ΣΥΝήΓΟΡΟΣ | τ135/2019 Editorial:Μαθήματα συγκατοίκησης από τη Γερμανία

Η πρόσκληση εγκατάστασης προς τους 16 Σύριους πρόσφυγες είχε υψηλό ρίσκο και ο δήμαρχος του μικρού χωριού Golzow της Ανατολικής Γερμανίας, Frank Schultz, το γνώριζε.

Και πώς να μην είχε ρίσκο όταν τότε, το 2015, πέραν του γενικού κλίματος καχυποψίας των Γερμανών για τους πρόσφυγες, το 25% των κατοίκων του χωριού ήταν ψηφοφόροι της άκρας δεξιάς, σε μια περιοχή μάλιστα της Ανατολικής Γερμανίας της οποίας οι κάτοικοι 30 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ένιωθαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας θεωρώντας ότι το επίσημο γερμανικό κράτος τους παραμελεί.

«Τρέλα..» αναφώνησε η ιδιοκτήτρια του μοναδικού κομμωτηρίου της περιοχής.

«Αδύνατον..» συμπέρανε ένας κτηνοτρόφος στη συνέλευση της κοινότητας στην οποία ο δήμαρχος παρουσίασε την πρότασή του.

Κι όμως, ήταν η μόνη λύση για να επαναλειτουργήσει -ουσιαστικά να σωθεί από οριστικό κλείσιμο- το μοναδικό σχολείο του χωριού το οποίο όπως και οι υπόλοιπες απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της ανατολικής Γερμανίας υπέφεραν από την εσωτερική μετανάστευση προς τις πόλεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2015, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία, το σχολείο του Golzow είχε ήδη πρόβλημα λειτουργίας και ο δήμαρχος σκέφτηκε ότι η πρόσκληση συγκατοίκησης με Σύριους πρόσφυγες θα ήταν μία μοναδική ευκαιρία να σωθεί το σχολείο αλλά και να αναζωογονηθεί πληθυσμιακά το χωριό.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση των New York Times (21-22/9/2019), η οποία κάλυψε το θέμα με πρωτοσέλιδο τίτλο “Lessons in integration”, τέσσερα χρόνια αφότου οι Σύριοι εγκαταστάθηκαν στο Golzow, η ζωή του χωριού έχει αλλάξει προς το καλύτερο, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι δηλώνουν.

Το σχολείο επαναλειτούργησε, τα άδεια διαμερίσματα γέμισαν ζωή, οι τοπικές εθνικές γιορτές γιορτάζονται με ανταλλαγές γλυκών και εδεσμάτων από τη Γερμανία και τη Συρία αντίστοιχα, όταν η κοινότητα ή ο διευθυντής του σχολείου ζητάει βοήθεια καθαρισμού ή καλλωπισμού των δημόσιων χώρων οι Σύριοι πρόσφυγες είναι οι πρώτοι εθελοντές, ένας ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού που ζει μόνος του έχει πάρει υπό την κηδεμονία του τρία μικρά προσφυγόπουλα στα οποία μαθαίνει τη γλώσσα, κολύμπι και ψάρεμα, με αντάλλαγμα την αγάπη των παιδιών που τον αποκαλούν «opa» δηλ. παππού τους στα γερμανικά και πολλές άλλες ιστορίες συνύπαρξης και αλληλοκατανόησης βγήκαν από αυτό το εγχείρημα.

Η ενσωμάτωση δεν ήταν εύκολη και η ζωή του δημάρχου καθόλου ανέφελη μέχρι να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό και τις φοβίες των κατοίκων και να τους πείσει να δώσουν πράσινο φως για την εγκατάσταση.

Ο ίδιος ωστόσο σκεπτικισμός και ανασφάλεια κυριαρχούσε και στην άλλη πλευρά. Όταν η Halima Taha, Σύρια πρόσφυγας και μητέρα τριών παιδιών συζήτησε με συμπατριώτες της ότι είχε επιλεγεί να εγκατασταθεί στο χωριό Golzow, εκείνοι την απέτρεψαν λόγω των ακουσμάτων για τη σκληρή στάση των Ανατολικογερμανών έναντι των προσφύγων.

