ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ CERTIFIED PARALEGAL PROGRAM

Κωδικός Προϊόντος : 16703

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), οργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης για Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων Certified Paralegal .


Βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με GOLD AWARD από τά EDUCATION LEADERS AWARDS στην κατηγορία ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φυσική παρουσία
Εισηγητές: Ν. Σγουρινάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», εκπαιδευτικός, Σ. Φίκαρη, Δικηγόρος, LL.M., Κ. Τασούλης, Eπίκουρος Kαθηγητής Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ηγεσίας, C. Lloyd, BA, ΜΑ(Kent), Probation Officer (UK), Μ. Μπότσιου, Υπεύθυνη Γραμματειακής & Διοικητικής υποστήριξης Δικηγορικής Εταιρίας Δρακόπουλος - Βασαλάκης, Α. Μινάρδος, Υπεύθυνος τμήματος Εξυπηρέτησης Αναγνωστών στη Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ε. Κριετσέπη, Καθηγήτρια Πληροφορικής, Ο. Κόλλιας, στελεχών επιχειρήσεων, Συγγραφέας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ε. Ανδριώτη, Management Consulting & Training, PMP Certified Career Developer, GCDF, Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ, Μ. Ορφανού, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Μ. Κατσογιάννου, Δ.Ν., Δικηγόρος , Σκουλαρίκη Λίλη, Δικηγόρος, ΑΠ, ΜΔΕ στο Αστικό Δίκαιο, Ε. Κουράκης, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, LL.M. Cambridge, Κ. Βούλγαρη, Δικηγόρος Α.Π., ΜΔΕ Αστικού Δικαίου, Β. Παπαθανασοπούλου, Νομική Σύμβουλος & Γραμματέας του Δ.Σ., Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.
 Δείτε όλους τους εισηγητές
Διάρκεια: 1 Ακαδημαϊκό έτος
Ημερ/νία: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη - Πέμπτη & ένα Σάββατο κάθε μήνα. 18.00-21.15
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
 • ΜΕΛΗ ΣΔΕΕ

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα PARALEGAL στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και θα απονεμηθούν τα διπλώματα του Εκπαιδευτικού προγράμματος Certified Paralegal για το ακαδημαϊκό έτος 2018 -2019.Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), οργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την απόκτηση διπλώματος:

Certified Paralegal

Έναρξη Μαθημάτων 22 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 1 Ακαδημαϊκό έτος

Πρόγραμμα Σπουδών

Εισαγωγικό μάθημα: Δικαιϊκό Σύστημα & Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, Ιωάννης Δρυλλεράκης , Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ

Το εργασιακό περιβάλλον των Paralegals

Νομικά επαγγέλματα και Δικηγορική Δεοντολογία

Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδης

Paralegal Workshops

Μαργαρίτα Μπότσιου, Υπεύθυνη Γραμματειακής & Διοικητικής υποστήριξης Δικηγορικής Εταιρίας

Paralegal σε Νομικό τμήμα Επιχείρησης

Βένια Παπαθανασοπούλου, Νομική Σύμβουλος & Γραμματέας του Δ.Σ., Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Νομική Παιδεία για Paralegal

Οργάνωση και Λειτουργία του Νομικού Συστήματος

Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ

Στοιχεία Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας

Κατερίνα Βούλγαρη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου

Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

Λίλη Σκουλαρίκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου

Στοιχεία Δημοσίου Δικαίου

Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ

Στοιχεία Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας

Μαριλένα Κατσογιάννου, Δικηγόρος, ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, υπ. Διδάκτωρ Τομέα Ποινικών Επιστημών Νομικής Σχολής Αθηνών

Νομική Έρευνα, Αρχειοθέτηση & Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Νομική Έρευνα & Τεκμηρίωση

Σταυρούλα Φίκαρη, Δικηγόρος, LLM

Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Αθανάσιος Μινάρδος, Υπεύθυνος βιβλιοθηκονομικών υπηρεσιών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Αρχεία & Αρχειοθέτηση

Ιωάννης Δρυλλεράκης, Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ

e-Δεξιότητες για Paralegal

Advanced Office Computing

Ευαγγελία Κριετσέπη, Καθηγήτρια Πληροφορικής

Αγγλικά για Paralegal

Αγγλική Νομική Ορολογία

Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Διαμεσολαβήτρια

Business English Correspondence

Chris Lloyd, BA, MA (Kent), Probation Officer (UK)

Εξυπηρέτηση πελατών, επικοινωνία & διαπροσωπικές σχέσεις

Marketing υπηρεσιών

Κωστής Ήντουνας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών & business ettiquette

Οδυσσέας Κόλλιας, Εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων, Συγγραφέας και Σύμβουλος επιχειρήσεων

Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού & ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων στο επαγγελματικό περιβάλλον του δικηγορικού γραφείου

Κωνσταντίνος Τασούλης, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ηγεσίας (Deree College)

Law Office Management

GDPR & Paralegal

Iωάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, Founding Member

Law Office Economics

Νικόλαος Σγουρινάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός

Διαχείριση μικρών και μεσαίων έργων

Ειρήνη Ανδριώτη, Management Consulting & Training, PMP Certified Career Developer, GCDF

Κατεβάστε την Αίτηση Εγγραφής

Ακολουθεί το promo βίντεο του προγράμματος

Βίντεο προγράμματος 2015-16

https://www.youtube.com/watch?v=w62CLmDqjf0

Βίντεο προγράμματος 2016-17

www.youtube.com/watch?v=FgumZlUuBgk&feature=youtu.be

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal εντάσσεται στην κατηγορία των κύκλων μακροχρόνιας επαγγελματικής μετεκπαίδευσης του Τμήματος Εκπαίδευσης της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και στοχεύει στην απόκτηση και εξέλιξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που χρειάζεται το στελεχιακό δυναμικό υποστήριξης των νομικών επαγγελμάτων, προκειμένου να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες αυτών.

 • Δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρίες & νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν και να εξελίξουν το γραμματειακό και διοικητικό προσωπικό τους.
 • Διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό που απασχολείται ή ενδιαφέρεται να απασχοληθεί σε δικηγορικές εταιρίες, δικηγορικά γραφεία ή νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών.
 • Πτυχιούχους ΑΕΙ που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν ως Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων.

Ενδιαφέρει επίσης:

 • Ασκούμενους και νέους δικηγόρους που θέλουν να αποκτήσουν τις συμπληρωματικές δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου δικηγορικού γραφείου.

Εισαγωγικό μάθημα

ΔΙΚΑΙΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εισηγητής: Ιωάννης Δρυλλεράκης, Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ

Σκοπός:
Η χαρτογράφηση αφενός του δικαιϊκού συστήματος της Ελλάδας ως κράτους, ως μέλους της ΕΕ και ως μέλους διεθνών συνθηκών και αφετέρου του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Περιγραφή μαθήματος:
Χωρίς αναδρομή στις λεπτομέρειες, που θα καλύψει το περαιτέρω πρόγραμμα, το απλό σχεδιάγραμμα των κλάδων δικαίου και η εξοικείωση με τις ορολογίες του θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες όχι απλώς να παρακολουθήσουν ευκολότερα και αποδοτικότερα τις επιμέρους αναλύσεις που θα ακολουθήσουν, αλλά να τις εντάξουν στη γενικότερη εικόνα, ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική πρόσληψη του μαθήματος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της περιγραφής του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

 

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - Το εργασιακό περιβάλλον των Paralegals

Νομικά Επαγγέλματα και Δικηγορική Δεοντολογία

Εισηγητής: Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδης

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν πώς οργανώνονται και λειτουργούν τα νομικά επαγγέλματα, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του επαγγελματικού τους περιβάλλοντος.

Περιγραφή μαθήματος:
Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μία σύντομη περιγραφή του δικηγορικού επαγγέλματος δίνοντας έμφαση στη διαδρομή της επαγγελματικής πορείας ενός νομικού, από τα πρώτα βήματα της επιστημονικής του επαφής με το αντικείμενο μέχρι την εδραίωσή του στον κλάδο παροχής νομικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι εκπαιδευόμενοι συζητούν τις λεπτομέρειες της καθημερινής διαχείρισης και διαμόρφωσης του προγραμματισμού (ημερήσιο ωράριο, δικαστικές διακοπές, αιφνίδιες αλλαγές στον προγραμματισμό κ.ά.) και εμβαθύνουν στις διάφορες κατηγορίες δικηγορικών γραφείων και εταιριών ανάλογα με το μέγεθος, την ειδικότητα και τη μορφή της οργάνωσης που αυτές ακολουθούν.

 

Paralegal Workshops

Εισηγητής: Μαργαρίτα Μπότσιου Υπεύθυνη Γραμματειακής & Διοικητικής υποστήριξης Δικηγορικής Εταιρίας

Σκοπός:
Το μάθημα έχει ως στόχο να συμβάλει στην πρακτική προετοιμασία των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των αναγκών γραμματειακής υποστήριξης δικηγορικού γραφείου ή εταιρίας, καθώς και της άσκησης ορισμένων διοικητικών καθηκόντων.

