Ψήφισμα ΙΜΔΑ για την απώλεια της Προέδρου Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου

6 Σεπ 2018 4:30:18 μ.μ.

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΜΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Καθηγήτριας και Προέδρου του, από την ίδρυσή του ως σήμερα, Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου. Η εντυπωσιακή αγωνιστικότητα για την κατοχύρωση των αρχών που πρέσβευε σφράγισε με απαρέγκλιτη συνέπεια ως το τέλος την αιωνόβια ζωή της.

Οι επίμοχθες και συνεχείς προσπάθειες για την ουσιαστική επικράτηση της ισότητας των δυο φύλων, την υπεράσπιση και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πρωτοποριακή αντιμετώπιση της εγκληματολογίας – υπό την ιδιότητα της εγκληματολόγου – με κύριο στόχο την πρόληψη του εγκλήματος, τη δημιουργία συνειδητών πολιτών μέσω της εκπαίδευσης, κάλυψαν ολόκληρη τη ζωή της, ικανοποιώντας την με την πεποίθηση ότι μόνο έτσι η ζωή αυτή αποκτά νόημα.

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου πρόκειται να οργανώσει επιστημονικό συνέδριο στη μνήμη της.

Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2018

_________________________________________________________________________
Συμβουλευτική ιδιότητα με ΟΗΕ, (ECOSOC και Διεύθυνση Πληροφοριών), ΟΥΝΕΣΚΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης

Consultative status with the UN [ECOSOC (special), DPI], UNESCO (official relations) and the Council of Europe