#Μένουμε σπίτι- Δεν μένουμε πίσω

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με αίσθημα αλληλεγγύης εξακολουθεί να είναι κοντά σας σε όλη την περίοδο της καραντίνας.
Θέλοντας να συμβάλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας για όσο χρονικό διάστημα #μένουμε σπίτι, αλλά και στην απρόσκοπτη ενημέρωση και εκπαίδευσή σας, σας προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε επιλεγμένα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές εκδόσεις - ebooks, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org. Παράλληλα, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, όλων των κλάδων του δικαίου  με έκπτωση 20% και όλες τις εκδόσεις με έκπτωση 10% και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 20€.
Aποκτήστε άμεση πρόσβαση στο ebook, πληρώνοντας με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Η προσφορά ισχύει έως 31/5/2020.

Μένουμε σπίτι – Δεν μένουμε πίσω.
Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε την ενημέρωση και την εκπαίδευση που χρειάζεστε για να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία, πιο δυνατοί.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε όλοι μαζί και στο μέλλον.

Νέα – Ανακοινώσεις
24 Απρ 2020

Ανακοίνωση για το Training Voucher 600 € - 21 Απριλίου 2020

Training Voucher 600 €
Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους

Το Πρόγραμμα Training Voucher (600€) είναι ένα περίπλοκο έργο του οποίου η πρώτη φάση -υποβολή των αιτήσεων- πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της.

Μέχρι σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2020, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί περισσότερες από 8.000 αιτήσεις και έχουν αποσταλεί οι αντίστοιχοι κωδικοί.

Η 80μελής ομάδα «Voucher» που έχει συσταθεί ad hoc εργάζεται σε βάρδιες επί όλο το 24ωρο -συμπεριλαμβανομένων των αργιών του Πάσχα- με στόχο να διεκπεραιώσει το 100% της απόδοσης κωδικών στους ωφελούμενους το αργότερο έως την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των κωδικών σε όλους τους ωφελούμενους που υπέβαλαν ορθή και πλήρη αίτηση.

Για τις ελάχιστες αιτήσεις που ενδέχεται να έχουν κάποιες αστοχίες, θα υπάρχει χρόνος έως τη λήξη της προθεσμίας προκειμένου να διεκπεραιωθούν και αυτές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων σύμφωνα με το ΥΕΚΑ λήγει το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Το πρώτο μέρος του ποσού (400€) που δικαιούνται οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με το ΥΕΚΑ, θα καταβληθεί σε όλους τους ωφελούμενους από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2020.

Θα είμαστε δίπλα σας σας σε όλη τη διάρκεια της Τηλεκατάρτισης ώσπου να ολοκληρώσετε το Πρόγραμμα έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, με χαρά θα σας προσφέρουμε το πακέτο προνομίων που μόνο η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ προσφέρει και περιλαμβάνει:

Επιπλέον προνόμια που προσφέρει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ αξίας 1.000€

-Δωρεάν πρόσβαση 10 ωρών στην νέα ΤΝΠ Qualex (www.qualex.gr) η οποία περιλαμβάνει 850 εκδόσεις, 15 περιοδικά, Νομοθεσία, Νομολογία κ.ά.)

-Δωρεάν παρακολούθηση 5-7 επίκαιρων Σεμιναρίων (βλ. σχετική ανακοίνωση)

-Δωρεάν πρόσβαση 12 μηνών στο Alma Next, το πιο σύγχρονο λογισμικό οργάνωσης Δικηγορικού γραφείου, Ηλεκτρονική τιμολόγηση, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κ.ά.

-Δωρεάν πρόσβαση 12 μηνών στην Ηλεκτρονική Τετράβιβλο της 4Κ Online κ.ά.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την εμπιστοσύνη σας.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
21 Απρ 2020

Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους του Training Voucher 600 € - 17 Απριλίου 2020

Training Voucher 600 €
Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνείτε μαζί μας σχετικά με την πρόοδο των αιτήσεών σας για το Training Voucher (600€). Λυπούμαστε που δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά.

Λαμβάνουμε χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις, e mails και προσωπικά μηνύματα ή σχόλιά σας στη σελίδα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο facebook. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατον να απαντήσουμε σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά αν και θα το θέλαμε. Επιπλέον, πολλές φορές, το μήνυμά σας παραμένει αναρτημένο παρότι εν τω μεταξύ έχετε ήδη λάβει κωδικούς πρόσβασης.