Περιγραφή μαθήματος:
Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να ασκούν τα γραμματειακά και διοικητικά τους καθήκοντα με αποτελεσματικότητα προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά στις εσωτερικές ή εξωτερικές εργασίες της οργανωτικής μονάδας την οποία υπηρετούν. Στο πλαίσιο των εργαστήριων για Paralegals εξετάζονται από πρακτικής πλευράς διάφορες εργασίες που καλείται να κάνει ένας/μία paralegal. Ενδεικτικά συμπεριλαμβάνονται η αντιμετώπιση ζητημάτων γραμματειακής φύσης, η κατάθεση δικογράφων και η διεκπεραίωση άλλων συναφών εργασιών ενώπιον δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων και δημοσίων εν γένει υπηρεσιών.

 

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ - Νομική Παιδεία για Paralegals

Οργάνωση & Λειτουργία του Νομικού Συστήματος

Εισηγητής: Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν βασικές γνώσεις για τη δομή και λειτουργία του ελληνικού νομικού συστήματος, ώστε να αντιμετωπίζουν ευχερέστερα τα ζητήματα που ανακύπτουν στην εργασιακή καθημερινότητά τους.

Περιγραφή μαθήματος:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με βασικές νομικές έννοιες, όπως η ικανότητα δικαίου ή η πληρεξουσιότητα, και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ορισμένους τύπους συμβάσεων. Περαιτέρω, διδάσκονται τις βασικές αρχές λειτουργίας και ιεράρχησης των ελληνικών δικαστηρίων και τα κύρια στοιχεία της πολιτικής και ποινικής δίκης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που είναι κρίσιμο να χειρίζονται με άνεση οι επαγγελματίες που υποστηρίζουν νομικά επαγγέλματα, όπως ενδεικτικά πληροφορίες περί δικαστικής απόφασης, κατάθεσης δικογράφων και δυνατότητας άσκησης ενδίκων μέσων. Επιπλέον, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα δομικά στοιχεία μιας δικαστικής απόφασης και του νομικού συλλογισμού εν γένει, ούτως ώστε να μπορούν να συμβάλλουν με την εργασία τους στην ανάλυση νομικών υποθέσεων.

 

Στοιχεία Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας

Εισηγητής: Κατερίνα Βούλγαρη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και ορολογία του αστικού δικαίου και να κατανοήσουν τη δομή της πολιτικής δίκης, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται στο πλαίσιο επίλυσης μιας υπόθεσης αστικού δικαίου.

Περιγραφή μαθήματος:
Καλύπτονται οι επιμέρους τομείς του αστικού δικαίου, με εμβάθυνση, ανά περίπτωση, σε συγκεκριμένες πτυχές πρακτικής φύσεως. Έτσι, στο πλαίσιο του ενοχικού δικαίου οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με θεματικές όπως η σύμβαση μισθώσεως κατοικίας και η μίσθωση επαγγελματικής στέγης, ή ακόμα η έκδοση διαταγής πληρωμής ή διαταγής απόδοσης μισθίου. Περαιτέρω, διδάσκονται τις βασικές έννοιες του εμπράγματου δικαίου, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν επαρκώς και εμπροθέσμως διαδικασίες, όπως η κατάθεση αιτήσεων και υποβολή δικαιολογητικών εγγράφων σε υπηρεσίες όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο ή το Υποθηκοφυλακείο. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει και λεπτομέρειες όσον αφορά τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ολοκλήρωση λύσης του γάμου και άλλα θέματα οικογενειακού δικαίου, καθώς και στοιχεία κληρονομικού δικαίου, όπως οι γενικές αρχές της κληρονομικής διαδοχής, η αποποίηση κληρονομιάς, η δημοσίευση διαθήκης, η έκδοση κληρονομητηρίου κ.ά. Τέλος, δίνεται έμφαση σε διαδικαστικές πτυχές της πολιτικής δίκης, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών και του τρόπου κατάθεσης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων και γενικά της προετοιμασίας φακέλων για την κατάθεση προτάσεων ή άλλων απαιτούμενων εγγράφων σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενώπιον των αρμόδιων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαστηρίων.

 

Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

Εισηγητής: Λίλη Σκουλαρίκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και ορολογία του εμπορικού δικαίου και των επιμέρους κλάδων του και σχετικών διαδικασιών, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται στο πλαίσιο επίλυσης μιας υπόθεσης εμπορικού δικαίου.

Περιγραφή μαθήματος:
Καλύπτονται οι επιμέρους τομείς του εμπορικού δικαίου, με εμβάθυνση, ανά περίπτωση, σε συγκεκριμένες πτυχές πρακτικής φύσεως και πρακτικές ασκήσεις για κάθε επιμέρους διδασκόμενη ενότητα. Έτσι, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τα είδη των επιχειρήσεων και την έννοια των εμπορικών πράξεων, εμβαθύνουν στις διαδικασίες που απαιτούνται για την σύσταση μίας εταιρίας, ανάλογα με τη μορφή της (σύνταξη καταστατικού, διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών στο Γ.Ε.Μ.Η., έναρξη δραστηριότητας στην εφορία κ.ά.) και διδάσκονται τις βασικές συνέπειες θέσης σε εκκαθάριση ή λύσης μιας εταιρίας. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει και εμβάθυνση στις βασικές αρχές που διέπουν την Ανώνυμη Εταιρία, τα αξιόγραφα και τις εμπορικές συμβάσεις, καθώς και βασικά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Στοιχεία Δημοσίου Δικαίου

Εισηγητής: Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι κατανοούν την έννοια του δημοσίου δικαίου, σε αντιδιαστολή με το ιδιωτικό, και να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες του διοικητικού δικαίου και τη δομή της διοικητικής δίκης, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται στο πλαίσιο επίλυσης υποθέσεων δημοσίου δικαίου.

Περιγραφή μαθήματος:
Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή στο δημόσιο δίκαιο και μια επισκόπηση των βασικών εννοιών Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου. Περαιτέρω, οι συμμετέχοντες κατανοούν την έννοια της διοικητικής πράξης, εξοικειώνονται με τη διαδικασία έκδοσής της και τους τρόπους συμμετοχής σε αυτή, τα χαρακτηριστικά των διοικητικών προσφυγών, βασικές αρχές και διαδικασίες των διοικητικών συμβάσεων και της αστικής ευθύνης του δημοσίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διοικητική δικονομία και δη σε βασικές διαδικαστικές πτυχές της διοικητικής δίκης, συμπεριλαμβανομένης της διάκρισης των ενδίκων μέσων και βοηθημάτων και του τρόπου άσκησής τους στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια.

 

Στοιχεία Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας

Εισηγητής: Μαριλένα Κατσογιάννου, Δικηγόρος, ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, υπ. Διδάκτωρ Τομέα Ποινικών Επιστημών Νομικής Σχολής Αθηνών LLΜ

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες και ορολογία του ποινικού δικαίου και τις δικονομικές αρχές και στάδια της διαδικασίας ενώπιον των αρμόδιων ποινικών δικαστηρίων, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται στο πλαίσιο επίλυσης μιας υπόθεσης ποινικού δικαίου.

Περιγραφή μαθήματος:
Καλύπτονται οι επιμέρους τομείς του ποινικού δικαίου, με εμβάθυνση, ανά περίπτωση, σε συγκεκριμένες πτυχές πρακτικής φύσεως. Έτσι, στο πλαίσιο του γενικού ποινικού δικαίου οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με θεματικές που αφορούν στα ειδικότερα στοιχεία του εγκλήματος και τις ειδικές μορφές εμφάνισής του, όπως η απόπειρα ή η συμμετοχή σε έγκλημα. Περαιτέρω, παρουσιάζονται συνοπτικά επιμέρους κατηγορίες εγκλημάτων, με επισκόπηση της αντίστοιχης περιπτωσιολογίας στη δικηγορική πρακτική. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει και εμβάθυνση στις βασικές δικονομικές αρχές και τα στάδια της ποινικής διαδικασίας, με έμφαση σε διαδικαστικές πτυχές της ποινικής δίκης.

 

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ - Νομική Έρευνα, Αρχειοθέτηση & Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Νομική Έρευνα & Τεκμηρίωση

Εισηγητής: Σταυρούλα Φίκαρη, Δικηγόρος, LL.Μ.

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με τη μεθοδολογία έρευνας και να χειρίζονται με ευχέρεια τις μηχανές αναζήτησης νομικών πληροφοριών, ελέγχοντας ικανοποιητικά την αξιοπιστία και την πληρότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας νομικών πληροφοριών.

Περιγραφή μαθήματος:
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι συμμετέχοντες διδάσκονται τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά των μηχανών αναζήτησης και εμβαθύνουν σε συγκεκριμένη μεθοδολογία έρευνας νομικών πηγών, μέσω διατύπωσης ερωτημάτων και αξιοποίησης διαφόρων εργαλείων. Καλύπτονται, ακόμη, επιλεγμένες πηγές του διαδικτύου, νομικών εκδόσεων και περιοδικών, ενώ δίνεται έμφαση στην συγκριτική παρουσίαση των πηγών έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

 

Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Εισηγητής: Αθανάσιος Μινάρδος,Υπεύθυνος βιβλιοθηκονομικών υπηρεσιών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να οργανώνουν αποτελεσματικά μία λειτουργική νομική βιβλιοθήκη και να εκπληρώνουν καθήκοντα συγκέντρωσης, ταξινόμησης και καταλογογράφησης του υλικού αυτής.