Και παρότι η προσαρμογή επέβαλε αμοιβαίες υποχωρήσεις, 4 χρόνια μετά, η ιστορία του Golzow είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών που θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα και στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία ίσως μπορεί να μετατρέψει ένα άλυτο πρόβλημα σε ευκαιρία για τα ερειπωμένα χωριά και τα ακριτικά νησιά της, που καταρρέουν από την έλλειψη ζωής, υποδομών και προοπτικής για το μέλλον.

Και επειδή κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί να επωφελείται χωρίς να μοιράζεται το βάρος, λέμε «Ναι» στη λελογισμένη και με σχέδιο διοικητική, διπλωματική και αξιακή διαχείριση του προβλήματος και μαζί και στις φωνές όχι μόνο της λογικής και του ανθρωπισμού που αρμόζουν στις περιστάσεις αλλά ακόμα και της «ιδιοτελούς στρατηγικής» για αναζωογόνηση μιας χώρας που γερνάει με γρηγορότερο ρυθμό απ’ ότι ανανεώνεται. Και αν τυχαία προέκυψε ένας Γιάννης Αντεντοκούμπο, μήπως θα έπρεπε να επιδιώξουμε να αναδειχθούν και άλλοι «Γιάννηδες» που μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα μας;

Η ενσωμάτωση είναι ένωση και η ένωση άθροισμα. Όταν το άθροισμα στέκεται απέναντι στον διαχωρισμό και τη διαίρεση, ο Έλληνας πολίτης και η σχεδόν 200 ετών σύγχρονη Ελληνική πολιτεία, υπό την στέγη της ΕΕ, κάνει μία δύσκολη αλλά απελευθερωτική επιλογή ενότητας και πολιτισμικής πολυμορφίας, απόλυτα εναρμονισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες. Για αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

Νέα – Ανακοινώσεις
2 Ιαν 2020

Save the Date 19 Φεβρουαρίου 2020 – Κοινή Εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων & της Ελληνικής Εταιρίας Ποινικού Δικαίου

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και

της Ελληνικής Εταιρίας Ποινικού Δικαίου,

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5:30 μ.μ

Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς», ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Θέμα: «Το νέο εταιρικό ποινικό δίκαιο»

Πρόγραμμα

Πρώτο πάνελ: Το νέο ποινικό δίκαιο της ανώνυμης εταιρίας (άρθρα 176 έως 180 ν. 4548/2018)

Πρόεδρος: Ευάγγελος Περάκης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του ΣΕΕ

1) Σπύρος Γ. Αλεξανδρής, Δικηγόρος, LL.M.: «Ποινική ευθύνη Διοικούντων, Μετόχων, Ομολογιούχων»

2) Ισαάκ Γεροντίδης, Δικηγόρος, ΜΔΕ: «Παραβάσεις σχετικές με τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας»

Δεύτερο πάνελ: Τα περιουσιακά εγκλήματα εντός του πλαισίου της εταιρικής δραστηριότητας στο νέο ΠΚ

Πρόεδρος: Ιωάννης Γιαννίδης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της ΕΕΠΔ

1) Βασίλειος Πετρόπουλος, Dr. iur. Dr. ur.hab Munchen, Δικηγόρος: «Οι αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα σε σχέση με περιουσιακά εγκλήματα στα πλαίσια της εταιρικής δραστηριότητας».

2) Παναγιώτης Κουρελέας, Δικηγόρος, Mag.iur., Αθήνα: «Προβλήματα περιουσιακού εταιρικού Ποινικού Δικαίου από τον περιορισμό της αυτεπάγγελτης δίωξης των σχετικών εγκλημάτων»

-Συζήτηση-

Πληροφορίες: Ελισάβετ Κουλάνη Τ: 210 3678858

Κρατήσεις θέσεων www.nb.org

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
23 Δεκ 2019

Save the Date 27 & 28 Μαρτίου 2020 – Συνέδριο «Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη

Το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό έγκλημα της Νομικής Σχολής  ΑΠΘ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης  διοργανώνουν

Σ υ ν έ δ ρ ι ο με θέμα:

Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ώρες : 17:00-20:30        &       10:00-15:00  αντίστοιχα

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο,  Τσιμισκή 29 - 546 24 Θεσσαλονίκη

Προεδρίες: Ι. Τσαλαγανίδης, Πρόεδρος Αρείου Πάγου
Β. Πλιώτας,
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
Αθ. Ράντος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δείτε το πρόγραμμα

