Συγχαρητήρια από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στους επιτυχόντες των Διαγωνισμών για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ συγχαίρει τους επιτυχόντες στον ΣΤ‘ Διαγωνισμό για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για το έτος 2019 και στις δύο κατευθύνσεις (Πολιτική-Ποινική και Διοικητική Δικαιοσύνη) καθώς και τους επιτυχόντες στην κατεύθυνση: Εισαγγελείς.

Ιδιαιτέρως εύχεται «καλή σταδιοδρομία» σε όσους εμπιστεύτηκαν για την προετοιμασία τους τα Φροντιστήρια της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και συγχαίρει εγκάρδια τους εισηγητές για την προσπάθειά τους και τη σημαντική τους συμβολή σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Κοινός στόχος όλων μας η επιτυχία!

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, σταθερή στον στόχο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των αυριανών επιτυχόντων στους επόμενους Διαγωνισμούς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε όσους θα ακολουθήσουν!

Νέα – Ανακοινώσεις
6 Φεβ 2020

ΣΥΝήΓΟΡΟΣ | τ136/2019 Editorial: 10 χρόνια μετά, τι είχαμε τι χάσαμε

Το καλοκαίρι του 2010 στα πλαίσια μιας επαγγελματικής συνάντησης, στενός φίλος δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο και σε ανάπτυξη εκείνη την εποχή, με ρώτησε με ανησυχία «Πόσο πιστεύεις ότι θα διαρκέσει αυτή η κρίση;» Οι έντονες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και συνθήκες της εποχής με είχαν πείσει ότι η λαίλαπα που ερχόταν τότε, για πολλούς λόγους, δεν είχε προηγούμενο σε σχέση με ό,τι θεωρούσαμε «κρίση» στο μικρόκοσμο των προσλαμβανουσών που είχαμε μέχρι τότε. Τριπλασίασα το χρόνο ενός κανονικού κύκλου ύφεσης μιας αναπτυγμένης δυτικής οικονομίας και δίκην Πυθίας του απάντησα «10 χρόνια». Έγινε τόσο κίτρινος στην ιδέα, που ανησύχησα περισσότερο από τον ίδιο για αυτή την απερίσκεπτη μαντεψιά μου. Το περιστατικό θύμισε ο ένας στον άλλο ξανά φέτος, κατά την ανταλλαγή ευχών για το 2020.

Όταν περνάγαμε από το στάδιο της άρνησης στο στάδιο της διαχείρισης της κρίσης, παραδεχτήκαμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, ταυτόχρονα όμως αποδεχτήκαμε ότι ήταν και μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την περίοδο της υπομονής με υπερβάσεις που θα έβαζαν στην άκρη παθογένειες και θα αναδείκνυαν στον χάρτη τις προοπτικές ενός κλάδου ο οποίος μετά την κρίση θα είναι σε θέση να επανασυστηθεί απέναντι στον εαυτόν του και την κοινωνία, με μια οπτική εξωστρέφειας και ευρωπαϊκής προοπτικής.

Ο απολογισμός της περασμένης 10ετίας για τον κλάδο γίνεται ταυτόχρονα με ένα παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει για την χώρα με ιλιγγιώδεις προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και απειλές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η «μοναδική ευκαιρία» μάλλον χάθηκε οριστικά, αφού στα παλαιόθεν προερχόμενα προβλήματα, προστέθηκαν την 10ετία που πέρασε και άλλα νεότερα και πολυπλοκότερα, προερχόμενα από τον υπόλοιπο κόσμο και τις εξελίξεις της εποχής.