Περιγραφή μαθήματος:
Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η πρακτική εφαρμογή των αρχών της Βιβλιοθηκονομίας σε μία νομική βιβλιοθήκη, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα πρότυπο κέντρο πληροφόρησης μέσα σε μία δικηγορική εταιρία. Μέσω της μελέτης των τρόπων οργάνωσης και διαχείρισης των τεκμηρίων (βιβλία, περιοδικά, άρθρα, ψηφιακά μέσα κ.ά.), οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να οργανώνουν και να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τις πηγές πληροφοριών νομικού ενδιαφέροντος. Περαιτέρω, οι εκπαιδευόμενοι εμβαθύνουν στους διεθνείς κανόνες καταλογογράφησης (AACR) και ταξινόμησης (Dewey DC) με αναλυτική περιγραφή και εξειδίκευση στο πλαίσιο της Νομικής Επιστήμης. Με τη χρήση παραδειγμάτων και ασκήσεων επικεντρώνονται στην παρουσίαση εργαλείων και τεχνικών για την ανεύρεση και αξιοποίηση βιβλιογραφικών παραπομπών σε κάθε είδους κείμενα νομικών πηγών και αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει μία οργανωμένη νομική βιβλιοθήκη στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

 

Αρχεία & Αρχειοθέτηση

Εισηγητής: Ιωάννης Δρυλλεράκης, Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ

Σκοπός:
Η εξοικείωση με τις ανάγκες της αρχειοθέτησης υλικού και τις μεθόδους της..

Περιγραφή μαθήματος:
Η κατανόηση αφενός της αξίας του υλικού των υποθέσεων που έγιναν αντικείμενο χειρισμού και του πλούτου που περικλείουν και αφετέρου της χρησιμότητας της διατήρησης παραγομένου πάσης φύσεως υλικού κατά την άσκηση της δικηγορίας. Η εξήγηση των αναγκών που εξυπηρετεί το αρχείο, μέθοδοι αρχειοθέτησης και εφαρμοστέες αρχές.

 

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ - e- Δεξιότητες για Paralegals

Advanced Office Computing

Εισηγητής: Ευαγγελία Κριετσέπη, Καθηγήτρια Πληροφορικής

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι βελτιώνουν τις δεξιότητές τους όσον αφορά στη χρήση προγραμμάτων Η/Υ, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων που προσφέρει καθένα από τα διδασκόμενα προγράμματα.

Περιγραφή μαθήματος:
διδακτέα ύλη περιλαμβάνει τις 4 βασικές εφαρμογές του Office Computing σε προχωρημένο επίπεδο: Word, Excel, Access και PowerPoint, με έμφαση σε εξειδικευμένες δυνατότητες κάθε προγράμματος. Οι εκπαιδευόμενοι εμβαθύνουν στη μορφοποίηση κειμένων και παραγράφων, στη δημιουργία πίνακα περιεχομένων, καθώς και την εισαγωγή δεδομένων σε κελιά και τη μορφοποίηση αριθμών σε υπολογιστικό φύλλο του Excel. Ακόμη, καλύπτονται οι βασικές έννοιες σχεδίασης Βάσης Δεδομένων [αρχείο, εγγραφή, πεδίο] για την εισαγωγή και επεξεργασία στοιχείων πελατών σε πίνακες (πρόγραμμα Access), καθώς και οι βασικές γνώσεις δημιουργίας παρουσιάσεων και χρήσης εφέ σε διαφάνειες με το πρόγραμμα PowerPoint. Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη χρήση εργαλείων που διευκολύνουν την οργάνωση των εργασιών μιας επιχείρησης (Skype, Google Calendar) και επιτρέπουν την προβολή αυτής (Newsletters).

 

E' ΕΝΟΤΗΤΑ - Αγγλικά για Paralegals

Αγγλική Νομική Ορολογία

Εισηγητής:

Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Διαμεσολαβήτρια

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι κατανοούν και να αποδίδουν με ευχέρεια νομικές έννοιες στην Αγγλική γλώσσα.

Περιγραφή μαθήματος:
Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται την απόδοση στην Αγγλική γλώσσα των νομικών εννοιών που διδάσκονται στο πλαίσιο των μαθημάτων νομικής παιδείας του προγράμματος. Δίνεται έμφαση σε γλωσσικά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από τις διαφορές μεταξύ ηπειρωτικού και αγγλοσαξονικού δικαίου, καθώς και σε νομικές έννοιες ιδιαίτερα συναφείς με την επαγγελματική δράση των στελεχών νομικών επαγγελμάτων, με επεξεργασία και νομικών εγγράφων.

 

Business English Correspondence

Εισηγητής: Chris Lloyd, BA, MA (Kent), Probation Officer (UK)

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν ευχέρεια στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στο πλαίσιο επαγγελματικών συναλλαγών και επικοινωνίας, καθώς και να εξασκηθούν στην αλληλογραφία στα Αγγλικά, ώστε να μπορούν να χειρίζονται άνετα την ξενόγλωσση επαγγελματική επικοινωνία τους με συνεργάτες ή πελάτες.

Περιγραφή μαθήματος:
Το μάθημα διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, την υπ' αριθμόν ένα γλώσσα παγκοσμίως για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δίνεται έμφαση στην εξάσκηση τόσο του γραπτού όσο και του προφορικού λόγου, ώστε να μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να προσαρμόζουν το ύφος της επικοινωνίας τους με πελάτες ή εξωτερικούς συνεργάτες μιας επιχείρησης παροχής νομικών υπηρεσιών είτε μέσω αλληλογραφίας είτε σε επαγγελματικές συναντήσεις και ταξίδια. Περαιτέρω, συζητούνται υποδείγματα επαγγελματικών e-mails για την αντιμετώπιση καθυστερήσεων, αιτημάτων για πληροφορίες ή παραπόνων. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται, επίσης, κανόνες για να συντάσσουν που θα χρειαστεί να καταρτίσουν στο πλαίσιο της διεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

 

ΣΤ' ΕΝΟΤΗΤΑ - Εξυπηρέτηση πελατών, επικοινωνία & διαπροσωπικές σχέσεις

Marketing υπηρεσιών

Σκοπός:
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι εκπαιδευόμενοι αντιλαμβάνονται τους τρόπους για την προβολή και την εδραίωση της επαγγελματικής φήμης μιας επιχείρησης παροχής νομικών υπηρεσιών και κατανοούν την αναγκαιότητα δικτύωσης ενός δικηγορικού γραφείου για την αποτελεσματικότερη προβολή των νομικών υπηρεσιών που παρέχει. Η αναφορά στους κανόνες του Μarketing βοηθά στην κατανόηση του ρόλου των συμμετεχόντων στην τελική παροχή Υπηρεσίας που λαμβάνει ο πελάτης,

Περιγραφή μαθήματος:
Η διδακτέα ύλη επικεντρώνεται σε βασικές αρχές του Μarketing με έμφαση στην προώθηση υπηρεσιών, εστιάζοντας στους τρόπους αποτελεσματικής προβολής των νομικών υπηρεσιών που παρέχει ένα δικηγορικό γραφείο τόσο σε επίπεδο χρήσης γενικών εργαλείων marketing όσο και μέσω της συστηματικής συμμετοχής σε νομικά συνέδρια, την εγγραφή των συνεργατών σε επαγγελματικές ενώσεις και οδηγούς νομικών υπηρεσιών για την ενίσχυση της επαγγελματικής φήμης του γραφείου και την ενεργή παρουσία του στον νομικό επιστημονικό κόσμο. Περαιτέρω, οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με νομικά δίκτυα και τον τρόπο λειτουργίας αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Αποτελεσματική Εξυπηρέτηση πελατών & business etiquette

Εισηγητής: Οδυσσέας Κόλλιας, Εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων, Συγγραφέας και Σύμβουλος επιχειρήσεων

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις για την αποτελεσματική, οργανωμένη και ποιοτικά αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των πελατών, πάντα στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς (Professional Workplace Etiquette) και με κύριο στόχο την ικανοποίηση του πελάτη μιας επιχείρησης παροχής νομικών υπηρεσιών. Οι αρχές του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών βρίσκουν την εφαρμογή τους στην καθημερινή εργασία.

Περιγραφή μαθήματος: Η διδακτέα ύλη εστιάζει στο αποκαλούμενο «Βusiness Εtiquette», την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων των στελεχών νομικών επαγγελμάτων για την ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών. Περαιτέρω, οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται βασικούς κανόνες της επαγγελματικής συμπεριφοράς που οφείλει να τηρεί κάθε επαγγελματίας του νομικού κλάδου, ώστε να δημιουργούν θετικό περιβάλλον και να χειρίζονται με επιτυχία τυχόν παράπονα και αντιρρήσεις των πελατών σχετικά με τις παρεχόμενες νομικές υπηρεσίες και γενικότερα να ανταποκρίνονται και να υπερβαίνουν τις προσδοκίες του πελάτη. Οι εκπαιδευόμενοι αντιλαμβάνονται ότι η επαφή με τον Πελάτη και η Εξυπηρέτησή του έχουν την βαρύτητά τους στην τελική Υπηρεσία που θα εισπράξει.

 

Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού & ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων στο επαγγελματικό περιβάλλον του δικηγορικού γραφείου

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τασούλης, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ηγεσίας (Deree College)

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν δεξιότητες διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων, με έμφαση στη διοίκηση ομάδων και την επίλυση συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία επιλογής προσωπικού και να αναπτύξουν το ατομικό τους πλάνο επίτευξης στόχων.

