“Μore than a lawyer!” Kick-off Event του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Corporate Counsel Executive Training (CCET)

1 Νοε 2018 3:35:08 μ.μ.

Στην αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ» της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 το Kick-off Event του "Corporate Counsel Executive Training” (CCET), του πρώτου για την Ελλάδα ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης για δικηγόρους νομικών υπηρεσιών, διάρκειας 46 ωρών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ACC και της Ένωσης Έμμισθων Δικηγόρων.

Η εκδήλωση έγινε με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος και την πρώτη γνωριμία των συμμετεχόντων με τους εισηγητές που θα πλαισιώσουν το καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νομικών υπηρεσιών των σύγχρονων επιχειρήσεων και Οργανισμών, οι οποίες αποτελούν τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του νομικού επαγγέλματος και απαιτούν τη συνεργασία στελεχών με ηγετικές δεξιότητες και υψηλή εξειδίκευση.

Η έναρξη έγινε με τον χαιρετισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ κ. Αντώνη Καρατζά, ενώ ακολούθηση ο χαιρετισμούς του Προέδρου του ΣΔΕΕ, κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλου. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ζωντανή σύνδεση από την Ουάσιγκτον της κας Veta Richardson, President & CEO του Association of Corporate Counsel, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία και μίλησε για την αξία και το ρόλο του έμμισθου δικηγόρου σε μία επιχείρηση. Ταυτόχρονα εξήρε τη σπουδαιότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, καθώς η επιμόρφωση του έμμισθου δικηγόρου είναι αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις και να διαχειρίζεται τους εσωτερικούς και εξωτερικούς νομικούς κινδύνους του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται.

Στη συνέχεια, ο  συντονιστής της εκδήλωσης και ένας εκ των εισηγητών κ. Στάθης Μίχος, Δικηγόρος, LL.M., M.A., τ. Πρόεδρος Association of Corporate Counsel Europe, παρουσίασε τους εισηγητές του Προγράμματος, που αποτελούν και το σημαντικό ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, καθώς προέρχονται από μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 16 Έλληνες και ξένους εισηγητές του προγράμματος, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, νομικούς και επικεφαλής νομικών υπηρεσιών και νομικών τμημάτων επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσίασαν διεξοδικά τις ενότητες στις οποίες πρόκειται να αναφερθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Με την πολύτιμη γνώση και την πολυετή εμπειρία τους από την ελληνική και διεθνή πρακτική, θα συμβάλλουν στην κατάλληλη προετοιμασία των μελλοντικών έμμισθων δικηγόρων, εξοπλίζοντάς τους με ηγετικές δεξιότητες και υψηλή εξειδίκευση, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για να προστατέψουν την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα να διαφυλάξουν και να διατηρήσουν την αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία τους. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του Kick-off Event ήταν ο ενθουσιασμός, η προσήλωση στο αποτέλεσμα και το πάθος για τη σωστή προετοιμασία μίας νέας γενιάς επαγγελματιών, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ελλάδα και μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη, με εξαιρετικά υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας.
 

Εισηγητές ανά ενότητα:

Ενότητα Α’
Ηγεσία και Διοίκηση, Δραστηριότητα και υποστηρικτικές λειτουργίες τnς Επιχείρησης

Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Εταιρική Οργάνωση και Διοίκηση

Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος METRO AEBE
Όραμα, σκοπός, η επιχειρηματικότητα

Παναγιώτης Κουρελέας, Δικηγόρος, LLM, Εταίρος, Giannidis Law Firm
Ποινική Ευθύνη Διοικητών, Στελεχών - Delegation of Authorities - Αιφνιδιαστικός Έλεγχος από αρχές (Dawn Raid) - Δικηγορικό Απόρρητο – internal investigations

Κατερίνα Γαλανοπούλου, Νομική Σύμβουλος & Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, SAP Ελλάς Α.Ε.
Επικοινωνίες, δημόσιες σχέσεις, lobbying, σύνδεσμοι επιχειρήσεων

Αργύρης Οικονόμου, Νομικός Σύμβουλος ΔΕΗ ΑΕ
Ανθρώπινοι πόροι, ανάπτυξη προσωπικού, συνδικαλισμός, εργασιακά, ασφαλιστικά

Θεοδόσης Τόμπρας, Διευθυντής Νομικού Τμήματος WIND HELLAS
Πληροφορική – Τεχνολογία


Ενότητα Β’
Τα Οικονομικά της Επιχείρησης

Σταμάτης Δρίτσας, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Επικεφαλής Επιστημονικού Συμβουλίου ΣΟΛ Α.Ε. Crowe Horwath
Τα οικονομικά της Επιχείρησης

Γιώργος Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος
Τα οικονομικά της Επιχείρησης


Ενότητα Γ’
Η συμμόρφωση της Επιχείρησης

Παναγιώτης Δασμάνογλου, Eκτελεστικό μέλος ΔΣ – Γενικός Δ/ντής Καν. Συμμόρφωσης & Εταιρικής Διακυβέρνησης Εθνικής Τράπεζας & του Ομίλου
Διαδικασίες, κουλτούρα και όργανα συμμόρφωσης

Σπύρος Μέλλο, Αναπλ. διευθυντής νομικών υπηρεσιών ομίλου Coca-Cola Hellenic
Ανταγωνισμός

Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, General Counsel 3M South East Europe Region, LLM
Προσωπικά Δεδομένα

Δήμητρα Κατσαφάδου, Head of Legal, Novartis (Hellas) S.A.C.I.
Διαδικασίες, κουλτούρα και όργανα συμμόρφωσης


Ενότητα Δ’
Η νομική υπηρεσία της Επιχείρησης

Javier Ramirez, Associate General Counsel Regions Litigation & EMEA Regulatory Affairs, Global Legal Affairs, HP Inc.
Advocacy – Legal Privilege

Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Δικηγόρος, Προϊστάμενος του Γ΄ Τμ. της ΔΝΥ του ΕΦΚΑ, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α
Έμμισθη δικηγορία, θεσμικά, καριέρα

Περικλής Στρούμπος, Head of Legal Fraport Greece
Έργο νομικής υπηρεσίας

Στάθης Μίχος, Δικηγόρος, LL.M., M.A., τ. Πρόεδρος Association of Corporate Counsel Europe
Οργάνωση, διοίκηση, διαχείριση οικονομικών

Στάθης Ποταμίτης, Managing Partner Potamitis Vekris
Εξωτερικοί δικηγόροι

Δείτε περισσότερα για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Τ 2103678920, 2103678925 | nbekpaideftiki@nb.org | www.nb.org  

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">