Ο αριθμός των εισακτέων στις Ελληνικές νομικές σχολές παραμένει αδικαιολόγητα υψηλός σε μια από δεκαετίες υπερκορεσμένη και μικρή αγορά. Τα προγράμματα των νομικών σπουδών παραμένουν ακίνητα στο χρόνο. Οι εξετάσεις απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, από τις ελάχιστες ελπίδες εκκαθάρισης και ανανέωσης του σώματος, παραδόθηκαν στην πυρά με βολικά προσχήματα μέσα από την βιτρίνα πλέον της πανελλήνιας «δοκιμασίας». Η πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες με στόχο να ανταποκρίνονται οι δικηγόροι όσο το δυνατόν καλύτερα στο ρόλο τους είναι εκτός ατζέντας. Η εκκαθάριση του δικηγορικού σώματος με την οριστική απομάκρυνση και διαγραφή επίορκων μελών που το εκθέτουν ανεπανόρθωτα απέναντι στους εντολείς και την κοινωνία, δεν αποτελεί προτεραιότητα των συλλογικών οργάνων.

Η διεύρυνση της έτσι και αλλιώς συρρικνωμένης δικηγορικής ύλης με νέα αντικείμενα που είναι νομοτελειακό ότι θα υιοθετηθούν από την πολιτεία και την κοινωνία, όπως πχ η διαμεσολάβηση και εν γένει οι εξωδικαστικές μορφές επίλυσης διαφορών, αντιμετωπίζονται εδώ και μια 10ετία με φοβία και σκεπτικισμό ενώ οι σύγχρονες ανάγκες των εντολέων που απαιτούν εξειδίκευση σε τομείς όπως η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, τα προσωπικά δεδομένα, οι δημόσιες συμβάσεις, η ενέργεια, το διαδίκτυο, οι διεθνείς συναλλαγές, η πολιτισμική βιομηχανία και άλλα αντικείμενα -προϊόντα της εποχής- δεν απασχόλησαν την δημόσια συζήτηση στο βαθμό που θα έπρεπε έτσι ώστε να έχει ήδη δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα εξειδίκευσης που θα έβγαζε πολλούς από τα αδιέξοδα της γενικής δικηγορίας.

Επώδυνο διαζύγιο με την προοπτική εκτιμώ ότι θα πάρει ο κλάδος μας εάν συνεχίσει και στο μέλλον να αντιμετωπίζει την τεχνολογία όσο προσχηματικά ή αδιάφορα την αντιμετώπισε την 10ετία που πέρασε. Οι συθέμελες αλλαγές που επιφέρει στον δικηγορικό κλάδο η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μην είναι ορατές, αλλά δεν θα ειδοποιήσουν κανέναν πριν χτυπήσουν την πόρτα του νέου και ανειδίκευτου δικηγόρου. Αν τα χρόνια που πέρασαν καλλιεργείτο γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων στον χώρο των νομικών τεχνολογιών, σήμερα θα είχε ήδη απορροφηθεί η πρώτη γενιά δικηγόρων-μηχανικών υπολογιστών που τους έχουμε τόσο ανάγκη.

Μαζί με τις χαμένες ευκαιρίες χάθηκε και η ελπίδα; Ασφαλώς όχι. Μπορεί να μην αξιοποιήσαμε ως κλάδος αυτά που θα μπορούσαμε να πετύχουμε τα χρόνια της περισυλλογής αλλά έτσι δεν συνέβη και με την χώρα ολόκληρη; Μήπως η σημαντικότερη κληρονομιά αυτής της περιόδου που είναι ταυτόχρονα και παρακαταθήκη για το μέλλον, η αυτογνωσία, έπρεπε στην ιδιότυπη ελληνική περίπτωση να αποκτηθεί μέσα από αυτή την μακρά και επώδυνη ωρίμανση;

Αν ναι, σε αυτή την ωρίμανση ίσως οφείλεται το εν γένει επίπεδο των φοιτητών των νομικών σχολών της χώρας που θριαμβεύουν σε διεθνείς διαγωνισμούς στο εξωτερικό, μια νέα λαμπρή γενιά διδασκόντων, μια μικρή αλλά εντυπωσιακά ποιοτική, ανοικτή και εξωστρεφής νέα τάξη δικηγόρων υψηλής εξειδίκευσης που μπορεί να σταθεί οπουδήποτε στον κόσμο και άλλα πολλά μικρά ψήγματα αισιοδοξίας, μα πάνω απ’ όλα μια γενικότερη διάθεση πάλης που διαφαίνεται καθημερινά τον τελευταίο καιρό με όρους όχι μόνο διαχείρισης του παρόντος αλλά και προοπτικής του μέλλοντος. Καλή νέα 10ετία.