Περιγραφή μαθήματος:
Η διδακτέα ύλη καλύπτει τους βασικούς άξονες διοίκησης προσωπικού για την ανάθεση εργασιών στους εμπλεκόμενους και την εξασφάλιση ενεργής συμμετοχής τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Παράλληλα, παρέχονται πρακτικές συμβουλές διαχείρισης συνεντεύξεων για την επιλογή προσωπικού και αξιολόγησης δεξιοτήτων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί μιας επιχείρηση παροχής νομικών υπηρεσιών. Περαιτέρω, οι εκπαιδευόμενοι εμβαθύνουν στην έννοια της αυτοαξιολόγησης και εξασκούνται σε μεθόδους επιρροής, ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικά συγκρούσεις στο εργασιακό τους περιβάλλον. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αυτού, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ατομικό πλάνο επίτευξης στόχων, υπό την καθοδήγηση του εισηγητή.

 

Z' ΕΝΟΤΗΤΑ - Law Office Management

Law Office Economics

Εισηγητής: Νικόλαος Σγουρινάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός

Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με τη μικροοικονομία του δικηγορικού γραφείου ή εταιρίας και μαθαίνουν να συνεπικουρούν αποτελεσματικά τη διοίκηση της επιχείρησης στις δραστηριότητες που αφορούν την οικονομική διαχείριση αυτής.

Περιγραφή μαθήματος:
Ζητήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση στο πλαίσιο επιχείρησης παροχής δικηγορικών υπηρεσιών. Εξετάζονται σημαντικά σημεία του ελληνικού φορολογικού και λογιστικού συστήματος και αναλύεται το διοικητικό κόστος λειτουργίας των δικηγορικών εταιριών. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να χειρίζονται τη διαδικασία κοστολόγησης και τιμολόγησης νομικών υπηρεσιών, με έμφαση στα κοστολογικά στοιχεία και τη διαχείριση του σχετικού φακέλου, καθώς και αναφορά στα αντίστοιχα παραστατικά. Ζητήματα εργατικού δικαίου, πρόγραμμα μισθοδοσίας, η ταμειακή διαχείριση των δικηγορικών γραφείων και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας με εξωτερικούς λογιστές ή λογιστήρια, καθώς επίσης η διαδικασία ενημέρωσης των βιβλίων, είναι μερικές ακόμη από τις βασικές θεματικές που καλύπτονται στο πλαίσιο του παρόντος μαθήματος.

 

Διαχείριση μικρών και μεσαίων έργων

Εισηγητής: Ειρήνη Ανδριώτη, Management Consulting & Training, PMP Certified Career Developer, GCDF

Σκοπός:
Στο πλαίσιο του μαθήματος, παρουσιάζονται τα στοιχεία, οι επιστημονικές τεχνικές και τα εργαλεία που συνθέτουν τον αποτελεσματικό σχεδιασμό έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας και οδηγούν σε επιτυχημένη υλοποίηση αυτών μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο κόστος. Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τη σειρά ενεργειών που απαιτούνται για την παροχή μιας νομικής υπηρεσίας και εν γένει για την ολοκλήρωση ενός έργου, τηρώντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες.

Περιγραφή μαθήματος:
Οι εκπαιδευόμενοι εμβαθύνουν στην έννοια του έργου, όπως αυτή προσαρμόζεται στη δραστηριότητα μιας επιχείρησης παροχής νομικών υπηρεσιών. Παρουσιάζονται τα στοιχεία, οι επιστημονικές τεχνικές και τα εργαλεία που συνθέτουν τον αποτελεσματικό σχεδιασμό έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας και οδηγούν σε επιτυχημένη υλοποίηση αυτών μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο κόστος για την οργάνωση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία έργων που αφορούν στον σχεδιασμό νέων ή τη βελτίωση υφιστάμενων νομικών υπηρεσιών. Τα έργα αποτελούν βασικό συντελεστή του σχεδιασμού και υλοποίησης των στρατηγικών κάθε επιχείρησης παροχής νομικών υπηρεσιών, καθώς θεμελιώνουν τις βάσεις για την κατανόηση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων ή τη βελτίωση της παροχής των ήδη υφισταμένων υπηρεσιών. Το σεμινάριο ακολουθεί τα πρότυπα του Project Management Institute (PMI).

Ειρήνη Ανδριώτη, Management Consulting & Training, PMP Certified Career Developer, GCDF

Ειρήνη Ανδριώτη, Project Coach, πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI) και Coach AC Accredited. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Το 2007, ίδρυσε και διευθύνει την Compass Services, επιχείρηση που αναλαμβάνει έργα Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού & αναδιοργάνωσης οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Δήμο της Αθήνας, κι άλλους φορείς, όπου από τη θέση του Project Coach παρακολουθεί την υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων από Κοινοτικούς ή / και Εθνικούς πόρους. Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία Συμβούλων ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. όπου μετείχε σε πλήθος έργων του ευρύτερου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα ή στα πλαίσια Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών. Επίσης, κατείχε Διευθυντικές και προϊσταμενικές θέσεις σε επιχειρήσεις διαφορετικών δραστηριοτήτων (αεροπορικές εταιρείες, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, χώρους εστίασης, κ.ά.).
Διδάσκει: Διαχείριση μικρών και μεσαίων έργων

 

Κατερίνα Βούλγαρη, Δικηγόρος Α.Π., ΜΔΕ Αστικού Δικαίου

Η Κατερίνα Βούλγαρη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Αστικό Δίκαιο διετούς διάρκειας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι διορισμένη στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και από το 2005 ασκεί ανεξάρτητη δικηγορία με κύριους τομείς δραστηριοποίησης το αστικό, εμπορικό και διοικητικό δίκαιο. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των νομικών περιοδικών «Συνήγορος» και «Εφαρμογές Αστικού, Δικονομικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου». Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δύο βιβλία σχετικά με το δίκαιο των ακινήτων, συμβολές σε συλλογικούς τόμους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καθώς και δημοσίευση πληθώρας σχολίων επί δικαστικών αποφάσεων σε ελληνικά νομικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη και της «Κτηματολόγιο Α. Ε», σχετικά με βασικά θέματα εμπραγμάτου δικαίου.
Διδάσκει: Στοιχεία Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας

 

Μαριλένα Κατσογιάννου, Δ.Ν., Δικηγόρος

Η Μαριλένα Κατσογιάννου είναι Δικηγόρος Αθηνών, παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Ποινικού Δικαίου-Ποινικής Δικονομίας και Εγκληματολογίας-Αντεγκληματικής Πολιτικής του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στα μαθήματα «Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο» και «Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο», στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στα μαθήματα «Θέματα Ποινικού Δικονομικού Δικαίου» και «Ανακριτική», καθώς και στην Πυροσβεστική Ακαδημία στο μάθημα «Ποινική Δικονομία». Επίσης, είναι ακαδημαϊκή υπότροφος του Τομέα Ποινικών Επιστημών ΕΚΠΑ και ανήκει στο συνεργαζόμενο ακαδημαϊκό προσωπικό του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της «Ψυχιατροδικαστικής» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει δημοσιεύσει μελέτες της σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με συμβολές της σε συλλογικά έργα.

 

Οδυσσέας Κόλλιας, στελεχών επιχειρήσεων, Συγγραφέας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο Οδυσσέας Κόλλιας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (M.B.A.) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Έχει διατελέσει στέλεχος στο τμήμα Marketing του Ο.Τ.Ε. καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών και το marketing. Διδάσκει σε πτυχιακά, μεταπτυχιακά και επιχειρησιακά προγράμματα από το 1991 συνεργαζόμενος με τον Δημόσιο τομέα, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς της Δια Βίου Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι συγγραφέας και διδάσκων στα e-learning προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ε.Σ.Ε.Ε. και των ΕΛ.ΤΑ. Συνεργάζεται με το Κ.Ο.Ε. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Κ.Ε.Κ. ΕΛ.ΤΑ.), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), την ΓΣΕΒΕΕ, την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) και την ΓΣΕΕ. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Αλφαβητάριο Υπηρεσιών», εκδόσεις: Σταμούλης, «Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν», εκδόσεις: Παπασωτηρίου, «Γιορτή στο Επιχειρείν», εκδόσεις: Rosili και «Καθημερινό Μάρκετινγκ», εκδόσεις Κριτική.
Διδάσκει: Social media & nettiquette, Αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών & business ettiquette

 

Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδης

Ο Ευάγγελος Κουράκης είναι Δικηγόρος Αθηνών και Εταίρος (partner) στην Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, μία από τις μεγαλύτερες Δικηγορικές Εταιρείες στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στους τομείς των εμπορικών συμβάσεων (διαπραγμάτευση και κατάρτιση), της επίλυσης εμπορικών διαφορών, των ιδιωτικοποιήσεων / παραχωρήσεων και της ενέργειας. Είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, καθώς και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογίας). Είναι, επίσης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge (μεταπτυχιακό πρόγραμμα) με εξειδίκευση σε θέματα διεθνούς εμπορικού δικαίου, καθώς και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων σε νομικά περιοδικά.
Διδάσκει: Νομικά Επαγγέλματα και Δικηγορική Δεοντολογία

 

Κωστής Ήντουνας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Δρ. Κωστής Ήντουνας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD). Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από το επιστημονικά πεδία του μάρκετινγκ και της διοίκησης και οργάνωσης των πωλήσεων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα άλλες εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο ξενόγλωσσων και τριών ελληνικών βιβλίων, ενώ έχει λάβει έναν σημαντικό αριθμό διεθνών ετεροαναφορών στο συγγραφικό του έργο. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Παράλληλα, έχει διεξάγει σεμινάρια και έχει παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο γνωστικό αντικείμενο του μάρκετινγκ. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