Κατανοούμε την ανησυχία σας και την ανάγκη για ενημέρωση γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα, μια ομάδα 80 εργαζομένων, εσωτερικών και εξωτερικών που έχει συσταθεί ad hoc για τη διαχείριση των αιτήσεων, εργάζονται ακατάπαυστα έχοντας ήδη διαθέσει χιλιάδες κωδικούς πρόσβασης ωφελούμενων ενεργοποιώντας και το σχετικό voucher.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην αποστολή των κωδικών η οποία οφείλεται κυρίως στον μεγάλο όγκο των αιτήσεων που έχουμε λάβει, τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν με λάθος ή ελλιπή στοιχεία ακόμα και την υπερφόρτωση είτε του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ είτε των συστημάτων της ΓΓΠΣ.

Παρατηρήθηκαν επίσης κάποιες περιπτώσεις μη τήρησης της σειράς προτεραιότητας. Αυτό συμβαίνει διότι οι αιτήσεις κατανέμονται σε διαφορετικές ομάδες καταχωρητών προκειμένου να προχωρούν παράλληλα. Όλες οι ομάδες δεν κινούνται με την ίδια ταχύτητα και εξ αυτού του λόγου ίσως υπήρξαν κάποιες αστοχίες.

Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι η NΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα διαθέσει εντός των προθεσμιών που έχουν δοθεί από το ΥΕΚΑ τους κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι απελευθερώνουν και το σχετικό voucher σε όλους τους ωφελούμενους που έχουν υποβάλει ορθή και πλήρη αίτηση είτε επέλεξαν τη διαδικασία Α ή τη διαδικασία Β.

Σας παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας καθώς πολλές φορές τα e mails μας έρχονται εκεί.

Όλες οι αιτήσεις ελέγχονται διεξοδικά και μόνο εάν χρειάζεται, οι αιτούντες ενημερώνονται από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ προκειμένου να διορθώσουν, συμπληρώσουν ή να επαναλάβουν την αίτησή τους.

Όλοι οι ωφελούμενοι θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν την τηλεκατάρτισή τους έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την εμπιστοσύνη σας.

Καλή Ανάσταση,
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
17 Απρ 2020

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις του Training Voucher(600€)

Αγαπητοί φίλοι,

Λαμβάνουμε πληθώρα αιτήσεων από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Training Voucher(600€) και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μια πολυάριθμη ομάδα διαχείρισης του Training Voucher ασχολείται αποκλειστικά με τη λήψη, τον έλεγχο και τη διαχείριση όλων των αιτήσεων που έχουν αποσταλεί στο eservice@nb.org (τύπου Διαδικασίας Α) και στο edu@nb.org (Διαδικασίας Β) .
Σε περίπτωση που λείπει κάποιο απαιτούμενο έγγραφο από την αίτησή σας, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Εφόσον η αίτησή σας είναι πλήρης, θα προχωρήσουμε στη διεκπεραίωσή της και θα λάβετε σχετική ενημέρωση με email από εμάς, με ενημέρωση για τους κωδικούς εισόδου σας στην εκπαιδευτική πλατφόρμα για να ξεκινήσετε την τηλεκατάρτισή σας.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ πολλές εκατοντάδες αιτήσεις και έχουν αποσταλεί και οι απαιτούμενοι κωδικοί πρόσβασης στην πλατφόρμα τηρώντας την αντίστοιχη σειρά προτεραιότητας παραλαβής κάθε αίτησης.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, η προθεσμία υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής σας σύμφωνα με τη Διαδικασία Α λήγει στις 16 Απριλίου.
Η αντίστοιχη προθεσμία για τη Διαδικασία Β μέσω του Παρόχου λήγει τη Δευτέρα 20 Απριλίου και ώρα 15:00.
Το πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 30-4-2020

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καλώντας στα παρακάτω τηλέφωνα ή να στέλνετε e mail.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αθήνα, T: 210 3678 920, 3678 924, 3678 847, E: edu@nb.org
Θεσσαλονίκη, T: 2310 545618, 2310 536838, 2310 532134,2310 545567, 2310 545589, E: nbthess@nb.org
Πάτρα, T: 2610 361600, E: nbpatra@nb.org

Μένουμε σπίτι - Παραμένουμε δίπλα σας

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Απρ 2020

Ανακοίνωση για τη Διανομή Συγγραμμάτων

Σε συνέχεια της με αριθ. Πρωτ. 126/05-04-2020 Ανακοίνωσης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασιλείου Διγαλάκη με θέμα «Διαδικασία διανομής διδακτικών συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α.Ε.Β.Ε., θα διανείμει όλα τα εν λόγω συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2019-2020 μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς εθνικής ή τοπικής εμβέλειας (courier) στις δηλωθείσες ταχυδρομικές διευθύνσεις των φοιτητών.  