Αντώνης Καρατζάς, LLB, MBA
adonik@nb.org

Νέα – Ανακοινώσεις
5 Φεβ 2020

Save the Date 7 Φεβρουαρίου 2020 – 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΔiΜΕΕ: «Digital Platforms & Social Media: Νομοθετικές Εξελίξεις & Σύγχρονες Προκλήσεις»

H NOMIKH BIΒΛΙΟΘΗΚΗ και το επιστημονικό περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας» (ΔiΜΕΕ), σε συνεργασία με τον Όμιλο Economia, διοργανώνουν το 6ο Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας με το πλέον επίκαιρο θέμα: «Digital Platforms & Social Media: Νομοθετικές Εξελίξεις & Σύγχρονες Προκλήσεις», την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ χαιρετισμό στο Συνέδριο θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

21 ακαδημαϊκοί και εξειδικευμένοι νομικοί, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ομιλούν και συνομιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη και εξάπλωση αυτών, τις νομοθετικές προσπάθειες ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας τους και τις συνεχείς προκλήσεις που ανακύπτουν. Το Συνέδριο δομείται σε 4 ενότητες. Στην 1η Ενότητα θα αναδειχθούν οι προβληματισμοί για τη θέση ορίων στις εξουσίες των Ψηφιακών Πλατφορμών στο πλαίσιο προστασίας των ατομικών ελευθεριών. Στη 2η Ενότητα θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν στη χρήση και προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με τις νέες μορφές ψηφιακών εφαρμογών. Οι δύο τελευταίες Ενότητες αναφέρονται στη νέα Οδηγία για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στη χρήση των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, στην ευθύνη των ενδιάμεσων παρόχων και στην εμπορική εκμετάλλευση έργων μέσω του διαδικτύου.

Στους ξένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται οι:

- Audrius Perkauskas, European Commission, Deputy Head Of Unit (Audiovisual And Media Services Policy)

- Veronique Delforge, Legal officer in the Copyright Unit – DG CONNECT- European Commission

- Paul Torremans, Καθηγητής Πνευματικής Ιδιοκτησίας, University of Nottingham

- Ana Ramalho, Copyright Counsel, Google

- Anna Mazgal, EU Policy Advisor at Wikimedia Deutschland e. V.

Χορηγοί του συνεδρίου: Google, QUEST GROUP – QUEST HOLDINGS, NOVA
Πληροφορίες & Συμμετοχές: εδώ, T 210 3678920.

Video από Προηγούμενο Συνέδριο

Νέα – Ανακοινώσεις
31 Ιαν 2020

Save the date 17 Φεβρουαρίου 2020 – Διάλεξη «Νικόλαος Πολίτης»

Το Κέντρο Ερευνών Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου (AthensPIL) της Νομικής Σχολής Αθηνών

σας προσκαλεί στην ετήσια διάλεξη «Νικόλαος Πολίτης»

 

τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18.00

στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

 

με θέμα: 

Η ΕΣΔΑ στα 70 της (1950-2020): κυριότερα επιτεύγματα και προοπτικές

 

Ομιλητής:
 

Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

 

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο

 

Χαιρετισμός από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών

Καθηγήτρια Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδου

 

Πληροφορίες: Τ 210 3678858

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
29 Ιαν 2020

Save the Date 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου 2020 – Διημερίδα από τον ΔΣ Χαλκίδας: Οι νέοι Ποινικοί Κώδικες - ο τροποποιητικός τους Ν 4637/2019

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας διοργανώνει

Διημερίδα με θέμα:

Οι νέοι Ποινικοί Κώδικες ο τροποποιητικός τους Ν 4637/2019

& τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή τους

την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ώρα 18.30

και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ώρα 11.00

 

Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

(τ. Νομαρχία Ευβοίας – Λεωφ. Χαϊνά 83, Χαλκίδα)

 

Δείτε το πρόγραμμα

Πληροφορίες: Τ 210 3678858

 

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
29 Ιαν 2020

Save the Date 20 Ιανουαρίου 2020 - Επίσημη Τελετή Έναρξης Συνεργασίας της Νομικής Σχολής Αθηνών

Η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών

Καθηγήτρια Κ. Χριστακάκου‐Φωτιάδη

σας προσκαλεί

στην Επίσημη Τελετή Έναρξης της Συνεργασίας της Νομικής Σχολής Αθηνών

με το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών (European Law School Network) και με

τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα

τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 16.00

στην Αίθουσα Οικονομίδου

του νέου κτηρίου της Νομικής Σχολής (είσοδος από Σίνα)

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στα μέλη ΔΕΠ,

τους προπτυχιακούς φοιτητές ιδίως του 7ου εξαμήνου σπουδών, τους μεταπτυχιακούς

φοιτητές, τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταδιδάκτορες ερευνητές της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν οι Αν. Καθηγήτριες Α. Μικρουλέα και Π. Παπαρσενίου.

 

Δείτε το

Πρόγραμμα στα ελληνικά

Πρόγραμμα στα αγγλικά

 

Πληροφορίες: Τ 210 3678858

Νέα – Ανακοινώσεις
20 Ιαν 2020

Save the Date 16 Ιανουαρίου 2020 – Εσπερίδα «Θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο» από την Athens PIL

Η Athens PIL σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

διοργανώνει Εσπερίδα με θέμα:  

Θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, ώρα 17.00
Αμφιθέατρο «Άλκη Αργυριάδη», Κεντρικό Κτήριο

Πρόγραμμα

Εισαγωγικές παρατηρήσεις 
Φωτεινή Παζαρτζή, Διευθύντρια Athens PIL, Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ
Το γενικό πλαίσιο: Οι νομικές διαστάσεις
Προεδρεύει: Άγγελος Αθανασόπουλος, Δημοσιογράφος
Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς | Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ
Φωτεινή Παζαρτζή, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ζητήματα οριοθετήσεων
Προεδρεύει: Γιάννης Βαληνάκης, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή, ΔΠΘ
Ακης Παπασταυρίδης, Ερευνητής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης | Νικόλας Ιωαννίδης, Επισκέπτης Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Στρογγυλή τράπεζα: Οι διπλωματικές διαστάσεις
Προεδρεύει: Μαρία Τελαλιάν, Νομική Σύμβουλος, Επικεφαλής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Υπουργείο Εξωτερικών
Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος καθηγητής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Υπουργείο Εξωτερικών
Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ. | Γεώργιος Σαββαΐδης, Πρέσβης ε.τ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο delos.uoa.gr
www.athenspil.law.uoa.gr

Πληροφορίες: Τ 210 3678858
Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

www.athenspil.law.uoa.gr

Νέα – Ανακοινώσεις
14 Ιαν 2020

Save the Date 3 Φεβρουαρίου 2020 - Εσπερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τραπεζικού Δικαίου και Δικαίου Κεφαλαιαγοράς

Η Ελληνική Εταιρεία Τραπεζικού Δικαίου και Δικαίου Κεφαλαιαγοράς διοργανώνει Εσπερίδα με θέμα:

«Άυλοι Τίτλοι και Διεθνοποιημένη Κεφαλαιαγορά μετά τους Νόμους 4569/2018 και 4548/2018»

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 17.30
Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς», ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα

 

