»

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου» σε κλειστή εκδήλωση εκπαιδευτικών και βιβλιοθηκονόμων  που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς» της Νομικής Βιβλιοθήκης. Το βιβλίο αυτό, που είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς εικονογραφημένων βιβλίων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης «Μικρά Βήματα. Μεγάλοι Δρόμοι»,  και έχει εκδοθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, «… μιλά για μια παλιά και άσβεστη  ελληνική ιστορία σφοδρής και δίκαιης επιθυμίας που ενορχηστρώνεται και αποδίδεται αφηγηματικά με τρόπο έξοχο από τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, ζωγραφίστηκε από τον Χαρίτωνα Μπεκιάρη με αναρίθμητες λεπταίσθητες σχεδιαστικές γραμμές και χρωματικές διαφάνειες, εντείνοντας δραματικά την πλοκή και γεννώντας μια ηρωίδα συναρπαστική, μια λυγερή Καρυάτιδα.».

Όπως ανέφερε ο Συγγραφέας «στο βιβλίο αυτό «θίγεται το θέμα του σεβασμού στην πολιτιστική μας κληρονομιά.  Ένα έργο τέχνης, αποκομμένο βίαια από το οικοδόμημά του, σαν ένας άνθρωπος που έπεσε θύμα αρπαγής, συναλλαγής και εκμετάλλευσης, μιλά στον μικρό αναγνώστη εξηγώντας του πώς νιώθει κάθε μέρα στην ξενιτιά που οδηγήθηκε ακούσια. Το παιδί έτσι, με οδηγό το συναίσθημα, αντιλαμβάνεται την αξία του επαναπατρισμού όλων των μαρμάρων της Ακρόπολης και της επανασύστασης των εμβληματικότερων μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της κοινής μήτρας όλων μας.».  

Το βιβλίο διάβασε συγκινημένη στην αγγλική γλώσσα η επιστήθια φίλη του συγγραφέα, Dr. Elisabeth A. Poe - εκ των πλέον γνωστών δημιουργών προγραμμάτων Readers Theatre διεθνώς, η οποία και μίλησε για τη ιδιαίτερη εμπειρία που της χάρισε η ανάγνωση του βιβλίου.


Εκδηλώσεις Που Εγιναν
21 Μαΐ 2019

19 Απριλίου 2019: Ημερίδα - Προστασία δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, 2019 στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διενεργήθηκε Ημερίδα σχετικά με την Προστασία των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας είχε η κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχαν με εισηγήσεις έγκριτοι δικαστές και δικηγόροι.

Στην πρώτη συνεδρία όπου προήδρευσε ο κ. Φώτιος Κατσίγιαννης, Πρόεδρος ΑΕΠΠ, αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές ιδιαιτέρως αξιόλογες και εμπεριστατωμένες  εισηγήσεις σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των κοινωνικοασφαλιστικών παροχών. Ειδικότερα η κα Σταυρούλα Κτιστάκη, Πάρεδρος ΣτΕ, παρουσίασε το θέμα «Η στάση του εθνικού δικαστή απέναντι στο δικαίωμα σε ασφαλιστικές παροχές μετά την κρίση. Προβληματισμοί με βάση τη νομολογία της κρίσης», στη συνέχεια η κα Χαρά Πόνη, Πρωτοδίκης ΔΔ, μίλησε για το θέμα «Οι περικοπές των συντάξεων: Νομολογιακά πορίσματα», ακολούθησε η κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου η οποία ανέπτυξε το θέμα «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της κοινωνικής ασφάλισης σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης» καθώς επίσης και ο κ. Ιωάννης Τασόπουλος ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα «Ο αντισυνταγματικός νόμος που περιορίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και οι συνέπειές του: ο ρόλος του δικαστή, του νομοθέτη και της διοίκησης».

Στη δεύτερη συνεδρία συζητήθηκαν σχετικά θέματα με την προστασία από τη βεβαίωση των εισφορών και των προστίμων, με προεδρεύουσα την κα Ματίνα Γιαννακούρου, Επ. Καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην  ενότητα αυτή παρουσιάστηκαν η εισήγηση του κ. Νικολάου Πανταζή, Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τα αναφυόμενα ζητήματα από τη λειτουργία του ΚΕΑΟ, του κ. Πέτρου Πανταζόπουλου, Δικηγόρου ΔΝ, Επιστημονικού Συνεργάτη Νομικής Σχολής Αθηνών, σχετικά με την έννομη προστασία στην περίπτωση της επιβολής φορολογικών βαρών: ομοιότητες και διαφορές από την περίπτωση των κοινωνικοασφαλιστικών εισφορών και τέλος η κα Αικατερίνη Ηλιάδου, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος, ανέλυσε την δικαστική προστασία σχετικά με την εν ευρεία εννοία βεβαίωση των κοινωνικοασφαλιστικών εισφορών.

Η Ημερίδα εστέφη με επιτυχία, καθώς η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο. Επιπλέον η διοργάνωση πλαισιώθηκε με εκτενή συζήτηση για τα επίκαιρα ζητήματα των περικοπών των συντάξεων και της ανάγκης αναδιάρθρωσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ως συνέπειες της μνημονιακής κρίσης.  


Εκδηλώσεις Που Εγιναν
21 Μαΐ 2019
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">