Νέα – Ανακοινώσεις
7 Απρ 2020

Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης για πληττόμενους επιστήμονες & ελεύθερους επαγγελματίες με επιταγή κατάρτισης 600€ κι επιπλέον Προνόμια αξίας 1.000€ από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στο πλαίσιο της Δράσης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες πληττόμενους από τον Covid-19»,  η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, παρέχει Πρόγραμμα Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης με Πιστοποίηση, με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης.
 
Το Πρόγραμμα κάταρτισης της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ απευθύνεται σε:
 
•    Δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή
•    Ασκούμενους Δικηγόρους
•    Διαιτητές
•    Διαμεσολαβητές
•    Συμβολαιογράφους
•    Δικαστικούς Επιμελητές
•    Οικονομολόγους
•    Λογιστές
•    Συμβούλους Επιχειρήσεων
 
Κάθε Καταρτιζόμενος δικαιούται εκπαιδευτικού επιδόματος 600 € που αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης των 100 εκπαιδευτικών ωρών.
 
Επιλέγοντας τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα απολαμβάνετε επιπλέον όφελος αξίας 1.000 € σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Λογισμικό & Υπηρεσίες μας.
 
 
Πληροφορίες:  Αθήνα: Τ 210 3678920,924,847, Ε edu@nb.org
                           Θεσσαλονίκη: Τ 2310 545618, Ε nbthess@nb.org
                           Πάτρα: Τ 2610 361600, Ε nbpatra@nb.org
Νέα – Ανακοινώσεις
7 Απρ 2020

ΣΥΝήΓΟΡΟΣ | τ137/2020 Editorial: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (τηλεοπτικούς)

Μιλώντας για ενηµέρωση, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και τον κόσµο, όλοι έχουµε στο πίσω µέρος του µυαλού µας µια παγκόσµια σταθερά που ακούει στο όνοµα BBC. Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Γιατί BBC; Για την ανεξάρτητη ενηµέρωση, τη βαθιά ανάλυση, την πληθώρα των επιλογών, τις µοναδικές αποστολές και τα παράτολµα ρεπορτάζ µε συνεργεία κορυφαίων δηµοσιογράφων και τεχνικών που επιχειρούν στις πιο αφιλόξενες και απόµακρες γωνιές του πλανήτη.

Κάθε µύθος για να φτιαχτεί, χρειάζεται φαντασία, για να συντηρηθεί όµως λεφτά. Ενίοτε µάλιστα τόσα πολλά που µπροστά τους λυγίζουν και οι πιο αυστηρές βρετανικές σταθερές όπως η απόλυτη διαχρονική ασυλία σε έναν ακλόνητο θεσµό όπως αυτόν του BBC. Όλα αυτά µέχρι πρόσφατα.

Την ηµέρα που στην πρωθυπουργική κατοικία ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωνε πανηγυρικά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν φώναξε το BBC να καλύψει τις δηλώσεις του, το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν εσωτερικά συνεργεία της Downing Street. Το BBC ως «αντίποινα» αυτής της απίστευτης απιστίας δεν µετέδωσε τις δηλώσεις του για το BREXIT.

Ήταν µια από τις τακτικές του ανταρτοπόλεµου που έχει ξεσπάσει µεταξύ της Βρετανικής κυβέρνησης και του εµβληµατικού µέσου ενηµέρωσης µε πρόσφατο παράδειγµα το µποϋκοτάζ του δηµοφιλούς ραδιοφωνικού σταθµού του BBC από τους υπουργούς του Johnson.

Τα µίση και πάθη µεταξύ Johnson και BBC παρά τη συνεχή επίκληση της δηµοσιογραφικής ιδιότητας του Βρετανού πρωθυπουργού έχουν βαθύτερα αίτια που ανάγονται στον ένα από τους δύο πυλώνες που έχτισαν και στηρίζουν τον µύθο του BBC. Την κρατική χρηµατοδότηση. Ο άλλος πυλώνας είναι η θεσµική του ανεξαρτησία.