 

Ευαγγελία Κριετσέπη, Καθηγήτρια Πληροφορικής

Η Ευαγγελία Κριετσέπη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Μαθηματικών. Από το 2002 είναι πιστοποιημένη στη διδασκαλία μαθημάτων πληροφορικής σε ΚΕΣ (κέντρα ελευθέρων σπουδών) για όλο το πακέτο του MS Office (Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet, Outlook, Outlook Express), σε τμήματα παιδικά (ετήσιας διάρκειας) και ενηλίκων (ταχύρυθμα, ορισμένης διάρκειας) ενώ διδάσκει σε σεμινάρια επιμόρφωσης πληροφορικής εταιρειών σε ύλη: Windows 10, Windows 8, Windows 7, MS Office 2007, 2010, 2013 (σε ελληνικό και αγγλικό περιβάλλον, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).
Διδάσκει: Advanced Office Computing

 

Αθανάσιος Μινάρδος,Υπεύθυνος τμήματος Εξυπηρέτησης Αναγνωστών στη Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Αθανάσιος Μινάρδος είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας Αθηνών και από το 2007 εργάζεται στη βιβλιοθήκη του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ως υπεύθυνος εξυπηρέτησης χρηστών, οργάνωσης βιβλιοθηκονομικών υπηρεσιών, ανάπτυξης και ευρύτερης χρήσης ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης. Έχει αναλάβει την οργάνωση και βιβλιοθηκονομική επεξεργασία της συλλογής της βιβλιοθήκης Τραπεζών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δικηγορικών γραφείων, ενώ από το 2005 έως το 2007 δίδασκε «Πληροφοριακή Παιδεία» στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι κάτοχος διπλώματος ανάπτυξης ιστοσελίδων στο Ιnternet και μεθοδολογίας διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας και έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων
Διδάσκει: Οργάνωση Βιβλιοθήκης

 

Μαργαρίτα Μπότσιου, Υπεύθυνη Γραμματειακής & Διοικητικής υποστήριξης Δικηγορικής Εταιρίας Δρακόπουλος – Βασαλάκης

Η Μαργαρίτου Μπότσιου εργάζεται ως Υπεύθυνη Γραμματέας σε γνωστή δικηγορική εταιρία από το 2008. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Γραμματείας, Πωλήσεων και Λογιστηρίου σε μεγάλη εισπρακτική εταιρία, έχοντας στο ενεργητικό της προϋπηρεσία 17 ετών σε τμήματα γραμματειακής υποστήριξης εταιριών. Έχει γνώση λογισμικού οργάνωσης δικηγορικών γραφείων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γραμματειακής υποστήριξης δικηγορικών γραφείων, δακτυλογράφησης & DATA ENTRY, Photoshop, καθώς και διαχείρισης κρίσεων σε εργασιακό περιβάλλον.
Διδάσκει: Paralegal Workshops

 

Chris Lloyd, BA, ΜΑ(Kent), Probation Officer (UK)

Ο Chris Lloyd γεννήθηκε στο Reading της Αγγλίας και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας του West Sussex Institute of Higher Education με έμφαση στην εκπαίδευση. Από το 1987 έως το 1991, εργάστηκε ως κοινωνικός λειτουργός στο πλαίσιο έργου στέγασης και ψυχικής υγείας για άστεγους και στο Wellesley House Probation and Bail Hostel του Windsor. Από το 1991 έως το 1993, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική επιστήμη (University of Kent, Canterbury) και ταυτόχρονα απέκτησε το δίπλωμα λειτουργού κοινωνικής επανένταξης (probation officer), με θέμα διπλωματικής εργασίας τη διαχείριση θυμού και διαφορετικές προσεγγίσεις της κοινωνικής εργασίας με βίαιους παραβάτες. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ζει στην Ελλάδα, έχοντας ασχοληθεί με την επεξεργασία κειμένων και τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε επιχειρηματίες, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς. Η διδακτική του μέθοδος δίνει έμφαση στην επικοινωνία και είναι βαθιά επηρεασμένη από τις δραστηριότητές του στο πεδίο των κοινωνικών επιστημών.
Διδάσκει: Business English Correspondence

 

Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Υπ. ΔΝ

Η Μαίρη Ορφανού είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές αρχικά στη Διαμεσολάβηση και κατόπιν στο Ιδιωτικό Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid, όπου εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα την εκπαίδευση και αξιολόγηση διαμεσολαβητών. Από το 2011 έως το 2015 δίδαξε Διαμεσολάβηση και Θέματα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Universidad Carlos III de Madrid, στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του μεταφραστικού τμήματος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο των λοιπών επαγγελματικών της δραστηριοτήτων ασχολείται με την επεξεργασία νομικών κειμένων στην ελληνική, αγγλική, ισπανική και ενίοτε γαλλική γλώσσα.
Διδάσκει: Αγγλική Νομική Ορολογία, Βασικές Αρχές Συνεργατικής Διαπραγμάτευσης

 

Απόστολος Φ. Μάνθος Διδάκτωρ Αστικού Δικαίου Νομικής Παν/μίου Αθηνών, ΜΔΕ Αστικό & Εργατικό Δίκαιο

Ο Απόστολος Φ. Μάνθος, γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1978. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2000 και παρακολούθησε επιτυχώς τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Νομικής Αθηνών (ΕΚΠΑ) του Αστικού Δικαίου (2002) και στη συνέχεια του Εργατικού Δικαίου (2004). Είναι διδάκτωρ της Νομικής Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο από τον Ιανουάριο του 2011. Ενεγράφη στο ΔΣΑ τον Οκτώβριο του 2002.Έχει διδάξει για τα μαθήματα Δικαίου στο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: Τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (2014-2015) καθώς και Διοίκησης Επιχειρήσεων (2014-2018), στο ΤΕΙ Θεσσαλίας: Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (2016-2017) - ΣΕΠ στο κοινό ΜΠΣ «Δίκαιο και Οικονομία» του ΕΑΠ και του Παν/μίου Λευκωσίας (2017-2018) - Αναπληρωματικός καθηγητής στο Αστικό Δίκαιο στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (2011). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται: Η σύμβαση υπέρ τρίτου στο ελληνικό και το αγγλικό δίκαιο - Contracts (Rights of Third Parties) Act 1999, Andy's Publishers, 2012 (έκδοση διδακτορικής διατριβής) - Η απώλεια ευκαιρίας στο δίκαιο της αποζημίωσης, Νομική Βιβλιοθήκη, 2014 (μονογραφία) - Πνευματική Ιδιοκτησία - Διαγράμματα, Σχόλια, Υποδείγματα (επιμέλεια: Κοριατοπούλου-Αγγελή/Τσίγκου), Νομική Βιβλιοθήκη, 2015 (Εγχειρίδιο). - Υποδείγματα Γενικών Αρχών Αστικού Δικαίου (επιμέλεια: Ι. Καράκωστας), Νομική Βιβλιοθήκη, 2018 κ.ά.
Διδάσκει: Οργάνωση και λειτουργία του Νομικού Συστήματος

 

Νικόλαος Σγουρινάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός

Ο Νικόλαος Σγουρινάκης σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Λογιστική. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ.-ΣΕΛΕΤΕ). Διαθέτει άδεια άσκησης του επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Α΄τάξης και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι διευθυντής Σύνταξης του φορολογικού-λογιστικού περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ». Δίδαξε στο ΤΕΙ Πειραιά (ΣΔΟ - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) το μάθημα της Λογιστικής ΦΠΑ. Έχει υπό την επίβλεψή του τις εργασίες του Λογιστηρίου διαφόρων εταιρειών. Από 25ετίας έχει αναπτύξει σημαντική συγγραφική δραστηριότητα σε φορολογικά-λογιστικά περιοδικά του χώρου και είναι συγγραφέας βιβλίων λογιστικής και φορολογίας
Διδάσκει: Law Office Economics

 

Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκη,Δικηγόρος Α.Π., ΜΔΕ στο Αστικό Δίκαιο

Η Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έλαβε και τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της στο Αστικό Δίκαιο. Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του Δικηγορικού Γραφείου "Καρατζάς - Περάκης" και στη συνέχεια αποκλειστική συνεργάτης του Καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου, Ευάγγελου Περάκη. Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου και έχει διατελέσει νομική σύμβουλος εταιριών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.
Διδάσκει: Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

 

Κωνσταντίνος Τασούλης, Eπίκουρος Kαθηγητής Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ηγεσίας

Ο Κωνσταντίνος Τασούλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, MSc in Management and HRM (Distinction), University of Bath. Από το 2010 είναι επίκουρος καθηγητής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και ηγεσίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (DEREE), όπου έχει διατελέσει υπεύθυνος του MBA και του MS in Leadership. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στη βιωματική εκπαίδευση έχοντας διδάξει περισσότερες από 2000 ώρες σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια όπως το University of Bath και το New York University. Παράλληλα, είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης του International School of Management στο Παρίσι. Στα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η στρατηγική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, η ηγεσία και η ακεραιότητα στον εργασιακό χώρο, καθώς και η συναισθηματική νοημοσύνη. Οι μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, και είναι επιμελητής έκδοσης του International Leadership Journal
Διδάσκει: Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού & ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων στο επαγγελματικό περιβάλλον του δικηγορικού γραφείου

 

Σταυρούλα Φίκαρη, Δικηγόρος, LL.M.