Πληροφορίες: https://www.law.auth.gr/el/anti-corruption/lab

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
18 Δεκ 2019

2016-2019 Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στηρίζει το Πρόγραμμα PRISON OF PEACE – GREECE

Μία από τις αιτίες εκδήλωσης της βίας είναι και η έλλειψη δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων με τρόπο εποικοδομητικό και μη βίαιο. Ιδιαίτερα εντός της φυλακής, οι περισσότεροι κρατούμενοι θεωρούν ότι η βία και ο εξαναγκασμός είναι οι μοναδικές τους επιλογές στη διαχείριση των προβλημάτων μας. Μέσα από σειρά εκπαιδεύσεων, το πρόγραμμα Prison of Peace (PoP) διδάσκει τεχνικές επικοινωνίας και ειρηνικούς, μη-βίαιους τρόπους διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων. Η εκπαίδευση στις δεξιότητες αυτές βοηθά αφενός τους κρατούμενους στην επανένταξή τους, προλαμβάνοντας τυχόν υποτροπή, και αφετέρου το προσωπικό των φυλακών, εξοπλίζοντάς τους με ένα ακόμη εργαλείο για να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις της εργασίας τους και να προλαμβάνουν τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις. Το Prison of Peace είναι το μοναδικό πρόγραμμα στον κόσμο που εκπαιδεύει και πιστοποιεί κρατούμενους και προσωπικό φυλακών στην κοινωνική διαμεσολάβηση εντός της φυλακής. Μέσα από εκπαιδεύσεις συνολικής διάρκειας 80 ωρών και follow-up συναντήσεις, οι συμμετέχοντες του προγράμματος Prison of Peace αναλαμβάνουν σταδιακά να βοηθούν άλλους στην επίλυση των συγκρούσεών τους. Ταυτόχρονα, τους δίδεται η δυνατότητα να υποστηρίξουν νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ως μέντορες ή / και εκπαιδευτές. Το Prison of Peace επιδιώκει την πλήρη βιωσιμότητά του σε όλες τις φυλακές που εφαρμόζεται, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίησή του από τους ίδιους, με την ελάχιστη συμμετοχή της ομάδας Διαμεσολαβητών/εκπαιδευτών.

Από την πρώτη εφαρμογή του στην Ελλάδα στα τέλη του 2016, το πρόγραμμα Prison of Peace πραγματοποίησε συνολικά περισσότερες από 750 ώρες εκπαίδευσης και follow-up. Πιστοποίησε περισσότερους από 110 συμμετέχοντες ως Συντονιστές Κύκλων Ειρήνης και περισσότερους από 80 συμμετέχοντες ως Ειρηνοποιούς. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες συντόνισαν περισσότερες από 900 συζητήσεις με θέμα διάφορες αξίες (Κύκλοι Ειρήνης), με τη συμμετοχή τουλάχιστον 5.400 ατόμων (εντός ή εκτός φυλακής), έκαναν τουλάχιστον 300 συζητήσεις για τη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων με εκατοντάδες άτομα (εντός ή εκτός φυλακής.) Μεταξύ Απριλίου 2018 και Μαΐου 2019, το Prison of Peace υπερδιπλασίασε τις δράσεις του στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των Καταστημάτων Κράτησης με τα οποία συνεργάζεται σε εννέα (από τέσσερα) και προσθέτοντας τουλάχιστον 150 νέους συμμετέχοντες στις εκπαιδεύσεις. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα Prison of Peace υλοποιείται από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας & Διαχείρισης Συγκρούσεων – D.U.C.K.S ΑΜΚΕ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ducks.gr / www.prisonofpeace.org www.facebook/DUCKSGREECE.

Το Πρόγραμμα της Prison of Peace - Greece περήφανα στηρίζει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ως ΧΟΡΗΓΟΣ των δράσεών της.

 

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Δεκ 2019

Save the Date 14-16 Φεβρουαρίου 2020 – EODID Athens Vis Pre-Moot 2020

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η περσινή διοργάνωση φιλικών αγώνων διαιτησίας EODID Athens Vis Pre-moot 2019, υπό την αιγίδα του ΕΟΔΙΔ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης “Willem C. Vis Moot Court Competition”, διοργανώνεται φέτος το EODID Athens Vis Pre-moot 2020, το οποίο θα λάβει χώρα από 14 έως και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομάδες ξένων πανεπιστημίων θα επισκεφθούν την Αθήνα για ενόψει του Μεγάλου Τελικού του Διαγωνισμού στη Βιέννη.