Η πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης για αποποινικοποίηση της υποχρέωσης καταβολής της εισφοράς υπέρ του BBC από τους Βρετανούς πολίτες -θα παραµείνει µόνο η αστική φύση του αδικήµατος της µη καταβολής υποχρεωτικής εισφοράς- φαίνεται ότι έριξε λάδι στη φωτιά και ταυτόχρονα και ένα φως στο µυστήριο της µαγείας που περιβάλει το µεγάλο κανάλι. Εάν υιοθετηθεί η πρόταση της κυβέρνησης εκτιµάται ότι το BBC θα χάσει κρατική χρηµατοδότηση αξίας 350-400 εκ. βρετανικών λιρών το οποίο ανέρχεται στο 10% του ετήσιου προϋπολογισµού του. Ο οργανισµός που στηρίζεται σε χρηµατοδότηση 1,35-4,00 δις λίρες ετησίως δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος, υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του BBC κάνοντας λόγο για δρακόντειες περικοπές µισθών και θέσεων εργασίας ξεκινώντας µάλιστα αµέσως µε την περικοπή 450 θέσεων εργασίας κυρίως δηµοσιογράφων για να προσαρµοστούν στους νέους καιρούς.

«Πολύ απλά, την εποχή που δηµιουργήθηκε το BBC ο κόσµος ήταν πολύ διαφορετικός από σήµερα» υποστηρίζουν πολλά µέλη της βρετανικής κυβέρνησης που αντιπαραθέτουν την διείσδυση της καλωδιακής τηλεόρασης και άλλων πλατφορµών τύπου Netflix, ΥουTube κ.ά. στα βρετανικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πού θα ξοδέψουν τις 154 λίρες τον χρόνο που σήµερα υποχρεωτικά καταβάλλουν για τη χρηµατοδότηση του BBC.

Η κριτική, για την πολεµική που δέχεται το BBC από την κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι έχει τις ρίζες της στις αποστάσεις που τηρεί ο οργανισµός σε διάφορες πτυχές της πολιτικής Johnson σε θέµατα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Πάντως ανεξάρτητα από τις όποιες ισορροπίες επικρατούν στη βρετανική πολιτική σκηνή είναι αδιαµφισβήτητο γεγονός ότι η συµπεριφορά όχι µόνο του Έλληνα αλλά και του παγκόσµιου καταναλωτή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προϊόντων έχει αλλοιωθεί δραστικά σε σχέση µε τις προηγούµενες δεκαετίες µε αποτέλεσµα να προβληµατίζει έντονα τα ΜΜΕ ανά τον κόσµο ποιο θα είναι το µέλλον της ενηµέρωσης στο τοπίο της επόµενης µέρας.

Το σχετικό άρθρο για τη διαµάχη της κυβέρνησης Johnson µε το BBC που δηµοσιεύτηκε στους Νew York Times (7-2-2020) µου τράβηξε την προσοχή γιατί συνέπεσε µε µια πολύ ενδιαφέρουσα -και αδιέξοδη- συζήτηση που είχα µε διευθυντή ειδήσεων µεγάλου τηλεοπτικού σταθµού για τα πραγµατικά οικονοµικά αδιέξοδα που έχουν διαµορφωθεί από τη µείωση των τηλεοπτικών εσόδων και τη διείσδυση των on demand πλατφορµών, προβλήµατα µε τα οποία είναι αντιµέτωπα όλα τα επίγεια κανάλια.

Συµπτωµατικά επίσης η ηµέρα που γράφτηκε αυτό το σηµείωµα συνέπεσε µε την επιστροφή του νέου Mega, ενός καναλιού που εκ των συνθηκών δεν µπορεί να απευθυνθεί στον απαιτητικό τηλεθεατή. Και αν το ερώτηµά του πώς σήµερα µπορεί να είναι βιώσιµη µια ποιοτική και αξιόπιστη ενηµέρωση καταλήγει εν τέλει στον οβολό -υποχρεωτικό- των πολιτών µπορούµε να φανταστούµε τι θα γίνει αν τους δοθεί η διακριτική ευχέρεια της επιλογής.