Η Σταυρούλα Φίκαρη είναι Δικηγόρος Αθηνών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Πληροφορική, στο Πανεπιστήμιο του Montpellier στη Γαλλία και ασχολείται με την ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικών νομικών πληροφοριακών συστημάτων, την επεξεργασία των νομικών πληροφοριών και τη νομική έρευνα και τεκμηρίωση. Από το 1991 μέχρι το 2016 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΝΟΜΟΣ» της εταιρείας INTRASOFT INTERNATIONAL, με κύρια αντικείμενα το συντονισμό και την επιμέλεια επεξεργασίας των πληροφοριών νομολογίας (συλλογή, αποδελτίωση, καταχώριση, κατασκευή εργαλείων έρευνας), την υποστήριξη και την εκπαίδευση των συνδρομητών της «ΝΟΜΟΣ» (εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση της και παροχή οδηγιών και καθοδήγηση στην έρευνα για την ανεύρεση πληροφοριών) και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και έργα εφαρμογών Νομικής Πληροφορικής. Από το έτος 2016 συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Νομική Βιβλιοθήκη» σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εφαρμογές Νομικής Πληροφορικής.
Διδάσκει: Νομική Έρευνα & Τεκμηρίωση

 

I. Γιαννακάκης,Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, Founding Member DPO Academy

O Iωάννης Ε. Γιαννακάκης, είναι δικηγόρος στον Αρειο Πάγο. Εξειδικεύεται σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και λειτουργεί ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων ( Data Protection Officer) για ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς και εταιρίες. Είναι ο πλέον διεθνώς πιστοποιημένος Ελληνας Νομικός στον τομέα της προστασίας προσωπικών Δεδομένων κατέχοντας έξι (6) διεθνείς πιστοποιήσεις και ο μοναδικός Ελληνας Νομικός, κάτοχος της πιστοποιησης Fellow of Information Privacy (FIP) της κορυφαίας αναγνώρισης στον χώρο της προστασίας προσωπικών δεδομένων που απονέμεται από τον International Association of Privacy Professionals στους πλέον αναγνωρισμένους Privacy Leaders ανά τον κόσμο.
Διδάσκει: GDPR & Paralegal

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδοτείται μέχρι και 100% από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ (0,24%) του ΟΑΕΔ

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Στοιχεία εισηγητών (Ον/μο και αρ. μητρώου θα βρείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα)

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ
Α.Φ.Μ 094443580
ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

1.Τρόποι παροχής παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών

Το Certified Paralegal Program οργανώνεται από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΔΕΕ). Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα παρέχεται διά ζώσης (με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων). Τα μαθήματα διεξάγονται στις εκπαιδευτικές υποδομές του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

2. Πρόγραμμα μαθημάτων

Οι ημέρες και ώρες εκπαίδευσης ανά μάθημα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΙΛΙΟΘΗΚΗΣ: www.nb.org. Σε περίπτωση αλλαγών, ο εκπαιδευόμενος θα ενημερώνεται εγκαίρως από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση αδυναμίας του εκπαιδευομένου να παρακολουθήσει κάποιο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος οφείλει να ενημερώσει τη Γραμματεία Εκπαίδευσης έως και δύο ώρες πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου μαθήματος.

3. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

3.1. Οι θέσεις στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, λόγω της φύσης ορισμένων μαθημάτων (π.χ. Office Computing) τα οποία πραγματοποιούνται με μέγιστο αριθμό εκπαιδευομένων δώδεκα (12) ατόμων, είναι περιορισμένες και στις εγγραφές τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για την έγκυρη εγγραφή κάθε εκπαιδευόμενου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, απαιτούνται τα παρακάτω:

 • Συμπλήρωση και υποβολή Αίτησης Εγγραφής, που επισυνάπτεται/ άλλως αποστέλλεται στον εκπαιδευόμενο από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • Εξόφληση του ποσού της προκαταβολής του ποσού των 450€
 • Αποστολή στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ φωτοαντιγράφου της απόδειξης πληρωμής.

 

3.2. Προαπαιτούμενα

 • Βασικές γνώσεις Η/Υ
 • Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β2/ Lower)

 

4. Καταβολή διδάκτρων

Για την εγκυρότητα της εγγραφής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απαιτείται κατάθεση προκαταβολής του ποσού των 450€ στον εταιρικό λογαριασμό της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Η εξόφληση των διδάκτρων είναι δυνατή με τους εξής τρόπους:

 • Με τραπεζική κατάθεση προεξόφλησης ολόκληρου του ποσού.
 • Με καταβολή των διδάκτρων σε 3 μηνιαίες άτοκες δόσεις (προεξόφληση μέσω επιταγών, συναλλαγματικών ή πιστωτικής κάρτας).
 • Με καταβολή των διδάκτρων σε 6 μηνιαίες άτοκες δόσεις (προεξόφληση μέσω επιταγών, συναλλαγματικών ή πιστωτικής κάρτας).
 • Με καταβολή των διδάκτρων έως 10 μηνιαίες δόσεις (μόνο με πιστωτική κάρτα με επιβάρυνση 250€).
 • Με καταβολή των διδάκτρων έως 16 μηνιαίες δόσεις (μόνο με πιστωτική κάρτα με επιβάρυνση 550€).

 

Οι παραπάνω τιμές δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ επιφυλάσσεται και δεν ευθύνεται για τυχόν αλλαγές ως προς την πολιτική επιβολής ή μη ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, και σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσει για τυχόν αλλαγές.

Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς της Νομικής Βιβλιοθήκης:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ. Με την ένδειξη του ονόματος του εκπαιδευόμενου ως Καταθέτη, και αιτία κατάθεσης: «Συμμετοχή στο πρόγραμμα Paralegal».

5. Ακυρώσεις συμμετοχής

  • Για τη συμμετοχή οποιουδήποτε εκπαιδευόμενου κατά την έναρξη των μαθημάτων είναι απαραίτητη η πλήρης εξόφληση του συνόλου της αξίας των διδάκτρων με έναν από τους παραπάνω τρόπους, καθώς και η έκδοση του σχετικού παραστατικού από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 

  • Τυχόν ακύρωση συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πρέπει να γίνεται εγγράφως (με επιστολή ή e-mail) από τον εκπαιδευόμενο. Η ισχύς της αρχίζει από την ημερομηνία κατά την οποία η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ έλαβε γνώση αυτής.

 

  • Σε περίπτωση που η ακύρωση συμμετοχής γίνει έως τέσσερις (4) εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, επιστρέφεται στον υποψήφιο εκπαιδευόμενο το σύνολο των διδάκτρων που κατέλαβε.

 

  • Σε περίπτωση που η ακύρωση συμμετοχής γίνεται σε λιγότερο από τέσσερις (4) εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, αλλά περισσότερο από δύο (2) εβδομάδες πριν από αυτήν, ο υποψήφιος εκπαιδευόμενος δικαιούται επιστροφή του ημίσεως (50%) των διδάκτρων που κατέβαλε.

 

  • Σε περίπτωση που η ακύρωση συμμετοχής γίνει σε λιγότερο από δύο (2) εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής διδάκτρων. Η ακύρωση της συμμετοχής του εκπαιδευομένου μετά την έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος, έχει ως αποτέλεσμα των απώλεια των καταβληθέντων διδάκτρων. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις μερικής καταβολής διδάκτρων.

 

  • Μη συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μετά την έναρξή του, λόγω ασθένειας ή για προσωπικούς λόγους ή επαγγελματικούς λόγους, δεν παρέχει το δικαίωμα επιστροφής των διδάκτρων που έχουν καταβληθεί. Σε περίπτωση ολοσχερούς απουσίας του εκπαιδευόμενου από τα μαθήματα εξαιτίας των παραπάνω λόγων, δύναται να εξεταστεί η δυνατότητα να μεταφερθεί η αξία των διδάκτρων σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ τα οποία διενεργούνται μέχρι το πέρας του ακαδημαϊκού έτους διενέργειας του προγράμματος.

 

 • Σε περίπτωση που, λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, ακυρωθεί η πραγματοποίηση του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, επιστρέφονται πλήρως τα δίδακτρα που έχουν καταβληθεί. Σε περίπτωση, τέλος, μη ολοκλήρωσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους παραπάνω λόγους, επιστρέφεται το μέρος των διδάκτρων που αντιστοιχεί στο Τμήμα του Προγράμματος που δεν πραγματοποιήθηκε.

 

6. Προϋποθέσεις απόκτησης Διπλώματος Ειδίκευσης

6.1. Προϋποθέσεις απόκτησης Διπλώματος Certified Paralegal


Για την απόκτηση του Διπλώματος Certified Paralegal, ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες παρακολούθησης μαθημάτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την επιμέρους εξεταστική διαδικασία κάθε μαθήματος και να συμμετάσχει με επιτυχία στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του Διπλώματος Certified Paralegal.

Τόσο στις ενδιάμεσες όσο και στις τελικές εξετάσεις, η αξιολόγηση θα παρακολουθεί την παρακάτω κλίμακα βαθμολόγησης, η οποία αποτυπώνει το ποσοστό κατανόησης του αντικειμένου από τον εκπαιδευόμενο:

Κλίμακα βαθμολόγησης:

8,5-10

Άριστα - Εις βάθος εμπέδωση

6,5-8-5

Λίαν καλώς - Πλήρης κατανόηση

5,0-6,5

Καλώς - Ικανοποιητική αντίληψη. Μπορεί να γίνει επανεξέταση για καλύτερη βαθμολογία.