Πληροφορίες: Ε: athens.vispremoot@gmail.com, https://www.facebook.com/eodidathensvispremoot

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Δεκ 2019

Save the Date Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 – Ημερίδα «Οι Σύγχρονες εξελίξεις στις Δημόσιες Συμβάσεις μετά τον Ν 4412/2016» στη Θεσσαλονίκη

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου
Δημόσιες Συμβάσεις - Ν 4412/2016
Νομολογιακή Προσέγγιση και Πρακτική Εφαρμογή
υπό την επιμέλεια των
Ε.-Ε. Κουλουμπίνη , Η. Μάζου , Ι. Κίτσου
Συμβούλου ΕλΣυν Συμβούλου της Επικρατείας Προέδρου Κλιμακίου ΑΕΠΠ

διοργανώνει, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, Hμερίδα με θέμα:

Οι Σύγχρονες εξελίξεις στις Δημόσιες Συμβάσεις μετά τον Ν 4412/2016
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 | ώρα 13:00 (ώρα προσέλευσης: 12:50)
Αίθουσα τελετών του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός:
Αικατερίνη Περιστεροπούλου, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προεδρεύων:
Ηλίας Μάζος, Σύμβουλος Επικρατείας

Ομιλητές:
Ευαγγελία-Ελισσάβετ Κουλουμπίνη, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ

Δρ. Ιωάννης Κίτσος, Πρόεδρος Κλιμακίου Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών  

Όλγα Ζήκου, Εφέτης ΔΔ

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Πληροφορίες:   Ελισάβετ Κουλάνη   Τ 210 3678858
    Νομική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης   Τ 2310 532134
Νέα – Ανακοινώσεις
13 Δεκ 2019

Save the Date 13-16 Δεκεμβρίου 2019 – Συνέδριο “Get Involved”

Ένα μοναδικό συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου νέοι από Ελλάδα και εξωτερικό καλούνται να πάρουν τις θέσεις Κεντρικών Τραπεζιτών και συμβούλων, να συζητήσουν θέματα που αφορούν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της και να αποφασίσουν ακολουθώντας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διοργανώνει η ομάδα της #Get_Involved.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αναδείξει τον ρόλο της διοικητικής, εκτελεστικής λειτουργίας της μέσα από τη λήψη αποφάσεων για την ομαλή λειτουργία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.

 

Παρασκευή 13*, Σάββατο 14, Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019,
Συνεδριακό Κέντρο της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23.

 

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απεύθυνουν οι κ.κ.:
• Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος,
• Αντώνης Καρατζάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ομιλητές θα είναι οι κκ:
Στ. Κωνσταντάς, Δ. Μαλλιαρόπουλος, Θ. Σταματίου, Γκ. Χαρδούβελης, Χρ. Γκόρτσος, Ευστ. Ποταμίτης, Λ. Κοντογιάννη, Αιμ. Βάρφη, Ι. Μάνος.

Πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί, με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, ξενάγηση αποκλειστικά για τους συνέδρους στο μουσείο της ΤτΕ, όπου φιλοξενείται έκθεση με στοιχεία για την πορεία ως σήμερα, αλλά και το μέλλον των Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

*Στο Κεντρικό Κατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://gettinginvolved.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf/

 

Χορηγός ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Νέα – Ανακοινώσεις
12 Δεκ 2019

Save the Date Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 – Ομιλία : «Το Δικονομικό Δίκαιο της Ανώνυμης Εταιρείας μετά τον νέο Νόμο 4548/2018» στο ΔΣΑ

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων

«Το Δικονομικό Δίκαιο της Ανώνυμης Εταιρείας μετά τον νέο Νόμο 4548/2018» -

Ομιλητής: Αλέξανδρος Σπυρίδωνος,  Δ.Ν., LL.M. (L.S.E.), Δικηγόρος και Συγγραφέας

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20.00

Αίθουσα «Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος», ΔΣΑ, Ακαδημίας 60, Αθήνα.

 

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Τ 210 3678858

Νέα – Ανακοινώσεις
6 Δεκ 2019

Save the Date 10 Δεκεμβρίου 2019 – Εκδήλωση “Brexit, EU & the Law What’s next?” από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει την Εκδήλωση:
Brexit, EU & the Law - What’s next?