Οι αναλογίες για το µέλλον και της δικής µας ΕΡΤ, η οποία διαθέτει τη χρηµατοδότηση αλλά δυστυχώς όχι την αξιοπιστία, είναι προφανείς.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

Νέα – Ανακοινώσεις
1 Απρ 2020

#Μένουμε σπίτι – Μένουμε κοντά σας

Με δωρεάν πρόσβαση σε επιλεγμένα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια και ebooks

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με αίσθημα αλληλεγγύης εξακολουθεί να είναι κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Θέλοντας να συμβάλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας για όσο χρονικό διάστημα #μένουμε σπίτι, αλλά και στην απρόσκοπτη ενημέρωση και εκπαίδευσή σας,  σας προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε επιλεγμένα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές εκδόσεις - ebooks, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org. Παράλληλα, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, όλων των κλάδων του δικαίου  με έκπτωση 20% και όλες τις εκδόσεις με έκπτωση 10% και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Μένουμε σπίτι – Δεν μένουμε πίσω.
Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε την ενημέρωση και την εκπαίδευση που χρειάζεστε για να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία, πιο δυνατοί.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε όλοι μαζί και στο μέλλον.

Νέα – Ανακοινώσεις
30 Μαρ 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Αποκτήστε άμεσα τις Εκδόσεις που σας ενδιαφέρουν! 

Σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργών στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, τα καταστήματα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ παραμένουν κλειστά από Τετάρτη 18/3/2020 έως 31/3/2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης.  

 

Για την αγορά οποιουδήποτε Βιβλίου & Περιοδικού μπορείτε να εξυπηρετείστε άμεσα

• μέσω on line αγορών στο www.nb.org

• με παραγγελία μέσω τηλεφώνου ή email: 
Aθήνα Τ 210 3678829,   210 3678826,   210 3678958,   210 3678800 ( 30 γραμμές ) 

24ωρη εξυπηρέτηση στα:  Μ 6974481065

Θεσσαλονίκη: T 2310 545618, E nbthess@nb.org  

Πάτρα: Τ 2610 361600, E nbpatra@nb.org 

 

Για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή σας, σας προτείνουμε την αγορά των εκδόσεών μας σε συνδυασμό εντύπου και ebook, προκειμένου να αποκτήσετε άμεσα πρόσβαση στο περιεχόμενο των εκδόσεων που θα επιλέξετε ενώ η παράδοση του εντύπου θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της ταχυμεταφορικής εταιρίας που συνεργαζόμαστε, στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξετε. 

 

Νέα – Ανακοινώσεις
18 Μαρ 2020

Νομικός Σύμβουλος | τ108/2020 Editorial : Για τα «λεφτά του Κράτους» πάλι

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των Εξαρχείων την έχουν συνηθίσει, θέλοντας και μη. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ που βρίσκομαι τακτικά στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους. Η διάχυτη, βαριά μυρωδιά του χασίς που απολαμβάνουν ανέμελα οι θεριακλήδες του είδους σε δρόμους και παγκάκια της περιοχής είναι πλέον παντού στον αέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το ίδιο και σε πολυσύχναστους δρόμους του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, του Παρισιού και αλλού.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου (27-12-2019) οι Βρετανοί φορολογούμενοι από το 2015 και μετά δαπάνησαν 2,5 δις στερλίνες για την κράτηση περίπου 8.000 πολιτών κάθε χρόνο για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Tα νούμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (MoJ) της Βρετανίας δείχνουν ότι πάνω από 1 στους 100 έγκλειστους τα τελευταία χρόνια ήταν καταδικασμένος για αδικήματα που αφορούν στη χρήση κάνναβης, χωρίς να συνυπολογιστούν χιλιάδες ακόμα που κρατήθηκαν ή προφυλακίστηκαν για τα ίδια αδικήματα. Τα νούμερα αυτά αφορούν φυλακισμένους για τους οποίους τα αδικήματα της κάνναβης που τους βάρυναν ήταν τα κύρια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, o μέσος Βρετανός φυλακισμένος κοστίζει στους φορολογούμενους 37.500 στερλίνες το χρόνο που σημαίνει ότι η κυβέρνηση από το 2015 και μετά δαπάνησε παραπάνω από 181 εκ. στερλίνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη. Το πραγματικό, όμως, κόστος για το δημόσιο ανέρχεται στα 2,5 δις, όπως αναφέρει σχετική έρευνα της Ένωσης Βρετανών φορολογουμένων (Taxpayers alliance), διότι στο συνολικό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα κόστη που επιβαρύνουν την αστυνομία, τις εισαγγελίες, τα δικαστήρια, τους δικηγόρους και γενικότερα όλο το σύστημα συμμόρφωσης.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι κάθε χρόνο κρατούνται προσωρινά μέχρι 12 ώρες σχεδόν 7.000 άνθρωποι για αδικήματα που αφορούν απλή κατοχή και χρήση κάνναβης. Μεταξύ αυτών ήταν και η περίπτωση μιας 55χρονης πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας που απασχόλησε τα ΜΜΕ γιατί συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της καλλιέργειας 10 μικρών φυτών κάνναβης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου από την οποία υπέφερε. Παρά το ότι πάντως η Βρετανική Κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2019 νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, η νομοθεσία είναι τόσο αυστηρή που ελάχιστοι Βρετανοί πολίτες κατάφεραν να λάβουν τη σχετική άδεια σε αντίθεση με τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη και αναγκάζονται να καταφεύγουν στην μαύρη αγορά.