0-4,5

Ανεπαρκής κάλυψη. Πρέπει να γίνει επανεξέταση.

 

6.2. Απαιτούμενη παρουσία του Εκπαιδευομένου

Για την απόκτηση του Διπλώματος Certified Paralegal, ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να παρακολουθήσει το 80% του συνόλου των διδακτικών ωρών. Για τον έλεγχο παρακολούθησης τηρείται παρουσιολόγιο από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που για δικαιολογημένους λόγους που οφείλονται σε ανώτερη βία δεν συμπληρωθούν οι παραπάνω ώρες, δύναται να εξεταστεί η περίπτωση -υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κενή θέση- να παρακολουθήσει εκ νέου ο εκπαιδευόμενος το μάθημα ή τα μαθήματα που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει κατά την επόμενη διδακτική περίοδο, για να συμπληρώσει τις κενές ώρες και να υποβληθεί σε γραπτή αξιολόγηση σε έκαστο μάθημα.

Μετά τη συμπλήρωση των χαμένων εκπαιδευτικών ωρών/μαθημάτων, για την απόκτηση του Διπλώματος Certified Paralegal είναι απαραίτητη η επιτυχής ολοκλήρωση της τελικής γραπτής εξέτασης που διενεργείται επί του συνόλου της διδαχθείσης ύλης και μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Για την εκ νέου παρακολούθηση μαθήματος, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης στο συγκεκριμένο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει ποσό 150€.

6.3. Ενδιάμεσες εξετάσεις και εργασίες

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε μαθήματος ενδέχεται να προϋποθέτει επιπλέον γραπτή αξιολόγηση της απόδοσης του εκπαιδευομένου, στο πέρας αυτού και σε χρόνο που ορίζει ο εκάστοτε εισηγητής. Η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να περιλαμβάνει εργασίες, γραπτές ασκήσεις, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή και συνδυασμό αυτών ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε μαθήματος και κατά την κρίση του εισηγητή.

Σε περίπτωση αποτυχίας σε μεμονωμένο μάθημα, κάθε εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα επανεξέτασης, σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τον εκάστοτε εισηγητή και σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018- 19 προβλέπονται οι ακόλουθες ενδιάμεσες εξετάσεις και εργασίες:

 • Εξετάσεις μαθημάτων Νομικής Παιδείας
 • Εξέταση μαθημάτων Αγγλικών (κοινή)
 • Εξέταση μαθημάτων Marketing – Εξυπηρέτηση πελατών- Διαχείριση έργων (κοινή)
 • Εξέταση μαθήματος Law Office Economics
 • Εξέταση μαθήματος Advanced Office Computing
 • Εργασίες μαθημάτων Διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού – Οργάνωση Βιβλιοθήκης – Νομική έρευνα & τεκμηρίωση.

 

6.4. Τελικές εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης

Με την ολοκλήρωση του συνόλου των εκπαιδευτικών ενοτήτων, θα διεξαχθούν ενώπιον ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής, που αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του ΔΣΑ ή άλλου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας, έναν εκπρόσωπο του ΣΔΕΕ, καθώς και έναν εκπρόσωπο από τη Νομική Σχολή ελληνικού Πανεπιστημίου, οι τελικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος Certified Paralegal.

Στο πλαίσιο της εξεταστικής διαδικασίας, οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να αξιοποιήσουν συνδυαστικά όλες τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, προκειμένου να επιλύσουν το σύνθετο πρακτικό που θα τους παρουσιαστεί και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της εξεταστικής επιτροπής.

Το κόστος συμμετοχής στις τελικές εξετάσεις καλύπτεται από τα δίδακτρα του προγράμματος. Σε περίπτωση αποτυχίας στις τελικές εξετάσεις ο εκπαιδευόμενος έχει το δικαίωμα να επανεξεταστεί, σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ. Για την επανεξέταση ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει εξέταστρα ύψους 200€.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για τη λήψη του Διπλώματος Certified Paralegal έχει κάθε εκπαιδευόμενος ο οποίος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις δύο (2) εξετάσεις του συνόλου των εξεταζόμενων μαθημάτων. Κάθε εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα να αποτύχει σε μέχρι δύο (2) το πολύ μεμονωμένα μαθήματα επί του συνόλου των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν καταφέρει να πιάσει τη βάση κλίμακας βαθμολογίας (5<) σε περισσότερα από δύο εξεταζόμενα μαθήματα, χάνει οριστικά το δικαίωμα επανεξέτασης και δεν δύναται να αποκτήσει το Δίπλωμα Certified Paralegal. Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως αν έχει περάσει ή όχι τις ενδιάμεσες εξετάσεις κάθε μαθήματος.

7. Δυνατότητα πρακτικής άσκησης του Εκπαιδευομένου

Ο εκπαιδευόμενος δύναται να πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση διάρκειας δύο μηνών σε συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρίες ή νομικά τμήματα ΝΠΙΔ. Η πρακτική άσκηση δεν συνδέεται με την απόκτηση του Διπλώματος Certified Paralegal.

8. Γενικοί όροι

α. Η οργάνωση και η δομή των μαθημάτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης και ανάλυσης των αναγκών κατάρτισης στελεχών νομικών επαγγελμάτων. Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να επιφέρει όποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των μαθημάτων τυχόν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.

β. Απαγορεύεται να γίνει χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του εκπαιδευόμενου.

γ. Με την υποβολή της Αίτησης Εγγραφής και την καταβολή των διδάκτρων, τεκμαίρεται ότι ο εκπαιδευόμενος έχει λάβει γνώση, κατανοεί και αποδέχεται πλήρως όλους τους Όρους & τις Προϋποθέσεις συμμετοχής του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων, ως αυτοί καταγράφονται στο παρόν κείμενο.

δ. Αποκλειστικά αρμόδια για κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει κατά την παροχή από τη ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ και αντίστοιχα τη λήψη από τον εκπαιδευόμενο της συμφωνούμενης εκπαιδευτικής υπηρεσίας, είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας. Τα μέρη συμφωνούν ότι πριν την προσφυγή στα δικαστήρια θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια φιλικής διευθέτησης της διαφοράς μέσω διαμεσολάβησης.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, με θέμα: «ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑPARALEGAL: Προκλήσεις & προοπτικές», με σκοπό να αναδείξει τις ευκαιρίες ανάπτυξης και προοπτικής νέων εξειδικεύσεων που ζητά η αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών και δεν είναι ακόμη ευρύτερα γνωστές.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε και η απονομή των διπλωμάτων όσων φοίτησαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certified Paralegal κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες ανάγκες και προοπτικές υποστήριξης του νομικού επαγγέλματος από κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και για το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχει δίπλωμα ειδίκευσης «Certified Paralegal» στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δικηγόροι, γραμματειακά & διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιριών, γραφείων, εμπορικών εταιρειών και ομίλων της χώρας.

Χαιρετισμούς απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η κα. Δήμητρα - Εύα Δωρή, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων (Greek Paralegal Association).

Στη συνέχεια οι εκλεκτοί ομιλητές, οι κ.κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας, Τζοβάννα Σκορδά, Δικηγόρος, Εταίρος στη Δικ. Ετ. Μανώλης Εγγλέζος & Συνεργάτες, Σοφία Παντουβάκη, Νομική Σύμβουλος στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, Ελένη Προβίδη, Νομική Σύμβουλος στην ΑΒ Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Σταματίου, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, Όμιλος SARANTISμίλησαν για τη σημασία της σωστής κατάρτισης του Στελέχους Νομικών Επαγγελμάτων (Paralegal) για την αποτελεσματική υποστήριξη των δικηγορικών εργασιών, τη διάκριση του ρόλου ενός Paralegal από εκείνον ενός παραδοσιακού γραμματέα αλλά και ενός ασκούμενου δικηγόρου. οι κατευθύνσεις εξειδίκευσης που φαίνεται να αποκτά το επάγγελμα Paralegal.

Αναλύθηκαν οι διαφορετικές ανάγκες που παρουσιάζονται στην πράξη ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας του Paralegal (δικηγορικά γραφεία και εταιρίες, νομικά τμήματα εταιριών, συμβολαιογραφικά γραφεία), η ανάγκη περαιτέρω κατοχύρωσης και εξέλιξης του επαγγέλματος Paralegal, καθώς και οι ευκαιρίες αμοιβαίας εξέλιξης που παρουσιάζονται στο πλαίσιο συνεργασίας των εν λόγω στελεχών με τους δικηγόρους.

Η κα Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Certified Paralegal παρουσίασε το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal του κέντρου Δια βίου μάθησης της Νομικής Βιβλιοθήκης για το εκπαιδευτικό έτος 2017 – 2018 το οποίο θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2017.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης Certified Paralegal στις επιτυχούσες του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 από τον κύριο Νικόλαο Κανελλόπουλο, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας, και την κυρία Γεωργία Σιακανδάρη, Account Manager της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κοκτέιλ στο φουαγιέ της αίθουσας Ευρώπη.

