Συνεχίζοντας τη λαμπρή παράδοση της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Χρήστου, Ειρήνη-Αικατερίνη Βόσσικα, Ioanna Varra και Ειρήνη Βασιλάκη προκρίθηκε στον τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ELSA European Human Rights Moot Court Competition 2019-2020. Όπως όλες οι αντίστοιχες οργανώσεις σε αυτόν τον δύσκολο καιρό της πανδημίας, ο τελικός γύρος του διαγωνισμού θα γίνει σε ψηφιακό περιβάλλον στις 2-4 Ιουνίου 2020.

Την ομάδα προπονεί η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μυρτώ Σταυρίδη με τη βοήθεια του προπτυχιακού φοιτητή Κωνσταντίνου Βυθούλκα υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη. Η εξαιρετική της απόδοση στον προκριματικό περιφερειακό γύρο του διαγωνισμού, που έγινε στο Göttingen στις 21-23 Φεβρουαρίου 2020, της εξασφάλισε μια θέση στους 18 φιναλίστ του διαγωνισμού ενώ ο φοιτητής Αθανάσιος Χρήστου τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου αγορητή (best orator) του περιφερειακού γύρου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη φοιτητική οργάνωση European Law Students Association (ELSA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο τελικός γύρος γίνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν νομικές σχολές από όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χορηγός της ομάδας για τους προκριματικούς περιφερειακούς γύρους ήταν η NOMIKI BIBLIOTHIKI.

 

Αναρτήθηκε: Μαϊ 13, 2020