Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

COVID-19 KAI ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Νέος Κύκλος)

Μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι περιορισμοί στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας;
 COVID-19 KAI ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Νέος Κύκλος)
LIVE STREAMING
LIVE STREAMING
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17985
Ημερ/νία: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 (16:30 – 21:30)
Διάρκεια: 5 ώρες
Εισηγητής: Δ. Ζωγραφόπουλος, ΔΝ, Δικηγόρος, Ειδ. Επιστήμονας ΑΠΔΠΧ, DPO Υπουργείου Υγείας
Η διαχείριση της πανδημίας του COVID-19 δικαιολόγησε παρεκκλίσεις από την απαγόρευση επεξεργασίας ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως δεδομένων που αφορούν την υγεία, και επέφερε περιορισμούς πρωτίστως στο δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και στο δικαίωμα προστασίας έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση των κυριότερων μέτρων, που έχουν θεσπιστεί σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων στους τομείς της παροχής υπηρεσιών υγείας, της δημόσιας υγείας και των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται να απαντηθεί εάν οι περιορισμοί αυτοί σέβονται όντως την ουσία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εάν συνιστούν αναγκαίο και αναλογικό μέτρο σε μια δημοκρατική κοινωνία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ως στόχου γενικού δημόσιου συμφέροντος στη Χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε DPOs, Δικηγόρους, Δικηγορικές Εταιρίες, Νομικούς Συμβούλους Εταιριών, Στελέχη πληροφορικής & επικοινωνιών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης και διοικητικά στελέχη (CEO, COO, ΓΔ, Marketing, Production, κ.λπ.), Στελέχη HR, όπως επίσης σε πληθώρα νομικών προσώπων και φορέων (Νοσοκομεία & διαγνωστικά κέντρα, Φαρμακευτικές επιχειρήσεις, Τράπεζες & Παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Ασφαλιστικές εταιρίες, Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, Σωματεία και Ιδρύματα, ΜΚΟ).

Ι. Η διαχείριση της πανδημίας του COVID-19 στον τομέα της υγείας
  (παροχή υπηρεσιών υγείας / προάσπιση της δημόσιας υγείας)
ΙΙ. Η διαχείριση της πανδημίας του COVID-19 στις εργασιακές σχέσεις
  • Τι είδους επεξεργασίες επιτρέπονται για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19 στον τομέα της υγείας και από ποιους υπευθύνους επεξεργασίας;
  • Ποια είναι η έννοια της αναγκαιότητας και προσφορότητας της επεξεργασίας για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19;
  • Πώς εφαρμόζονται οι αρχές Privacy by design / Privacy by default για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19;
  • Ποιοι είναι οι υψηλοί κίνδυνοι για τα υποκείμενα των δεδομένων στις επεξεργασίες για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19;
  • Ποια τα κατάλληλα και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των υποκειμένων των δεδομένων;
  • Εθνικό Μητρώο Ασθενών από COVID-19
  • Ασυμπτωματικά πρόσωπα: ασθενείς ή ύποπτοι;
  • Ιχνηλάτηση κρουσμάτων και επαφών τους
  • Η συζήτηση για την ιχνηλάτηση επαφών μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών (contact tracing applications)
  • «COVID free zones»; Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό ή όχι χαρακτήρα των εμβολιασμών COVID-19 και για τα "διαβατήρια ανοσίας"
  • Άυλη συνταγογράφηση
  • Διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους
  • Τηλεσυμβουλευτική / Τηλεϊατρική και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • Τηλεργασία και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • Το ζήτημα της χρήσης καμερών σε θαλάμους ασθενών και ευρύτερους χώρους των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας
  • Το ζήτημα του ελέγχου της πρόσβασης σε χώρους εργασίας μέσω θερμικών καμερών, θερμομέτρησης, χρήσης ερωτηματολογίων, κ.λπ.

Δημήτρης Ζωγραφόπουλος,

Ο Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, είναι Δικηγόρος (ΔΝ) - Ειδ. Επιστήμονας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο συγκριτικό εργατικό δίκαιο (Université de Strasbourg III - Robert Schuman). Ως μέλος του DAPIX Working Group on Information Exchange and Data Protection (Council of European Union), έχει συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το “data protection reform package” (GDPR και Οδηγία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους τομείς του ποινικού δικαίου). Έχει διδάξει στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, από το έτος 2008, διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης – Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ - ΙΝΕΠ)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">