«ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από την ομάδα της RSF Hellas για τους εργαζόμενους της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

1 Οκτ 2018

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από την ομάδα της RSF Hellas για τους εργαζόμενους της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, σε συνεργασία με RSF Hellas.

Η RSF Hellas - Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, είναι σύλλογος τα μέλη του οποίου συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το 2005. Το τμήμα Εκπαίδευσης της RSF Hellas πραγματοποιεί δωρεάν προγράμματα εκπαιδεύσεων σε όλη τη χώρα, με εναρμονισμένη και σύμφωνη ύλη ως προς τις οδηγίες του ECSI, του ERC και άλλων αντίστοιχων φορέων, ενώ κάποια από τα προγράμματα είναι ενταγμένα από το 2010 στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον και διαδραστικό σεμινάριο 5 ωρών, οι εργαζόμενοι της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές και γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ενοχλητικών συμπτωμάτων, που μπορεί να αποβεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή.

Με ασκήσεις προσομοίωσης, με τη χρήση εξειδικευμένων προπλασμάτων και εκπαιδευτικών απινιδωτών, η ομάδα της RSF Hellas εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες σε θέματα που αφορούν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και με τη χρήση φορητού απινιδωτή σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, τη διαχείριση θύματος σε κατάσταση πνιγμού με αισθήσεις, την επίδεση τραύματος, τη διαχείριση αιμορραγίας, ρινορραγίας, εγκαύματος, τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη, αναφυλακτικού σοκ, πνιγμονή – ξένο σώμα στο λάρυγγα, τσίμπημά σφήκας – μέλισσας κ.ά.

Μετά την εκπαίδευση, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης του προγράμματος της RSF Hellas, ενώ συστήθηκε και η «Ομάδα Πρώτων Βοηθειών της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ» η οποία έλαβε εντατική εκπαίδευση και εξειδικεύθηκε πρακτικά στα πεδία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Απινιδωτή, ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί τον απινιδωτή που προμηθεύτηκε η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για το σκοπό αυτό. Η «Ομάδα Πρώτων Βοηθειών» συμμετείχε σε γραπτό τεστ πολλαπλών επιλογών, ώστε να λάβει το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από τον Αμερικανικό φορέα ECSI, το οποίο δίνει την ευκαιρία στα μέλη να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΟΙΘΗΚΗΣ ευχαριστούν θερμά την ομάδα της RSF Hellas, τον Πρόεδρο κο Ανδρέα Σαμαλτάνο, την κα Ελενα Βαρβαγιάννη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, για την ενεργή συμμετοχή τους την οποία προσφέρουν αφιλοκερδώς.

Ταυτόχρονα η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στηρίζει ενεργά τους σκοπούς και τη δράση της RSF Hellas, προσφέροντας στους εθελοντές υλικά προστασίας και διάσωσης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου τους.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">