Η πανίσχυρη στην Βρετανία Ένωση Φορολογούμενων πάντως εκτιμάει ότι η εφαρμογή του νόμου κοστίζει σε ετήσια βάση 212 εκ. λίρες στην αστυνομία, 47 εκ. λίρες στην εισαγγελία και τα δικαστήρια, 60 εκ. λίρες στη νομική βοήθεια (legal aid) και 141 εκ. λίρες στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) για την παρακολούθηση και την υποβοήθηση αυτών των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι.

Ο Harry Fone, εκ μέρους της Ένωσης Φορολογουμένων, δήλωσε στους Times ότι «αν αφήσει κανείς για ξεχωριστή συζήτηση το ηθικό μέρος της υπόθεσης, είναι σαφές ότι η απαγόρευση της χρήσης κάνναβης κοστίζει στους Βρετανούς φορολογούμενους ένα απίστευτο ποσό κάθε χρόνο, αντίθετα η νομιμοποίησή της θα απελευθέρωνε εκατομμύρια λίρες που θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε άλλες προτεραιότητες».

Δεν είναι ασφαλώς η πρόθεση του σημειώματος αυτού να λάβει θέση υπέρ ή όχι της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης, αλλά να εστιάσει στον, ιδιότυπο για τα καθ’ ημάς, τρόπο σκέψης μιας κοινωνίας πολιτών που έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι κάθε ευρώ/στερλίνα που δαπανάται από το κράτος για οποιοδήποτε λόγο φεύγει απευθείας από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη.

Εάν μετά την 10χρονη περιπέτεια που περάσαμε είχαμε πειστεί για την ανυπαρξία των γνωστών λεφτόδεντρων -προσωπικά αμφιβάλλω- τα οποία φύονται πέριξ των κρατικών υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση κάθε είδους κρατικής δαπάνης, θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε με μια πιο παραγωγική και φρέσκια ματιά τους υπό διάθεση κρατικούς πόρους με στόχο μια πιο ποιοτική εξυπηρέτηση αναγκών που αποδίδουν περισσότερο και καλύτερο κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό θα συμβεί όταν και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας συνειδητοποιήσει ότι για κάθε μάρμαρο που σπάει ο κάθε «αγανακτισμένος» υπάρχει ένας λογαριασμός, ο οποίος όχι μόνο πληρώνεται από τον ίδιο, είτε επικροτεί την πράξη είτε όχι, ταυτόχρονα αποστερεί πολύτιμους πόρους από άλλους πολίτες που τους έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη.

Όπως το είπε κάποτε πολύ ωραία η Βρετανή Πρωθυπουργός M. Thatcher, “There is no such a thing as public money, only taxpayers money”.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

 

Δείτε το περιοδικό

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Μαρ 2020

Aναβολή συνεδρίου "Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου"

Mετά την ανακοίνωση των μέτρων του Υπουργείου Υγείας  αναφορικά με την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού καθώς και την σχετική απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, σας ενημερώνουμε ότι το συνέδριο "Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα", το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 27-28.3.2020, αναβάλλεται.

Για την υλοποίηση του συνεδρίου θα λάβετε νέα ενημέρωση.

Νέα – Ανακοινώσεις
11 Μαρ 2020

Aναβολή της εκδήλωσης ΕΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ                                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη,  12 Μαρτίου 2020 επιστημονική εκδήλωση της Ενώσεως Αστικολόγων, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Νέα – Ανακοινώσεις
11 Μαρ 2020
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">