10 Μαΐου 2019: 3ο Συνέδριο για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού

21 Μαΐ 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού με τίτλοBringing order in a jungleπου διοργάνωσε η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Όμιλος ECONOMIA, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την έδρα Competition, Energy & Transport του Jean Monnet και τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΒ, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο Grand Wyndham Athens.

Την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κα Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και Επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΣΕΒ για «Θέματα Ανταγωνισμού και Αγοράς».

Vassiliki Thanou – Christofilou, President of the Hellenic Competition Committee (HCC), President of the Supreme Court (Hon.Member)

Aristotelis Panteliadis , Director of SEV , Competition & market issues, Member of Board of SEV , Managing Partner METRO A.E.B.E.

Kyriakos Fountoulakos, Managing Partner, Competition, Herbert Smith Freehills LLP, Brussels Office

Stephen Mavroghenis, Partner ay Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP – Brussels Office

Stamatis Drakakakis, Partner at Koutalidis Law Firm

Violeta Panagiotopoulou, Senior Associate at KG Law Firm

Το Συνέδριο αποτέλεσε μια υψηλού κύρους επιστημονική συνάντηση 22 ομιλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην οποία αναπτύχθηκε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων θεμάτων του δικαίου του ανταγωνισμού μπροστά σε ένα κοινό πλέον των 250 συνέδρων.

Οι key note speakers του συνεδρίου κκ Theofanis Christoforou, Principal Legal Adviser/European Commission Legal Service, και Gerald Miersch, Head of Unit/Cartels Directorate of the European Commission ανέδειξαν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις συνεχείς προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

Οι συντονιστές του Συνεδρίου και ειδικότερα η Καθηγήτρια Λία Αθανασίου, η Αναπλ. Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μικρουλέα, ο Καθηγητής Δημήτρης Τζουγανάτος και ο νομικός και πρώην Αναπλ. Καθηγητης Παναγιώτης Μπερνίτσας  οδήγησαν με επιτυχία τους εκλεκτούς ομιλητές, αναδεικνύοντας όλα τα κρίσιμα σημεία των προτάσεών τους και συντονίζοντας με μαεστρία τη συζήτηση στα πάνελς.

Stamatis Drakakakis, Ioannis Androulakis, Dimitris Tzouganatos, Emmanuel Mastromanolis, Violeta Panagiotopoulou

Nikolaos Zevgolis, Kyriakos Fountoukakos, Panayotis Bernitsas, Panagiotis Fotis, Dr. Sotiris I. Dempegiotis

Antonios Bouchagiar, Kosmas Boscovits, Lia Athanassiou, Dr Dimitrios Kyriazis, Evita Constantakou

Kevin Coates, Dimitris Loukas, Alexandra Mikroulea, Stephen Mavroghenis, Alexandros Stratakis

Οι ομιλητές που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το Συνέδριο μετέφεραν τη γνώση και την πολύτιμη εμπειρία τους με τον καλύτερο τρόπο στους συνέδρους: Ο Kevin Coates, partner Covington & Burling LLP  ανέδειξε τις εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ που αφορούν στα άρθρα 101 & 102, ενώ ο Δημήτριος Λουκάς- partner PotamitisVekris μίλησε για τις εξελίξεις στη τεχνολογία -blockchain, AI, Algorithms-  και πώς αυτές επηρεάζουν το δίκαιο του ανταγωνισμού.  Ο Alexandros Stratakis - Of counsel Baker McKenzie, μίλησε για  τις μετά Coty εξελίξεις, το geoblocking και πρόσφατα δημοσιευθείσες on-line vertical violations ενώ ο Stephen Mavroghenis /partner QuinnEmanuelUrqhart & SullivanLLP ανέλυσε τον προβληματισμό που κυριαρχεί αναφορικά με τους στόχους της εφαρμογής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, και ειδικότερα για το εύλογον, την ιδιωτικότητα και το δημόσιο συμφέρον. Τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ,κ. Νικόλαος Ζευγώλης και Παναγιώτης Φώτης ενημέρωσαν για κρίσιμη θέματα διαδικασιών αλλά και για τις τάσεις στην εφαρμογή της πολιτικής του Ανταγωνισμού από την πλευρά της Εθνικής Επιτροπής. Την ανάδειξη των προβλημάτων από την πλευρά του νομικού παραστάτη ανέδειξε ο Kyriakos Fountoukakos/Managing partner Competition/HerbertSmithFreehillsLLP ενώ ο Σωτήρης Δεμπεγιώτης/Senior Associate Δρυλλεράκης & Συνεργάτες  μίλησε για τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών και το δίκαιο του ανταγωνισμού. Στη συνέχεια ο Σταμάτης Δρακακάκης /partner Kουταλίδης & Συνεργάτες ανέπτυξε τα θέματα συμπράξεων/bid rigging και δημοσίων προμηθειών ενώ ο Επίκ. Καθ. Ιωάννης Ανδρουλάκης μίλησε για την αλληλεπίδραση Δικαίου του Ανταγωνισμού και  Ποινικού δικαίου. Ο Επίκ. Καθ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλης ανέπτυξε την κρίσιμη Οδηγία για τις αγωγές αποζημίωσης και την ενσωμάτωσή της στην ελληνική νομοθεσία. Η Βιολέτα Παναγιωτοπούλου/Senior Associate KG Δικηγορική Εταιρία μίλησε ειδικότερα για τα θέματα των αγωγών αποζημίωσης, την ποσοτικοποίηση και την ένσταση μετακύλησης. Ο Antonios Bouchagiar/member της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΕ, μίλησε για τις εξελίξεις στα θέματα των κρατικών ενισχύσεων και στην έννοια της κρατικής ενίσχυσης, ενώ Κοσμάς Μπόσκοβιτς/ Νομική Υπηρεσία Υπ. Εξωτερικών ανέπτυξε τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων και τα θέματα εκτέλεσης. Ο Δημήτριος Κυριαζής/ Ηead of Law FacultyNew College of Humanities μίλησε για τις φορολογικές κρατικές ενισχύσεις  και τις έρευνες της ΕΕ αναφορικά με τις φορολογικές συμφωνίες των πολυεθνικών. Το Συνέδριο έκλεισε η Εβίτα Κωνσταντάκου /Δικαστική Λειτουργός του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανέπτυξε τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έδωσε τη δυνατότητα σε 25 φοιτητές του μεταπτυχιακού του Ανταγωνισμού να παρακολουθήσουν την ετήσια συνάντηση του Δικαίου του Ανταγωνισμού επιδοτώντας  κατά 70% τη συμμετοχή τους.

Ευγενείς Χορηγοί: COCA-COLA, 3E, ΙΝΤRΑΚΑΤ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Δρυλλεράκης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, Κυριακίδης Γεωργόπουλος Δικ. Εταιρεία, Zepos & Yannopoulos, POTAMITIS VEKRIS,  Σταυρόπουλος & Συνεργάτες Δικ. Εταιρεία, BERNITSAS Δικ. Εταιρεία.

Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας στο 4ο Συνέδριο για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού , τον Μάρτιο του 2020!

 

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">