2016-2019 Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στηρίζει το Πρόγραμμα PRISON OF PEACE – GREECE

13 Δεκ 2019

Μία από τις αιτίες εκδήλωσης της βίας είναι και η έλλειψη δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων με τρόπο εποικοδομητικό και μη βίαιο. Ιδιαίτερα εντός της φυλακής, οι περισσότεροι κρατούμενοι θεωρούν ότι η βία και ο εξαναγκασμός είναι οι μοναδικές τους επιλογές στη διαχείριση των προβλημάτων μας. Μέσα από σειρά εκπαιδεύσεων, το πρόγραμμα Prison of Peace (PoP) διδάσκει τεχνικές επικοινωνίας και ειρηνικούς, μη-βίαιους τρόπους διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων. Η εκπαίδευση στις δεξιότητες αυτές βοηθά αφενός τους κρατούμενους στην επανένταξή τους, προλαμβάνοντας τυχόν υποτροπή, και αφετέρου το προσωπικό των φυλακών, εξοπλίζοντάς τους με ένα ακόμη εργαλείο για να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις της εργασίας τους και να προλαμβάνουν τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις. Το Prison of Peace είναι το μοναδικό πρόγραμμα στον κόσμο που εκπαιδεύει και πιστοποιεί κρατούμενους και προσωπικό φυλακών στην κοινωνική διαμεσολάβηση εντός της φυλακής. Μέσα από εκπαιδεύσεις συνολικής διάρκειας 80 ωρών και follow-up συναντήσεις, οι συμμετέχοντες του προγράμματος Prison of Peace αναλαμβάνουν σταδιακά να βοηθούν άλλους στην επίλυση των συγκρούσεών τους. Ταυτόχρονα, τους δίδεται η δυνατότητα να υποστηρίξουν νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ως μέντορες ή / και εκπαιδευτές. Το Prison of Peace επιδιώκει την πλήρη βιωσιμότητά του σε όλες τις φυλακές που εφαρμόζεται, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίησή του από τους ίδιους, με την ελάχιστη συμμετοχή της ομάδας Διαμεσολαβητών/εκπαιδευτών.

Από την πρώτη εφαρμογή του στην Ελλάδα στα τέλη του 2016, το πρόγραμμα Prison of Peace πραγματοποίησε συνολικά περισσότερες από 750 ώρες εκπαίδευσης και follow-up. Πιστοποίησε περισσότερους από 110 συμμετέχοντες ως Συντονιστές Κύκλων Ειρήνης και περισσότερους από 80 συμμετέχοντες ως Ειρηνοποιούς. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες συντόνισαν περισσότερες από 900 συζητήσεις με θέμα διάφορες αξίες (Κύκλοι Ειρήνης), με τη συμμετοχή τουλάχιστον 5.400 ατόμων (εντός ή εκτός φυλακής), έκαναν τουλάχιστον 300 συζητήσεις για τη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων με εκατοντάδες άτομα (εντός ή εκτός φυλακής.) Μεταξύ Απριλίου 2018 και Μαΐου 2019, το Prison of Peace υπερδιπλασίασε τις δράσεις του στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των Καταστημάτων Κράτησης με τα οποία συνεργάζεται σε εννέα (από τέσσερα) και προσθέτοντας τουλάχιστον 150 νέους συμμετέχοντες στις εκπαιδεύσεις. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα Prison of Peace υλοποιείται από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας & Διαχείρισης Συγκρούσεων – D.U.C.K.S ΑΜΚΕ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ducks.gr / www.prisonofpeace.org www.facebook/DUCKSGREECE.

Το Πρόγραμμα της Prison of Peace - Greece περήφανα στηρίζει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ως ΧΟΡΗΓΟΣ των δράσεών της.

 

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">