Πρόγραμμα

Συντονιστής: Ε. Περάκης, Ομ. Καθηγητής, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Κανονισμός CSDR και η επίδρασή του στο σύστημα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς
Ε. Ματθαίου, Δικηγόρος, LLM, Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ειδικά ζητήματα της ρύθμισης άυλων τίτλων, ιδίως μετοχών μετά τον N 4569/2018
Χ. Ταρνανίδου, Επικ. Καθηγήτρια, ΟΠΑ

Συλλογικοί Λογαριασμοί & Καταχώριση Χρηματοπιστωτικών Μέσων σε Κοινό Λογαριασμό του Ν 5638/1932
Γ. Λέκκας, Αν. Καθηγητής, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ

Πληροφορίες: Τ: 210 3678858

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Ιαν 2020

Save the Date 22 Ιανουαρίου 2020 – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, ώρα 5μμ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της Κηφισιάς (οδός Διονύσου και Μυρσίνης).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «ΒΟΛΚΟΣ» όπου γίνονται οι συναντήσεις της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ,
την οποία η ΕΝΩΣΗ άνοιξε πριν από ένα έτος στην Κηφισιά.

Μετά την κοπή της Πίτας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ θα παραμείνει στην αίθουσα για δύο ώρες, από 6μμ μέχρι 8 μμ, προκειμένου να ενημερώσει δικηγόρους, διαμεσολαβητές, πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τις βασικές διατάξεις του νέου Νόμου 4640/2019 για τη Διαμεσολάβηση.

Δείτε περισσότερα

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Νέα – Ανακοινώσεις
13 Ιαν 2020

Save the Date 12 Ιανουαρίου 2020 – Επιστημονική Εκδήλωση για τις Νέες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει
Ενημερωτική Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα:
«Νέες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ώρα 10:00 π.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Παρασκευοπούλου 4, Ιωάννινα

Ομιλητές: οι διαπρεπείς καθηγητές Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
κ.κ. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης και Θεοχάρης Δαλακούρας.

Μετά των πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις

 

Πληροφορίες: Τ: 26510 37858 || E: info@dsioan.gr |

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Πάτρας

 

Νέα – Ανακοινώσεις
9 Ιαν 2020

Save the Date 24 Ιανουαρίου 2020 – Παρουσίαση του έργου: Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας-Ερμηνεία κατ’ άρθρο

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου
Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας-Ερμηνεία κατ’ άρθρο
υπό την επιμέλεια των κ.κ. Βασίλειου Γκέρτσου, Παρέδρου ΣτΕ, Ευγενίας Πρεβεδούρου, Καθηγήτριας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Δημήτριου Πυργάκη, Παρέδρου ΣτΕ σας προσκαλεί στην παρουσίασή του

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18.00
Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς», ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα

Προεδρεύουσα:
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας

Χαιρετισμός:
Ευγενία Πρεβεδούρου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Ομιλητές:
Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος ΣτΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ
Κων/νος Γώγος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Αθανάσιος Τσιρωνάς, Επ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ
Ηλίας Κουβαράς, Πρωτοδίκης ΔΔ, ΔΝ

Πληροφορίες: Ελισάβετ Κουλάνη Τ 210 3678858 
Κρατήσεις θέσεων: www.nb.org

 

 

Νέα – Ανακοινώσεις
9 Ιαν 2020

Save the Date Επίκαιρα 24 & 25 Ιανουαρίου 2020 – 5η Διημερίδα e-Θέμις: Ζητήματα Φορολογικού & Ασφαλιστικού Δικαίου – Ανάπτυξη & Προοπτικές

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-ΘΕΜΙΣ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΕΑΔΙΠ ) 
διοργανώνει την 5η Διημερίδα της με θέμα:

Ζητήματα Φορολογικού & Ασφαλιστικού Δικαίου – Ανάπτυξη & Προοπτικές
Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
Radisson Blu Park Hotel Athens, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα

 

Δείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή https://congress-ethemis.gr/2020-01/

Πληροφορίες: Ελισάβετ Κουλάνη Τ: 210 3678858

Χορηγός Επικοινωνίας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νέα – Ανακοινώσεις
8 Ιαν 2020
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">