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, ώρα έναρξης 17.00
Αμφιθέατρο
Campus Αθήνας, Ακαδημίας 42, Αθήνα

Συμμετέχουν:
Dr. Charilaos Nikolaidis, Lecturer, Essex Law School
Dimitris Exarchou, Partner Holman Fenwick Willian Law Firm, London/Piraeus
Prof. Dimitris Ziouvas, Panteion University, IALS University of London

 

H εκδήλωση θα γίνει στα αγγλικά.

Συμμετοχές: κα Λίνα Δρόντζα Τ 210 6199891, E ldrontza@mitropolitiko.edu.gr

Είσοδος ελεύθερη

Νέα – Ανακοινώσεις
5 Δεκ 2019

Save the Date 13 & 14 Δεκεμβρίου 2019 – Συνέδριο Τραπεζικού και Ασφαλιστικού Δικαίου από την ELSA Greece

Η ELSA Greece (European Law Students Association of Greece) διοργανώνει το

Banking and Insurance Law Conference
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
Αίθουσα ΕΡΜΗΣ , ΕΒΕΑ , Ακαδημίας 7, ΑΘΗΝΑ

υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Καθηγητή Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Γκόρτσου.
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και έχει τη στήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και δικηγορικών εταιριών του κλάδου. Πλαισιώνεται δε, από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και εξειδικευμένους δικηγόρους.

Σκοπός του εν λόγω Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει μία σφαιρική εικόνα για επίκαιρα και καίρια ζητήματα Τραπεζικού και Ασφαλιστικού Δικαίου.

Το Συνέδριο διαρθρώνεται σε δύο άξονες:

• Ιδιωτικό και Δημόσιο Τραπεζικό Δίκαιο
• Ιδιωτικό και Δημόσιο Ασφαλιστικό Δίκαιο

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Banking and Insurance Law Conference και τη δυνατότητα προεγγραφής κι εγγραφής επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/506588980189614/

 

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Νέα – Ανακοινώσεις
4 Δεκ 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ / ΟΛΕΣ οι αγωγές που κατατίθενται από 2-12-2019 είναι απαράδεκτες αν δεν επισυνάψουν το σχετικό έντυπο που μόλις ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με άρθρα 3 και 44 του Ν 4640/2019 (ΦΕΚ Α΄ 190/30.11.2019), επί ποινή απαραδέκτου της αγωγής, από 2.12.2019 είναι υποχρεωτική η επισύναψη στο εισαγωγικό δικόγραφο της αγωγής που τυχόν ασκηθεί, ενημερωτικού εγγράφου για τη δυνατότητα επίλυσης της διαφοράς με διαμεσολάβηση.

Δείτε το ενημερωτικό έγγραφο εδώ

Πληροφορίες : https://www.diamesolavisi.gov.gr/nea/ypohreosi-eggrafis-enimerosis-apo-ton-plirexoysio-dikigoro-pros-ton-entolea-gia-oles-tis-diafores?fbclid=IwAR38Eofw-WxONKYEe1RVfugDYV9EV3rAmsZKbW_qq2-H8GoW7aSTXiKPGYw)

Νέα – Ανακοινώσεις
2 Δεκ 2019

Save the Date 16 Δεκεμβρίου 2019 – Βιβλιοπαρουσίαση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Συγγραφέας κος Πάνος Καπώνης με αφορμή την έκδοση των βιβλίων «Νέο Φαρμακευτικό Δίκαιο» και «Φαρμακευτικό Δίκαιο» 4η αναθεωρημένη έκδοση, διοργανώνουν Εκδήλωση

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18.30
Αίθουσα  «Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος»
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ακαδημίας 60, Αθήνα

Τα βιβλία «Νέο Φαρμακευτικό Δίκαιο» και «Φαρμακευτικό Δίκαιο» 4η αναθεωρημένη έκδοση θα παρουσιαστούν από τους κ.κ.
  • Αντώνη Ρουπακιώτη, Δικηγόρο τ. Υπουργό Δικαιοσύνης
  • Κωνσταντίνο Δεμέτζο, Καθηγητή Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρο ΕΦΕ
  • Σωτήριο Νικολαρόπουλο, Καθηγητή Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Χαιρετισμός: Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος ΔΣΑ

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Ελισάβετ Κουλάνη Τ 210 3678858

 

Νέα – Ανακοινώσεις
26 Νοε 2019
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">