Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΒΟΗΘΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – 4o ΤΜΗΜΑ)

ΒΟΗΘΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – 4ο ΤΜΗΜΑ)
LIVE STREAMING
LIVE STREAMING
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Κωδικός Προϊόντος : 17969
Ημερ/νία: Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 1, 3, 5 & 8 Φεβρουαρίου 2021 (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Δευτέρα, 17:00 - 20:00 & 17:00 - 21:00)
Διάρκεια: 13 ώρες
Εισηγητές: Χ. Τσόγκας, Συμβολαιογράφος Αθηνών, Π. Ρεντούλης, Δικηγόρος, ΔΝ, Κ. Ντζούφας, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, LLM Αστικού Δικαίου, Msc in Banking and Finance Law, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και εταιριών
 Δείτε όλους τους εισηγητές

Η αύξηση των συντασσόμενων συμβολαίων, αύξησε με «γραφειοκρατική» πρόοδο, τα έγγραφα που απαιτούνται για τη σύνταξη οποιουδήποτε συμβολαίου και παράλληλα εγκαινίασε μία νέα καθημερινή επικοινωνία του Συμβολαιογράφου, αυτή με τους λογιστές και τους μηχανικούς.

Κατά συνέπεια, στόχος του παρόντος προγράμματος, είναι, μέσα από την εκπαίδευση στα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένα συμβολαιογραφικό γραφείο, η δημιουργία βοηθών συμβολαιογράφων που θα έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να επιτελέσουν αυτόν τον κομβικό ρόλο.

• Σε γραμματείς, υπάλληλους γραφείου, διοικητικά στελέχη εν γένει που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον και οικονομικό status, γιατί κατανοούν ότι υπάρχει ζήτηση σε έναν επαγγελματικό χώρο που προσφέρει πολύ ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας.

• Σε αποφοίτους Νομικής και υποψήφιους Συμβολαιογράφους, οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας ενός συμβολαιογραφείου μέσα από την καθημερινή πρακτική του και να έλθουν σε άμεση επαφή με τον «κόσμο» των συμβολαιογραφικών γραφείων.

• Γνωριμία με τον θεσμό του Συμβολαιογράφου, τα καθήκοντά του και τα αντίστοιχα του βοηθού Συμβολαιογράφου - Υποδοχή φακέλου

• Διαχωρισμός συμβολαιογραφικών πράξεων, σε πάγιες και αναλογικές - Συμβαλλόμενοι και δικαιοπρακτική ικανότητα

• Δομή και περιεχόμενο ενός συμβολαίου - Δικαιολογητικά προσαρτώμενα έγγραφα

• Ανάλυση του περιεχομένου του συμβολαίου

• Ανάλυση των δικαιολογητικών (γνωριμία με τον «κόσμο» του ΕΝΦΙΑ, με το περιβάλλον των αυθαιρέτων – περιπτωσιολογία)

• Ο Συμβολαιογράφος ως όργανο της αναγκαστικής εκτέλεσης

• Υποχρεώσεις του Συμβολαιογράφου, μετά τη σύνταξη του συμβολαίου

• Θέματα για τη φορολογητέα αξία ακινήτων & τη φορολογία κεφαλαίου

• Ο Συμβολαιογράφος ως Υπηρεσία Μίας Στάση

• Επίλυση πρακτικών (σύνταξη συμβολαίου)

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Χαράλαμπος Χ. Τσόγκας, Συμβολαιογράφος Αθηνών

Ο Χαράλαμπος Χ. Τσόγκας είναι Συμβολαιογράφος Αθηνών ασκώντας το λειτούργημα του Συμβολαιογράφου επί 29 έτη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΕΚ.Π.Α, το έτος 1987 και άσκησε μαχόμενη δικηγορία μέχρι το 1991, οπότε και μεταπήδησε στην Συμβολαιογραφία, και από τότε, ασκεί ανελλιπώς το λειτούργημα του Συμβολαιογράφου. Αρχικά, ως Συμβολαιογράφος Επιδαύρου το 1991, όπου και πρωτοδιορίσθηκε, στη συνέχεια από το 1992, όταν και μετατέθηκε έως και το 2012 ως Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου Κορινθίας και από το καλοκαίρι του 2012, οπότε επίσης μετατέθηκε, ως και σήμερα, ως Συμβολαιογράφος Αθηνών.

Κωνσταντίνος Ντζούφας, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, LLM Αστικού Δικαίου, Msc in Banking and Finance Law, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και εταιριών

Ο Κωνσταντίνος Ντζούφας είναι δικηγόρος εξειδικευμένος στο εταιρικό, χρηματοδοτικό, δίκαιο αύλων αγαθών και πτωχευτικό δίκαιο, νομικός σύμβουλος εταιριών με σημαντική πείρα στα παραπάνω αντικείμενα. Είναι κάτοχος LLM Αστικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Msc in Banking and Finance Law από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει σειρά εξειδικευμένων μελετών στα παραπάνω θεματικά πεδία σε έγκριτα νομικά περιοδικά και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε εισήγηση σεμιναρίων στο χώρο του εμπορικού δικαίου. Είναι μόνιμος εισηγητής του μαθήματος «Προπτωχευτικές και πτωχευτικές διαδικασίες εξυγίανσης επιχειρήσεων» στο πρόγραμμα e-learning του Τμήματος Τραπεζικής Διοικητικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Παντελεήμων Ρεντούλης, Δικηγόρος, ΔΝ

Ο Παντελεήμων Ρεντούλης είναι δικηγόρος - εταίρος της Δικηγορικής εταιρίας «ΠΡΑΞΙΣ Δικηγορική». Είναι επίσης αριστούχος διδάκτωρ νομικής και κάτοχος ΜΔΕ στην Πολιτική Δικονομία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του ελληνογαλλικού ΜΔΕ στο Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο που οργάνωσαν από κοινού το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Université Montesquieu - Bordeaux IV. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο της πολιτικής δικονομίας αφενός ως μαχόμενος δικηγόρος, αφετέρου παραδίδοντας μαθήματα, κάνοντας εισηγήσεις στην Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων και δημοσιεύοντας συνεχώς σχετικά άρθρα στον νομικό Τύπο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης των περιοδικών Εφαρμογές Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας και Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας, ενώ έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο αντικείμενο της Πολιτικής Δικονομίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Το σεμινάριο είναι επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Χαράλαμπος Τσόγκας

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  72840

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Κωνσταντίνος Ντζούφας

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  33163

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Παντελή Ρεντούλη

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  61606

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">