Απόφοιτοι του προγράμματος Certified Paralegal

Δικηγορικές Εταιρίες Μέλη Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας

Νομικά τμήματα Εμπορικών Επιχειρήσεων/εταιριών

Μέλη της εξεταστικής επιτροπής

Εισηγητές προγράμματος Paralegal

Τι είπαν για το πρόγραμμα...

Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν «εξαιρετικοί» συνεργάτες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.)

Ράνια Μπαζίγου, Paralegal Specialist στην εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Απέκτησα γνώσεις ουσιαστικές, με βοήθησε να ξεκαθαρίσω πληροφορίες που ήταν συγκεχυμένες στο μυαλό μου τόσα χρόνια και να μπορέσω να προσφέρω καλύτερες και ουσιαστικότερες υπηρεσίες στην εταιρία μου.

Ανδρομάχη Γραμματοπούλου, IP Paralegal (Intellectual Property Paralegal) στη δικηγορική εταιρίας ΜΠΑΛΛΑΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αποκόμισα ισχυρή βάση νομικών γνώσεων και άλλα χρήσιμα εργαλεία για τις καθημερινές ανάγκες της εργασίας μου.

Δήμητρα- Εύα Δωρή, Paralegal στη Δικηγορική Εταιρία ΡΟΚΑΣ

Ιδανικό για όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδυάσουν την πράξη της καθημερινότητας της εργασίας τους με την απαραίτητη θεωρία.

Κυριακή Χριστοδουλοπούλου, Legal Assistant- Secretary στον όμιλο OLYMPIA DEVELOPMNENT

Το πρόγραμμα αυτό μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να είμαι απολύτως χρήσιμη σ’ ένα δικηγορικό γραφείο.

Κατερίνα Βασιλείου, Legal Assistant στη δικηγορική εταιρία ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκομίσεις γνώσεις ώστε να γίνεις ένας χρήσιμος συνεργάτης νομικού επαγγέλματος

Δώρα Γεωργίου, γραμματέας Νομικής υπηρεσίας ACTIONLINE

&nbsp

Εταιρίες που μας εμπιστεύτηκαν και εκπαίδευσαν το προσωπικό τους

1. Τι κάνω σε περίπτωση αδυναμίας παρακολούθησης συγκεκριμένων ωρών;

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αδυνατεί να παρακολουθήσει κάποιο μάθημα λόγω δικαιολογημένου κωλύματος, οφείλει να ενημερώσει τη Γραμματεία Εκπαίδευσης έως και δύο ώρες πριν την έναρξη του μαθήματος.
 

2. Μπορώ να αναπληρώσω ώρες που δεν παρακολούθησα ή εξέταση στην οποία δεν συμμετείχα;

Σε περίπτωση που για δικαιολογημένους λόγους που οφείλονται σε ανώτερη βία ο εκπαιδευόμενος δεν συμπληρώσει το ελάχιστο απαιτούμενο παρακολούθησης (80% του συνόλου των διδακτικών ωρών), δύναται να εξεταστεί η περίπτωση –υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κενή θέση- να παρακολουθήσει εκ νέου ο εκπαιδευόμενος το μάθημα ή τα μαθήματα που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει κατά την επόμενη διδακτική περίοδο, για να συμπληρώσει τις κενές ώρες και να υποβληθεί σε γραπτή αξιολόγηση σε έκαστο μάθημα.

Για την εκ νέου παρακολούθηση μαθήματος, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης στο συγκεκριμένο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει το ποσό των 150€.
 

3. Εξετάζονται όλα τα μαθήματα στις ενδιάμεσες εξετάσεις;

Κάθε μάθημα έχει το δικό του σύστημα αξιολόγησης, αναλόγως του αν η βαρύτητα δίνεται σε απόκτηση γνώσεων ή δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται από τον Οδηγό Σπουδών που θα τους διανεμηθεί, τη Γραμματεία Εκπαίδευσης και τους εισηγητές για τον τρόπο και χρόνο αξιολόγησης κάθε επιμέρους μαθήματος.

Δεν αξιολογούνται και δεν δίδεται βαθμολογία για τα μαθήματα «Βασικές αρχές Συνεργατικής Διαπραγμάτευσης» και «Διαχείριση Άγχους».
 

3. Τι συνεπάγεται η μη εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα;

Σε περίπτωση δικαιολογημένης και τεκμηριωμένης αδυναμίας εξέτασης σε μεμονωμένο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα επανεξέτασης, σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τον εκάστοτε εισηγητή και σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.
 

4. Τι συμβαίνει αν αποτύχω σε εξέταση μαθήματος;

Σε περίπτωση αποτυχίας σε μεμονωμένο μάθημα, κάθε εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα επανεξέτασης, σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τον εκάστοτε εισηγητή και σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν καταφέρει να πιάσει τη βάση κλίμακας (5<) σε δύο εξεταζόμενα μαθήματα, χάνει οριστικά το δικαίωμα επανεξέτασης και δεν δύναται να αποκτήσει το Δίπλωμα .  Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως αν έχει περάσει ή όχι τις γραπτές εξετάσεις κάθε μαθήματος.
 

5. Σε τι συνίσταται η τελική εξέταση για την απόκτηση Διπλώματος Certified Paralegal;

Η τελική εξέταση περιλαμβάνει προφορική και γραπτή δοκιμασία, στο πλαίσιο των οποίων οι εξεταζόμενοι καλούνται να αξιοποιήσουν συνδυαστικά όλες τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, προκειμένου να επιλύσουν ένα σύνθετο πρακτικό και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της εξεταστικής επιτροπής.

Κάθε μάθημα έχει το δικό του σύστημα αξιολόγησης, αναλόγως αν η βαρύτητα δίνεται σε απόκτηση γνώσεων ή δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται από τον Οδηγό Σπουδών, τη Γραμματεία Εκπαίδευσης και τους εισηγητές για τον τρόπο και χρόνο αξιολόγησης κάθε επιμέρους μαθήματος.

Δεν αξιολογούνται και δεν δίδεται βαθμολογία για τα μαθήματα «Βασικές Αρχές Συνεργατικής Διαπραγμάτευσης» και «Διαχείριση Άγχους».
 

6. Αν χάσω τις τελικές εξετάσεις, μπορώ να τις αναπληρώσω;

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν συμμετάσχει στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος , δύναται να συμμετάσχει στις αντίστοιχες εξετάσεις επόμενου ακαδημαϊκού έτους, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις και καταβάλλοντας εξέταστρα 240€.
 

7. Τι συνεπάγεται η μη συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις;

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν συμμετάσχει στις τελικές εξετάσεις, δεν δύναται να αποκτήσει το Δίπλωμα . Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως αν έχει περάσει ή όχι τις γραπτές εξετάσεις κάθε μαθήματος.
 

8. Πώς βαθμολογούμαι στις ενδιάμεσες εξετάσεις; Στις τελικές εξετάσεις;

Οι εξετάσεις του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος- ενδιάμεσες και τελικές- βαθμολογούνται βάσει της ακόλουθης βαθμολογικής κλίμακας:

Κλίμακα βαθμολόγησης:

8,5-10

Άριστα - Εις βάθος εμπέδωση

6,5-8-4

Λίαν καλώς - Πλήρης κατανόηση

5,0-6,4

Καλώς - Ικανοποιητική αντίληψη. Μπορεί να γίνει επανεξέταση για καλύτερη βαθμολογία.

0-4,9

Ανεπαρκής κάλυψη. Πρέπει να γίνει επανεξέταση.

 

9. Τι συμβαίνει αν αποτύχω στις τελικές εξετάσεις;

Σε περίπτωση αποτυχίας στις τελικές εξετάσεις ο εκπαιδευόμενος έχει το δικαίωμα να επανεξεταστεί στις αντίστοιχες εξετάσεις επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Για την επανεξέταση ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει εξέταστρα ύψους 200€.
 

10. Μπορώ να ζητήσω απαλλαγή από μαθήματα που έχω ήδη διδαχθεί στο πλαίσιο προγενέστερων σπουδών μου;

Σε περίπτωση αιτήματος απαλλαγής από την υποχρέωση παρακολούθησης κάποιου μαθήματος λόγω αποδεδειγμένης θεωρητικής και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο του μαθήματος, δύναται να εξεταστεί και εγκριθεί η δυνατότητα απαλλαγής τόσο από την υποχρέωση παρακολούθησης όσο και εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος. Το αίτημα απαλλαγής μπορεί να εξεταστεί για το πολύ μέχρι δύο (2) μαθήματα από το σύνολο αυτών, η δε έγκριση απαλλαγής δεν επιφέρει και ταυτόχρονη μείωση του συνολικού κόστους των διδάκτρων.
 

11. Αν επιλέξω να συμμετάσχω μόνο σε ορισμένες εκπαιδευτικές ενότητες, μπορώ να αποκτήσω Δίπλωμα Ειδίκευσης;

Οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα υπό καθεστώς μερικής φοίτησης, καθώς και όσοι συμμετέχουν σε τμήμα του Προγράμματος με επιδότηση από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στις λοιπές εκπαιδευτικές ενότητες και συμμετοχής στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης σε μεταγενέστερα έτη λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος. Απαιτείται προς τούτο εγγραφή στις εναπομείνασες εκπαιδευτικές ενότητες και καταβολή των αντίστοιχων διδάκτρων.

Την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα PARALEGAL στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και θα απονεμηθούν τα διπλώματα του Εκπαιδευτικού προγράμματος Certified Paralegal για το ακαδημαϊκό έτος 2018 -2019

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">